DIY - VÁLLFÁBÓL FÜLBEVALÓTARTÓ

Annak ellenére hogy nem vagyok nagy ékszermániás, nekem is akad egy kisebb gyűjteményem főként fülbevalókból, de a nyakláncokból és karkötőkből sem szenvedek hiányt. Leginkább apró, bedugós fülbevalókat hordok, mert meggyőződésem hogy nekem nem állnak jól a lógós fülik, kicsit olyan gipsy-fejem van tőlük, ennek ellenére az évek folyamán összegyűlt pár darab ilyen is. Sokáig méltatlanul pihentek egy fiókban összeszórva-gabalyodva de aki tudja milyen érzés sietve szétbogozni az összeakadt nyakláncokat és fülbevalókat az tisztában van vele, hogy mennyire nem kényelmes ez a tárolási mód. Nézegettem Ebay-en ékszertartókat, de megmondom őszintén annyira nincs sok darabom, hogy beruházzak egy ilyenre.
Aztán jött az isteni szikra, egy külföldi oldalon láttam, hogy valaki puha vállfába dugdossa a fülbevalóit. Tudjátok, biztos mindenki látott már ilyen szivacsos, textillel bevont régi fajta vállfát. Egyből körülnéztem itthon és a nagymamámnál is, de sajnos nekünk ezek már nem voltak meg, így kénytelen voltam beérni egy régi fa vállfával, aminek bónuszként van két kampó a végein. Hetekig agyaltam, hogy mit kellene rátenni, míg végül beugrott, hogy van néhány nem használt organza kendőm. Szép anyag, kellően vastag de mégis bele lehet tűzni a fülbevalókat- gondoltam akkor. És jelentem, tényleg így van.

Hozzávalók:

- Vállfa
- Organza kendő ( vagy bármilyen más anyag ami tetszik)
- Opcionálisan ragasztó

Ez volt a kiindulási pont. Miután megküzdöttem a macskával és tisztáztuk hogy sem a vállfa sem a sál nem képezi az ő tulajdonát, el kellett döntenem, hogy akarok-e ragasztót használni vagy sem. Végül úgy döntöttem, hogy nem teszem ennyire tönkre a sálat, elég lesz simán csak felcsavarni és valahol megcsomózni.
Végül középen kezdtem, úgy hogy mindkét oldalra egyenlő hosszúság jusson. Első körben végigcsavartam rendesen, majd a végéhez érve a maradék anyagot már összesodorva, csináltam mindkét oldalra 4-4 nagyobb "buckát" és a két vége pontosan középen, az alján ért össze, így azokat fogtam és összecsomóztam. Így anélkül, hogy kárt tettem volna az anyagban, fixen és biztosan rögzítve lett.
A többi már gyerekjáték, ráaggattam a fülbevalókat, helyet kapott néhány nyaklánc is és most már nem kell azon aggónom hogy a rohanásban nem találom a fülbevalóm párját. Mellesleg pedig nagyon jól mutatnak együtt Audrey-val :)
Nekem nagyon tetszik és tényleg végtelenül egyszerű az elkészítése.
Mit gondoltok?