VASÁRNAPI SZÉPSÉG-SZEÁNSZA vasárnapot én csak renoválónapnak hívom, ugyanis az évek alatt kialakult az életemben egyfajta szépségrutin, amelynek java része a hét ezen napjára esik. Szerintem nem csak én vagyok ezzel így; a vasárnap az a nap, amikor a legtöbben nem dolgozunk, lelassul egy kicsit a tempó és van időnk magunkra. Remek alkalom felkészülni a következő hét kihívásaira, lélekben és testben egyaránt.
Ha szakítasz időt arra, hogy egy kicsit kényeztesd magad, meglátod hogy a hétfő sem tűnik majd olyan rossznak. Íme az én kis tippjeim és trükkjeim, amelyek szebbé teszik a hétkezdést.
Teremts hangulatot!Az első és legfontosabb lépés, hogy kiszállunk a mókuskerékből és lelassítunk. Én ilyenkor kikapcsolom a telefonom és a számítógépem majd felteszek valami jó zenét, meggyújtok egy gyertyát és ráhangolódom a nyugalomra. Ez a néhány óra csak rólam szól, úgyhogy nincsen helye se internetnek, se telefonnak.

HajbajMindig felülről haladok lefelé, így a hajam az első, amelyre sort kerítek. Kéthetente ricinusolaj kerül rá, amelyet dunsztban rajta hagyok néhány órát. Ezzel semmi más teendő nincs. A köztes héten pedig pakolásokat, olajokat kenek rá és feltűzve hagyom azokat is jól beszívódni. Amíg dolgozom a többin, addig a hajam töltődik. Nyáron hagyom magától megszáradni, télen pedig langyos levegővel megszárítom a töveket.


Arcra fel!

Az arcom a következő, mivel én nem járok kozmetikushoz magamnak oldom meg a kezelést. Ha a szemöldökömet igazítani kell, akkor megteszem. Ezután egy tálban forralok fel vizet és néhány percig egy törülköző segítségével meggőzölöm az arcom. Ez segít, hogy az arcbőr pórusai megnyíljanak és így könnyebb eltávolítani a mitesszereket. Sajnos nekem az orromon még mindig gyakran előfordul ez a probléma, úgyhogy tiszta kézzel, óvatosan egy papírzsepi segítségével kinyomkodom a nemkívánatos lakókat. Ha ez kész, akkor  leradírozom az arcom, felteszek egy pakolást, majd tisztítom és hidratálom.Spa-élmény


Ha olyan szerencsés vagy, hogy van otthon fürdőkádad, akkor töltsd tele és vesd bele magad a habokba egy jó könyvvel. Ez esetben nyugodtan fent hagyatod még az arcpakolásodat is, hadd dolgozzon amíg te lazítasz. Ha kihűlt a víz, akkor mosd le az arcod, majd pedig radírozd le az egész tested.

Nekem csak zuhanykabinom van, úgyhogy a jó rész kimarad, én a zuhany alatt lemosom a hajamról a ricinust vagy a pakolást, végül leradírozom a testemet.
SzőrmenténHa borotvát használsz, akkor értelemszerűen az előző ponthoz csapd még hozzá ezt a lépést is. Én epilálok, úgyhogy alaposan megtörölközöm és bevetem a gépet. Erről a folyamatról már írtam egy hosszabb posztot, ITT tudod megnézni. Fontos, hogy előtte a bőrt leradírozzuk és jó ha egyből fürdés után csináljuk, úgy kevésbé fájdalmas. Ha végeztem, akkor jön a  képbe a testápoló, az epilált területen pedig Aloe Vera gélt használok.


Köröm-öröm


Vasárnapra hagyom a körmeim rendbetételét is. Ilyenkor reszelek, vágok, igazítok, polírozok, majd pedig festek. A ricinushoz hasonlóan szintén kéthetente esedékes a pedikűr is. Egy lavór vízben áztatom a lábam ( addig megcsinálom a kezem), majd ha már biztosan felpuhult a bőr és megszáradt a kezemen a lakk, akkor itt is rendbe szedem a dolgokat: lereszelem a sarkam, eltávolítom a felesleges bőrt, megcsinálom a körmeim és ha kedvem van kifestem. Ha végeztem akkor jó vastagon bekenem lábra való hidratálóval és egy meleg, puha zokniba bújok, hogy a krém rendesen beszívódhasson


.


+1 RuhatervEz ugyan nem szépségtipp, de vasárnap este általában kikészítem a másnapi ruháimat, így a hétfő tényleg minimális stresszel kezdődik és fele annyi időt vesz el a készülődés reggel.


+2 Friss ágy


Végső megkoronázásaként a napnak ilyenkor szoktam ágyneműt is cserélni, így este friss, illatos és ropogós ágyban hajtom le a fejem, ami a szépségápolási rutin után a léleknek is igazi felüdülés. 
Az egész folyamat 3-4 órát vesz el a napból, tehát érdemes ezzel számolni. Én sokszor estefelé állok neki, így egyből ágyba kerülök  utána és teljes a kör. Természetesen nekem sem mindig úgy alakul az életem, hogy minden vasárnap meg tudom ezt csinálni, de törekszem a rendszerességre és nagyon nem jó érzés amikor kimarad. Mindenképpen megéri erre időt szakítani, mert nem csak a testet tartod karban hanem a léleknek is jól esik.