TRÓPUSI NAPLEMENTE

 
Imádok  körömfestő technikákat és ötleteket nézegetni, de be kell hogy valljam, én magam nem vagyok egy nagy művész. Egyszerűen nincs türelmem pepecselni és nagyon tud bosszantani ha elrontok egy lépést vagy nem olyan lesz a végeredmény amit szeretnék. Mivel maximalista vagyok, sosem érzem elég jónak az elkészült művet. Éppen ezért már jó ideje megmaradok a sima festésnél, maximum egy kis francia jöhet szóba. Az aktuális kedvenc körömlakkom egyértelműen a Barry M Aquarium kollekciójának két tagja, a Pacific és a Mediterranean. Tényleg csak szuperlatívuszokban tudok szólni róluk, egyszerűen tökéletesek. A Pacificről már írtam itt és a mai bejegyzés eredetileg csak a Mediterraneanról szólt volna, azonban múltkor a netes swatchokat nézegetve akadtam bele ebbe a csodás manikűrbe és azóta piszkálja a fantáziámat, hogy mit tudnék én kihozni ebből a magam módján. Szóval feladtam minden elvemet és nekiugrottam az elkészítésnek, elvégre a szivacstechnika nem egy nagy ördöngösség és ez a két szín szinte sikít ezért a mintáért.

 Ezúttal alaplakk nélkül dolgoztam és a klasszikus szivacsos módszerrel festettem be a körmeimet. Kellett neki 4-5 réteg mire elérte a kellő színt. Miután megszáradt, fekete színű díszítőlakkal felrajzoltam a pálmafákat. Egyszerű eurós boltos Vollare lakkot használtam ami meglepően gyorsan szárad, habár az ecsete nem volt az igazi. Tudni kell rólam, hogy nem vagyok valami ügyes, úgy rajzolok mint egy óvodás tehát ehhez mérten nézzétek a pálmafákat. Szerintem nem lett olyan rossz elsőre, de tény, hogy ezt még gyakorolni kell. Az eredeti elkészítésnél a lány nyomdázta a pálmákat, nekem sajnos még nincsen lemezem, úgyhogy maradt a kézi megoldás. Végül, hogy ne legyen egyszerű az életem, rájöttem, hogy nincs olyan lakkom ami kicsit is hasonlítana a homokhoz. Anélkül viszont semmiképpen sem szerettem volna hagyni, mert az adja meg az egésznek a hangulatát, így hát kikevertem a tökéletes színt. A Lovely Baltic Sand lakkjához kevertem egy cseppet a Catrice lakkomból, végül egy icipicit az ezer éves Wibo körömlakkból. És lám, tökéletes lett. Ez volt az utolsó lépés, a homokot is szivaccsal vittem fel.
Sajnos a képeken nem jön át az igazi hatás, de egyszerűen gyönyörű ahogy a színek játszanak. Tényleg olyan mint egy naplemente, az "ég" hol narancsos, hol rózsaszínes, a homok pedig egy az egyben olyan állagú mintha tényleg azt szórtam volna a végekre. Csináltam beltéri és kültéri képeket is, de ígérem előbb-utóbb beszerzek egy normális fényképezőgépet is hogy tényleg élethű képeket tudjak készíteni.
Első próbálkozásnak szerintem remek lett,  nekem nagyon tetszik. Szerinted milyen?


Barry M Aquarium 405 Mediterranean
Barry M Aquarium 404 Pacific
Vollare Nail Artistic Black
Lovely Baltic Sand Nr.3
Catrice Nail Lacquer 06 Oh My Goldness
Wibo Nasty&Cool 28