VIGYÁZZ! KÉSZ! POSZTOLJ! - AMIK NÉLKÜL NEM HAGYOM EL A LAKÁST, AVAGY MI VAN A TÁSKÁMBAN?

A mai hét témája, hogy mi nélkül nem hagyjuk el a lakást, és mivel ez egy olyan téma ami simán beleillik a blog profiljába,így megmutatom, hogy mi van a táskámban általában.

A legtöbbet ezt a kis fekete Mango táskát nyúzom, mert pici, szép és ha akarom akkor vállon átdobom, amúgy pedig kézben is cipelhető. A méretei ellenére pedig ha hiszitek ha nem, belefér akár egy másnapi váltásruha egy üveg borral és még a szokásos cuccaim nagy része is. Szóval jó vétel volt :)
Na de lássuk is mi van itt. Egyben lefotóztam mindent és kicsit meglepődtem hogy mennyi mindent hurcolok magammal, de sebaj, legalább túlélném bárhol ha kidobnának egy repülőből. A nagyobbaktól a kisebbek felé fogok haladni.1. Neszeszer: Ez egy ezer éves talán Oriflame-től rendelt darab, én mégis szeretem mert elég pici de sok mindent elnyel. Van ebben minden, a mini tusfürdőtől kezdve a fogkefén át egészen a váltásbugyiig. Ez most kicsit furán hangzik tudom, de nem kell rosszra gondolni, gyakran előfordult már, hogy egy baráti összeröffenésből ottalvós buli lett és másnap szeretek a saját kis dolgaimmal embert faragni magamból. Ezen kívül van még benne néhány alapvető sminktermék is, amikből gyorsan össze tudok dobni egy vállalható arcot magamnak.( BB, korrektor, púder, spirál, szemhéjfesték, tus)

2. Napszemüveg: Sokáig egyáltalán nem törődtem a szememmel és nem is hordtam napszemüveget, azonban ahogy idősödök úgy figyelek egyre jobban az ilyen apróságokra. Mivel megtaláltam a tökéletes darabot, le sem lehet rólam robbantani ha süt egy picit a nap. Télen is szoktam hordani ha napsütéses az idő, általában mindig nálam van ( ha zuhog akkor kiveszem persze hogy több helyem legyen a táskában)

3. Esernyő:  Pici, összecsukható és hál istennek elég masszív darab. Sokszor mentett már életet és e nélkül sem hagyom el a lakást. Soha.

4. Lakáskulcs: Ez egyértelmű, a szütyőben a nagymamám kulcsai vannak, amúgy meg nem, nem vagyok Párizs-mániás, dehogy.

5. Szütyő: A kis lila cicás szütyőt elvileg telefontoknak kaptam, de nekem túl macerás ki-be húzogatni. Ha csörög, az is egy kihívás hogy megtaláljam a táskában a telefont, nem hogy még ezzel is küzdjek. Szóval ebbe inkább átpakoltam a pénztárcámból a kártyákat, mert bődületes mennyiségű kártya gyűlt össze, ilyen-olyan törzsvásárló, pontgyűjtő, isten tudja mi még. Így külön vannak és nem veszik el a helyet a tárcámban.

6. Pénztárca: Szintén ezer éves darab, azonban én nagyon szeretem, valódi bőr és szép szilvakék színe van. Gondolkodtam hogy le kellene cserélnem valami nagyobbra és csajosabbra, de amíg nincs baja addig minek? Lassan 10 éve nyúzom, sok mindent megértünk együtt.

7. Összehajtogatható bevásárlótáska: A nagymamám évekig rágta a fülem, hogy mindig legyen nálam valami szatyor, mert az kell. Nyilván nem volt humorom műanyagszatyrokkal teletömni a táskám, úgyhogy amikor megelégelte szegény hogy hiába beszél, vett nekem egy ilyet a DM-ben. Tényleg igaza volt egyébként, mert így sosem kell táskát vennem a kasszánál és itthon sem gyűlik a felesleges vacak.

8. Kézkrém: Gyakran kiszárad a kezem, főleg hideg időben úgyhogy mindig van nálam egy kisebb kiszerelésű kézkrém.

9. Tükörfésű: Ez egy Avonos történet, igazából a fésű elég gyenge benne, de volt már hogy jól jött. A tökör pedig egyértelmű. Kis helyet foglal és okos ötlet ez a 2 az 1-ben dolog.

10. Parfüm: Otthon, főleg ha késében vagyok gyakran elfelejtem a parfümöt, így mindig tartok a táskámban. Nyáron az Yves Rocher kókuszos parfümjét, más évszakban pedig valamilyen kifújós parfümmintát. 

11: Ajakápoló: Nem vagyok nagy rúzsos, inkább ezekkel szoktam valami színt vinni a számra. A Labello nem a kedvencem de ennek szép a színe, illetve most az Yves Rocher tavalyi málnás-csokis ajakápolója a favorit. Ha nagyon muszáj és nincs más, arcpírként is remekül használhatóak egyébként :)

12: Fülhallgató: Antiszociálisabb napjaimon jó ha ez nálam van, mert ilyenkor szeretem kizárni a világot. És nem, sosem így néz ki a táskámban, hanem egy nagy gubanc inkább :)

13: Apróságok: toll, zsebkendő, rágó, pendrive és egy szerencsét hozó gesztenye

14. Telefon: Ez sajnos nem került a képre mert ezzel fotóztam, de az egyik legfontosabb dolog ami nálam van. Néhányszor előfordult már hogy itthon felejtettem és rettentő rossz érzés. Megdöbbentően frusztráló a tudat hogy nincs nálam. Én ezen nézem az időt, mert nincs órám, ezen csekkolom az e-maileket, ebben van a naptáram, ebbe jegyzek fel valamit ha eszembe jut, ezen hallgatok zenét, ezzel fényképezek, ha meglátok valami érdekeset, szóval nagyjából mindent a telefonommal csinálok.

Ha választanom kellene a három legfontosabbat ami nélkül nem megyek sehova, akkor azok a telefon, a pénztárca és a kulcsaim lennének, de szerintem ez mindenkinél így van. A többi dolog nagyon hasznos, de nem életmentő. Szerintem nem vészes a helyzet, igyekszem az ésszerűség határain maradni és nem hordani magammal a fél lakást. Természetesen a fenti lista arra vonatkozik, amikor tényleg elmegyek itthonról, a leugrom a boltba és hasonló történetek nem tartoznak ide. 
És ti, mi nélkül nem hagyjátok el a lakást? 
A többiek bejegyzését a kis ikonra kattintva tudjátok elolvasni