A HELY, AHONNAN BLOGOLOK

Néhány hónapja akadtam az egyik itthoni blogon egy tag-be, amiben a bloggerek megmutatják, hogy honnan, milyen környezetben írják a blogot. Találtam ehhez kapcsolódóan egy külföldi oldalt is, ahol egy csomó kép volt összeszedve, de most akárhogyan keresem sehogy sem találom, jellemző.


Szeretem az ilyen posztokat, mert egyrészt így az ember egy kicsit beleláthat a blog írójának életébe, másrészt meg annyira jó ötleteket lehet ellesni, legyen az dekoráció vagy helykihasználás. Arra gondoltam, hogy miért is ne mutatnám meg én is, hogy hol írok és töltöm a napom nagy részét amikor éppen ráérek ücsörögni.
A mérleg aszcendensem gondoskodik róla, hogy rettenetesen kényes legyek a harmóniára és a rendre, éppen ezért nem tudok élni és alkotni, ha kupi vagy szervezetlenség van körülöttem. Ez nem azt jelenti, hogy folyton pakolok és takarítok, csak sokkal produktívabb vagyok és motiváltabb, ha szép és rendezett a környezetem.


Mint látjátok egy elég nagy asztalnál írom a blogot (is), ez egy óriási beépített gipszkarton polcelemnek a része, maga az asztal háromszög alakú és elég széles, viszont kicsit magas, így  rengeteg párnát kell a fenekem alá pakolni, hogy kényelmes legyen az írás. Nem szeretem sok mindennel zsúfolni, főleg ha tanulok itt akkor kell a hely a jegyzeteknek, a füzetnek, könyveknek plusz a laptopnak és megőrülök ha nem férek el. Éppen ezért csak a legszükségesebbek vannak kitéve: modem, router, egy írószertartó üvegkaspó, hangszórók és az íróasztallámpám ( ami nem fogjátok elhinni, de 21 éves és még nem kellett égőt cserélni benne. Elsőben kaptam, azóta rendíthetetlenül szolgál). A dekorációt egy faragott fa cica és egy Indiából kapott szuvenír elefánt képviseli, ennyi szerintem bőven elég is. A radiátor csöve is itt fut végig, így hogy ne legyen olyan ronda, feltekertem rá egy karácsonyi égősort, hihetetlenül feldobta az egészet ez az apróság. A falon sokáig gondolkodtam, hogy mit kellene vele kezdeni, gondoltam parafatáblára, képre és falmatricára is, végül úgy döntöttem csinálok ide egy offline pinterest board-ot, így kerültek ki a kedvenc képeim és idézeteim. Csupa motiváló gondolat és ember, szeretek néha elmélázni ezeken, vagy éppen erőt gyűjteni amikor éppen nem érzem magam a topon.

Jobb oldalt már kezdődik a polcrendszer, régebben itt könyvek és füzetek voltak meg minden egyéb kacat. Nemrég találtam ki ezt a minimál dolgot és imádom. A legalsó polcon egy nagyon régi írógép lakik, ő még a nagypapámé volt és eredeti svájci gyártmány; több, mint húsz év után kotortam elő a nagymamám pincéjéből, és még mindig van neki egy kis dohos illata, de nem adnám semmiért. Ez számomra nem csak egy írógép, ez szimbolizál mindent ami én vagyok és ami lenni szeretnék.
Fölötte laknak a parfümjeim, egyrészt mert jól mutatnak itt, másrészt meg itt vannak a legnagyobb biztonságban a cicától.
És igen, a  parfümök fölött az egy pár cipő :) Azért, mert baromi jól néz ki kitéve és azért, mert legnagyobb bánatomra nem tudok menni ebben a gyönyörűségben: a sarka kialakítása miatt gyakorlatilag lábujjhegyen állok benne és nem szeretnék bokatörést szenvedni. Így dekoráció lett belőle.A többi szükséges dolog, mint a nyomtató, papírok, kacatok és minden egyéb az asztal alatt lakik egy dobogón és egy fiókos szekrénykében, így egyből kéznél vannak, de mégsem lesz káosz az asztalomon tőlük. Azt hiszem, hogy bátran állíthatom, hogy nagyon szeretem ezt a helyet, most már abszolút tükrözi a személyiségemet. Egyedül a fal színe amin változtatnék, ez a kombináció még a húszas éveim elejéről van, akkor nagyon tetszett, ma már nem ilyenre festetném. Nemsokára időszerű lesz egyébként a festés is, úgyhogy majd lesz még dilemmám úgy érzem.
Hogy tetszik a hely ahonnan írok? És te, honnan blogolsz? :)