CLAIRE'S 100 DARABOS SZEMHÉJPÚDER PALETTA


Dobpergés, íme az első kifejezetten sminkterméket tesztelő bejegyzésem itt a blogon, úgyhogy háromszoros hurrá! Elöljáróban el kell mondanom, hogy minden tiszteletem azoké a lányoké, akik rendszeresen csinálnak ilyeneket, ugyanis swatchot befotózni szívás kérem szépen. Nem is lett minden kép tökéletes, de tessék ezt elnézni nekem, kezdő vagyok ilyen téren.

A választásom a Claire's-ben kapható 100 darabos szemhéjfesték-palettára esett, ugyanis sehol nem találtam róla értékelhető vélemény, a Krémmánián is csak 2-3 ember véleményezte, abból egy én vagyok. Szóval nyilvánvaló volt, hogy sorra kerül. 
A saját példányomat a barátnőmtől kaptam Karácsonyra, tehát lassan egy éve, viszont nem sokkal utána megkaptam Tőle a Naked 3-at, úgyhogy kissé hanyagolva lett a drága de ez nem jelenti, hogy nem próbálgattam.

Ugye 100 darab színt kapunk, darabonként 0,6 gramm mennyiségben. Az összetevőket lusta voltam begépelni, úgyhogy befotóztam inkább.

Egy fotóbajnok vagyok gyerekek! Abban mindannyian megegyezhetünk,  hogy a rejtett tehetségem az nem a fényképezés, de hát ez van, a lényeg látszik :)
10x10-es sorokban helyezkednek el a színek, felfedeztem benne a logikát, gyakorlatilag színcsaládokba van rendezve, még ha elsőre nem is úgy tűnik. Majd a swatchokon látni fogjátok.
A dizájn kísértetiesen hasonlít a Make Up Revolution 100 darabos palettájához, de utánanéztem, a színek nem egyformák. Viszont nem tartom kizártnak, hogy ugyanott gyártják, ugyanis a csomagolás dettó ugyanaz. Nem szöszöltek sokat vele, egyszerű műanyagban kapjuk a festékeket, a tetejében pedig van egy kis tükör (ami torzít) és két szivacsos applikátor. Ez fontos lesz. Becsukva kockás, átlátszó fedél fogad, a közepén pedig a márkanév és egy eyeshadow felirat díszeleg. 



Na de nem is pofázok feleslegesen, nézzük hogy mivel van dolgunk. Tízesével haladunk, balról jobbra, és lentről felfelé. Ne kérdezzétek miért így kentem fel ( fuck logic), de már a felénél jártam amikor rájöttem, szóval így maradt. Az eredeti színt a swatch mutatja, a palettát nem tudtam úgy befotózni, hogy teljesen élethű legyen. Primerre kentem, mert anélkül nem működik egyik szín sem.







Nem én voltam béna, hanem nagyjából élőben is ennyit tud ez a sor. Ez gyakorlatilag a highlighter részleg, a tíz színből ha jól emlékszem öt matt árnyalat van. Ezek a leggyengébb láncszemek is, nagyon porzik is és rengeteg réteg kell, amire látszik is valami. A színek szépek, van pinkes, van zöldes és bronzosabb árnyalat is benne, de ez tényleg csak nagyon erős napsütésben látszik.




A második sorban kaptak helyet a bronzos árnyalatok, és mindegyik rettentően szépen pigmentált, könnyen kenhető és jól építhető. Itt utólag vettem észre, hogy kifelejtettem egy színt, hátulról harmadikat, Mea culpa. Ebben a  sorban egyébként három matt árnyalat van, érdekesség az utolsó kettő, amely sárgás és zöldes szín, rézzel kombinálva. Nem sűrű láttam még ilyet.




A harmadik sorban kaptak helyet a zöldek, finom átmenetet képezve a következő kék sorral, de a bronzos vonal is megmaradt még.  Egyetlen matt szín van ebben a sorban és igen, az is potyog. Élőben hihetetlenül pigmentáltak és nagyon telt színük van.




Erre szavak nincsenek. A kedvenc sorom, annak ellenére, hogy nem szoktam kékkel sminkelni, de ez valami csoda. A hatodik szín matt, a többi csodás metálos és selyemfényű árnyalat. Nincs hozzáfűznivalóm, csodáljátok!




