A KEDVENC KÖRÖMLAKKJAIM ŐSZRE


Szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy az ősz beköszöntével elkezdek a sötétebb, mélyebb színek felé húzni nem csak a ruhák tekintetében, hanem a körömlakkok terén is. Ilyenkor már eszembe sem jut felkenni a körmeimre egy üde rózsaszínt, de nekem már a kék árnyalatai sem illenek ilyenkor a repertoárba. Viszont furcsa módon sosem követem az éppen aktuális trendszíneket, ha valami megtetszik és úgy érzem, hogy illik hozzám és adott évszakhoz, akkor megveszem és kész.
Tavaly óta összeállt egy mini brancs azokból a színekből, amelyeket örömmel és lelkesen kenegetek ebben a szeszélyes évszakban, ezeket mutatom most meg Nektek. Ők az alapdarabok, de nagyon szeretnék levadászni idén még egy szép burgundi árnyalatot és egy igazi smaragdzöldet, utóbbit nagyon nehéz találni sajnos. Ha bármelyikből láttatok szépet, kérlek titeket jelezzétek hogy hol. Köszönöm.

Manhattan Lotus Effect 46D
Kezdek egyből egy kakukktojással, ugyanis erről sokak számára biztosan nem az ősz fog eszébe jutni, de én ezt a lakkot képtelen vagyok tavasszal vagy nyáron hordani. A színét ha agyon csapnak sem tudom meghatározni, talán a bogyószín a legközelebb álló meghatározás. Nem túl sötét, de nem is világos, szóval szerintem tökéletes őszi szín azoknak, akik szeretnék egy kicsit a pinkes - pirosas vonalat megtartani a manikűrjükben hideg időben is.
Maga a lakk egy Manhattam Lotus Effect 46D árnyalat, és már legalább két éve megvan, nagyon sokat használom és még mindig csak a negyedénél járok. Ez a lakk az egyik legjobb minőség amivel eddig dolgom volt. Remek az állaga, az ecsete is tökéletes, gyorsan szárad, egy rétegben is szépen fed és legalább négy napot kibír fedőlakk nélkül is. Nem csíkozódik, fényesre szárad és rettentő gazdaságos. A többi színre nem merek garanciát vállalni ezek tekintetében, de a 46D-t bátran ajánlom, ha lehet még kapni egyáltalán.

Look By Bipa Green Changer
A következő egy duokróm lakk, mégpedig a Look By Bipa  Nr. 8. Green Changer árnyalata. Itthon sajnos nem lehet Bipa termékeket kapni, de ha esetleg Ausztriában jártok, mindenképpen térjetek be egy ilyen üzletbe, mert nevetséges áron juthattok nagyon jó minőségű kozmetikumokhoz. Van webshopjuk, de csak Ausztrián beül szállítanak. Na de vissza a lakkhoz. Egy méregzöld alapszínű, bronzos-aranyos csillogású lakkról van szó, amit elég nehéz szóban leírni, lefotózni meg még nehezebb, de higgyétek el nekem hogy gyönyörű szín. Mindig másnak látom, ahányszor ránézek és mindenképpen szeretnék még ebből a vonalból néhány árnyalatot megkaparintani. Ez a lakk már annyira nem tökéletes felvitel szempontjából, nagyon kell figyelni hogy ne legyen csíkos a végén az összhatás, de megéri a pepecselést mert nagyon szép lakk, számomra tipikusan őszi szín. Száradása közepes, tartóssága 3-4 nap.
Catrice Oh My Goldness
A Catrice lakkokat sokáig hanyagoltam, nem is értem miért, mert nagyon jó minőségű termékekről beszélünk, ráadásul a csomagolásuk is olyan elegáns szerintem. Ezt a példányt véletlenül láttam meg tavaly ilyenkor, és egyből betettem a kosaramba, nem volt kérdés. A 06-os Oh My Goldness fantázianevű csoda a nevével ellentétben szerintem csöppet sem aranyszínű, sokkal inkább rezes vagy talán bronzos árnyalat, attól függ hogyan esik rá a fény. Az aranytól nagyon messze van mindenesetre. Ezt főképp november táján szeretem használni, amikor a karácsony szele már a levegőben van, mert ez a szín nagyon karácsonyos szerintem. Be is vallom, hogy télen is használtam tavaly. A lakk a szokásos Catrice minőség, nem ad okot panaszra, két rétegben már tökéletes szín csalogatható elő.
Avon Speed Dry Grey Flash
Mindig megfogadom, hogy soha többet nem rendelek katalógusból körömlakkot, ugyanis számtalan csalódáson vagyok túl és 90 százalékban sosem azt kapom amit ígért a kép. Így voltam ezzel a szürkének ígért Avon Speed Dry lakkal is, ugyanis a kis paca a papíron egy nagyon szép világosszürke színt ígért, a nevéből meg csak az első részre figyeltem, a második szó már nem tűnt fel: Grey Flash. Így hát kaptam egy lilás alaptónusú, apró pink és zöld csillámokkal irizáló körömlakkot. Rettenetesen mérges voltam, hónapokig még csak ki sem próbáltam. Aztán megtört a jég és milyen jól is tettem, hogy adtam neki esélyt, ugyanis nagyon különleges és szép szín, felkenve szürke, de az apró csillámok miatt nem egyhangú. Megszerettem végül és őszre tökéletes ez a szín.


Hogy tetszenek? Nektek vannak kifejezetten őszi színeitek?