ÍGY KÉSZÍTS VINTAGE AUDREY HEPBURN KÉPET MAGADNAK!

Imádok lakberendezési áruházakban járkálni és álmodozni hogy hogyan rendezném be a lakásom, ha lenne egy raklap pénzem. Leginkább a képes részlegnél szoktam elidőzni és persze elhűlni, ugyanis horror árakat képesek elkérni ezekért a dekorációs kiegészítőkért. A legtöbbet ráadásul könnyen lehet kivitelezni otthon fillérekből, ha az embernek van érzéke az ilyenekhez.

Most jön a csavar: nekem kicsit sincs érzékem, egyszerűen nincsen kézügyességem. A fantáziám az szárnyal, de a kivitelezés az sosem olyan amilyet szeretnék, legyen szó sütiről, festésről vagy akár origamiról. Nagyon szeretnék viszont egy ideje valami igazán egyedit a budoárrészleghez, de nem vagyok hajlandó annyi pénzt kiadni képre, posztert pedig nem szeretnék, abból már kicsit kinőttem. Szóval így esett, hogy böngészés közben megakadt a szemem egy egyszerű de nagyszerű ötleten, és persze hogy az agyam elkezdett kattogni, hogy hogyan is tudnám én ezt Pannásítani. Az alapkoncepció az madarakról szólt és alkoholos filcről, mondanom sem kell, hogy nem az lett belőle.

Még Hollandiában vettem fillérekért egy festővásznat vagy mi a bánat ennek a neve. Nem tudom milyen indíttatásból, mert mint mondtam, nincs érzékem, ráadásul eszközöket nem vettem hozzá, úgyhogy haza is hoztam úgy ahogy volt. Így állt már magában hónapok óta, és most jött a szikra, hogy mihez fogok vele kezdeni. Tudtam, hogy valami csajosat szeretnék és tudtam azt is, hogy Audrey Hepburnnek szerepelnie kell rajta. Az eredeti ötletből csak annyit tartottam meg, hogy könyvlapokból készült a háttér. Szerettem volna direkt régies hatást, na meg nem visz rá a lélek hogy szétszaggassak egy könyvet, így olyat választottam, amit úgysem fogok soha használni. A szürke kommunizmusból maradt még a családra néhány csodálatos szovjet regény, na azokat csonkítottam meg és így jó kis besárgult régi lapokat tudtam használni.

Kitéptem néhány lapot, kiválasztottam két képet amit  ki is nyomtattam, majd kivágtam körbe. Itt jön az első csavar, ugyanis eredetileg úgy készültem, hogy a fenti blogban leírt módon körberajzolom a képet és kiszínezem fekete alkoholos filccel, afféle sziluettként. Ezért volt két kép, mert nem tudtam melyik fog jobban mutatni. Aztán gondolkodtam, és nekem csak stiftes ragasztóm volt itthon, az pedig nagy valószínűséggel nem működött volna a vászon és a papír között kellően. Eszembe jutott, hogy van még itthon dekupázs ragasztóm, az remek lenne erre. Így hát fogtam és szépen megcsináltam az alapot dekupázstechnikával. Miután megszáradt, kipróbáltam egy eldugott részen és természetesen nem fogta meg az alkoholos filc ( nem is értem hogy gondoltam) így jött a B terv. Vagyis, hogy rádekupázsolom a kinyomtatott képet is a vászonra.
Itt megint volt egy kis dilemmám, hogy melyiket válasszam, de végül a macskás Álom luxuskivitelben plakátképe nyert hosszas vívódás után. Nekem nagyon tetszik az eredmény és igazán nem nehéz elkészíteni, még nekem is ment :)

Kellékek:
Vászon
Könyv vagy újságlapok
Dekupázsragasztó
Ecset
Olló

A dekupázsolás nem nagy kunszt, annyi a lényeg, hogy vegyél egy jó minőségű ragasztót, ami egyben lakk is. Az ecsettel egyenletesen kend be a felületét a vászonnak, majd pedig simítsd rá a lapot, és ha ez megvan, a lap tetejét is kend át ragasztóval. Ne ijedj meg, hogy fehér trutyis lesz, be fogja szívni. Ezt ismételgesd addig, amíg minden szabad felületre került lap, természetesen úgy a legjobb, ha egymásra is pakolod őket. Ha ez kész, akkor fogd a már körbevágott képet és találd ki hogy hogyan, melyik részén mutatna a vászonnak legjobban. Kend le megint ragasztóval azt a részt, óvatosan simítsd rá a képet, majd fixáld a tetejét ennek is. Ha az egész teljesen megszáradt, akkor egy kis tálba önts egy kis ragasztót, engedj hozzá némi vizet és ezzel a keverékkel kend át az egész képet. Ezzel lakkozzuk úgymond a végeredményt. Várd meg míg megszárad és már kész is!


Előkészületek


Work in progressDilemma

Ha tetszik és kedvet érzel, ne habozz elkészíteni, mert tényleg gyerekjáték és nagyon jól mutat.