A pink sor is meseszépre sikerült, itt helyet kapott a most annyira divatos rose gold árnyalat is. Kettő matt szín van a sorban, és némelyik eléggé hasonló árnyalat.




A lilák sajnos nem hozták a szintet, ráadásképpen rettentően porol az összes, nehéz építeni és sok kell belőlük. Pedig az árnyalatok szépek lennének, még ha némelyik kicsit olyan koszosnak tűnik is.
Hátulról a harmadik szín matt, a többi szaténos.




Nagyjából innentől gyengül a történet. A barackos-bordós árnyalatok agyon halványak, amit fent láttok, az nagyon vastag réteg mindegyikből. Öt matt árnyalat található benne, talán ez is az oka a negatív tapasztalatnak, ugyanis ebben a palettában a matt színek nem működnek.




Ez a sor átmenet a lilás-pinkes vonalból a barnák felé. Látható, hogy itt már nem annyira erőteljesek a színek. Két matt található a sorban. Az ötödik szín nagyon szép rezes-bordós árnyalat, a képen nem jön át mennyire.




Azt végképp nem értem, miért kellett ennyi barnát beletenni, mert szinte egyforma az összes. Felkenve nem igazán látszik a különbség és sajnos nem is valami jól építhetőek ezek a színek. Abszolút csalódás ez a sor.



Örülhetnénk, hogy ennyi szürke van egy rakáson, de ne tegyük, ugyanis egyáltalán nem lehet velük füstösíteni. Ezek a színek nem építhetőek. Satírozva pedig az összesnek lesz egyfajta koszos-kopott színe.



Összegzés

Nagyon sok ez a száz szín egy rakáson, egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki ebbe nem zavarodik bele. Ráadásul nagyon sok hasonlít egymásra, és bizony van, ami teljességgel használhatatlan.
Kizárólag alappal működik, mert simán alapozóra kenve nagyon halovány és fénytelen. Építeni a legtöbb színt lehet, viszont az olyan kulcsfontosságú színek, mint a szürke és a barna nagyon gyenge minőség. Pigmentáltsága átlagos, egy-két színé kimagaslóan jó, és vannak kifejezetten különleges árnyalatok is a palettában.
Nagyon potyog. Főleg a matt világos színek a gyenge láncszemek, szinte mindegyik használhatatlan azok közül. 
Tartósságát tekintve sem vagyok megelégedve, az erősebb színek, mint a zöld és a kék simán elmásztak pár óra alatt és jó nagy monoklit csináltak a szemem alá. Szóval bulizni semmiképpen nem ajánlom, maximum bombabiztosan fixálva.
És a legfurcsább: ecsettel képtelenség jól eldolgozni, sokkal jobban működik szivacsos applikátorral a felvitele. Amivel viszont (szerintem) nem lehet olyan szépen eldolgozni.
Ez így most túl negatív lett, de mégsem akarom lehúzni, mivel vannak benne álomszép színek, ami miatt megéri a többi bosszúság.
Nézzétek a kedvenceimet:



Végezetül csináltam ezzel a palettával három sminket, egy zöldes-kékest, egy pink-barnást és egy egy lilás-szürkést. Természetesen mivel óriási  fotóstehetség vagyok, nagyjából semmi nem látszik ezekből, de mindegy, ha már felszenvedtem őket, akkor megmutatom


Nem tudom mennyire látszik, de nem sajnáltam a festéket, mégis elég halovány lett, főleg az alsó kettő. A szürkével képtelenség volt satírozni. Ezért mondom, hogy ecsettel nem lehet olyan jól felvinni, mint ahogy a karomra tettem applikátorral.

Az ára a honlap szerint 5390 forint, amit én megmondom őszintén, hogy sokallok. Az egy dolog, hogy 54 forintra jön ki egy szín, de ennyi pénzért már lehet hogy jobbat is lehet venni. Ha esetleg akcióban látjátok, és tetszenek a színek, akkor érdemes beruházni rá, vagy még akkor is ajánlom, ha most ismerkedik valaki a sminkeléssel és keresi a színeit.
Mindenesetre én örülök, hogy megkaptam, mert az a néhány szín tényleg csodálatos benne és biztosan el fogom használni.
Összességében: 3,5/5