TUDATHASADÁSOS RUHAVÁLOGATÁS

A héten Ausztriában jártam, elkísértem egy barátnőmet aki állásinterjúra volt hivatalos Parndorfban. Amíg ő intézte a dolgait addig én nyugiban tudtam nézegetni a luxusrészleg boltjaiban és persze mondanom sem kell, hogy bőven találtam szívemnek kedves dolgokat. Attól függetlenül hogy ez egy outlet, jelenleg valahogy nincs felesleges 200 euróm egy Burberry kabátra, pedig csodásabbnál csodásabbak lógtak a fogasokon. Amíg ez a pillanat nem jön el, addig összeállítottam egy online kívánságlistát a kedvenc külföldi rendelős oldalaimról, remélhetőleg ők apránként ideszállingóznak hozzám.


Asos

Ez az angol online áruház volt az első, ahonnan ruhát mertem rendelni annak idején és azóta is ez az egyik kedvenc lelőhelyem. Hihetetlen választék, kedvező árak, gyors szállítás és remek minőség. Egyetlen negatívuma, hogy eddig ingyenes volt a kiszállítás, most már csak 15 font felett hozzák ki plusz költség nélkül, de mondjuk ezt az összeget nem nehéz meghaladni.

Régóta fáj már a szívem egy ilyen fazonú alj után és szerencsére az Asosnál van petite részleg, ami az alacsony lányoknak nyújt megoldást. A 158 centis mélységemmel sajnos nem mindig sikerül a ruhának az eredeti fazonját produkálnia rajtam, de ebben biztos vagyok, hogy megfelelő hosszúságú lenne.
Köztudottan macskamániás vagyok, rám épülhetne az egész iparág mert képes vagyok bármit megvenni ha rátesznek egy macskát. Itt még bónuszban bajusz és francia is van, szóval megvettek. Ez  fehér alapon fekete nyomatos felső jolly joker megoldás, mert bármilyen szettet fel tud dobni, én ezt simán blézer alá is hordanám annyira cuki.Ne vagyok kifejezetten harisnyás-lány, de a különleges vagy szexi darabok láttán azért nekem is felcsillan a szemem. Ez a látszólag egyszerű fekete darab egy párizsos csavarral végződik és odavagyok tőle. Harisnyához képest drága, de ha azt vesszük hogy az itthoni márkás harisnyaboltokban ennek a dupláját is elkérik kevésbé szép darabokért, akkor már nem is olyan vészes az ára.A cipőmániám legendás, ha bemegyek egy boltba akkor nem a ruhákat mérem fel előbb, hanem a cipőválasztékot. A magasságomnak hála bátran hordhatok égig érő sarkú darabokat is, de szeretek megmaradni a 8-10 centinél, az még kényelmes. Ez a cipő azért tetszik, mert különleges a színe és a kialakításnak hála jól tartja a lábat.Sheinside

A második kedvenc lelőhelyem ez a kínai székhelyű online bolt. Itt is óriási a választék, a minőség nem mindig kifogástalan de sosem olyan amin nem lehet segíteni apróságokkal, viszont az áraik messze a legkedvezőbbek. Miután Kínából érkezik az áru, kicsivel több a szállítási idő, azonban megéri várni.


Ez már az új őszi kollekcióból való darab, nem is tudom minek nevezzem mert nem kabát de nem is blézer. Tipikusan őszi átmeneti időszakra való, amikor még nincs annyira hideg de már kell valami a pulcsi fölé. Tetszik ez a szokatlan szabásvonal és a széleken végigfutó bőrcsík.Nagyon szeretem az egybe-ruhákat, hihetetlen változatosan és nőiesen lehet öltözködni általuk. Ez a kis csíkos darab főképpen a mintájával fogott meg, hiszen a mellrésznél a csík optikailag nagyít, a deréknél kiemeli azt, a szoknyarész pedig még a szélesebb csípőt és combot is szépen formálja. A kis kivágás a has részél az idei divatőrületet követi, ugyanilyen található a hátrészen is, csak nagyobb.
A lelkem mélyén még a mai napig 16 évesnek érzem magam úgyhogy az én életembe bőven belefér még egy ilyen pulcsi. Nyilván nem dolgozni mennék benne, de egy lusta semmittevős napon vagy akár még egy vasárnapi kiránduláson is bátran és büszkén viselném. Egyetlen hátránya a klasszikus pulcsifazon, ami szerintem senkinek nem áll jól, de kit érdekel, ha piros fülek vannak a kapucnin?!6KS

Még számomra is újdonság az oldal, viszont körülnéztem és találtam érdekességeket úgyhogy a közeljövőben tesztelem is őket. Nem tudom hova való az áruház de úgy sejtem, hogy ők is kínai érdekeltségűek,a képen lévő vállfák ugyanazok mint a sheinside-on. A szállítás ingyenes, érdemes egy próbát tenni, hihetetlen jó nyomott mintás és feliratos felsőket találtam.


Pulcsiból mindig hiányt szenvedek, mert nehezen találok olyat ami tetszik is és nem nézek ki benne jóllakott napközisnek. Ráadásul a boltok nagyon el szoktak szállni az árakkal, így elmondhatom hogy ez az a ruhadarab amit utálok vásárolni mert a keresletem nem találkozik a kínálattal. Ez viszont nagyon tetszik, pihe-puha anyag karácsonyt idéző hangulattal. 


No comment. Itt tudjátok szemügyre venni.


Ez szintén egy nagyon jól kihasználható darab, mert bár az elegánsabb vonalból való attól remekül mutat egy farmerrel is akár. Tetszik az öves megoldás, ezzel elkerülhető hogy csak egy tartás nélküli lebernyeg váljon belőle. A szabása ennek is izgalmas, szeretem az ilyen nem megszokott kialakításokat.
Visszanézve a listát konstatáltam, hogy szinte nem is válogattam be színes dolgokat. Nem lepődök meg, egyszerűen imádom a feketét és a fehéret, emiatt folyton csak azokhoz húz a szívem, na meg szerintem azok is állnak a legjobban. Vicces még, hogy kicsit tudathasadásos a lista, mintha két különböző korú és típusú ember választotta volna ki őket. Ennek egyszerű az oka: imádok elegánsan és sikkesen öltözni, de amikor lazítok vagy barátokkal találkozom akkor viszont szeretek bohém és laza ruhákat hordani.