KELL A PÚDER! SZEMHÉJPÚDER TESZT || MISTERY


Nagyjából három héttel ezelőtt arra az elhatározásra jutottam, hogy oda fogok figyelni arra, hogy ha lehetséges, akkor javarészt állatkísérlet mentes kozmetikumokat vásároljak, mert állatszerető emberként azt hiszem ez a minimum amit megtehetek, habár a világot nem fogom ezzel megváltani, de akkor is nyugodtabb lesz a lelkem. Mintha az ég is rábólintott volna erre az elhatározásomra, rá nem sokkal megnyertem a Ms. Tindigo szépségreceptjei oldalán meghirdetett szülinapi nyereményjáték egyik díját, egy Kell a púder! szemhéjpúdert.
Rettentő boldog voltam, mert már a márka megjelenés óta szemezek a termékekkel, másrészt pedig egy magyar márkáról beszélünk, ami teljesen vegán, 100%-ban természetes, parabén- és szintetikus összetevőktől mentes termékeket kínál, amelyek egyenesen Angliából érkeznek.
A kínálatban megtalálható gyakorlatilag minden, az alapozóktól kezdve a szemhéjpúdereken és a pirosítókon át egészen a rúzsokig. Egyedül az ára volt eddig a visszatartó erő, mert zsákbamacskára nem szeretek költeni, és egyelőre csak Budapesten van lehetőség személyesen kipróbálni és szemrevételezni a portékát a Púder Péntek keretein belül.

Én szemhéjpúdert nyertem, és választhattam a 49 szín közül, végül hosszas vacillálás után a mélylilásnak gondolt Mystery-re voksoltam. Azért írom, hogy gondolt, mert a színmintát a monitorom teljesen lilásnak mutatta, ehelyett megérkezett egy csodás bronzos-barnás-aranyos-mályvás árnyalat. Már értem, miért Mystery a neve, gyakorlatilag mindig más árnyalatot mutat :). Láthatjátok a képen is, hogy vakuval fotózva nem kicsit rózsaszínes a színe, de elárulom, hogy szabad szemmel előbb mondanám barnának mint rózsaszínnek. Viszont attól függően, hogyan esik rá a fény és mennyire van vastagon építve, mindig más és más arcát mutatta eddig. De majd lentebb a swatchokon és a többi fotón meglátjátok mennyire nem rózsaszín. Amikor meg is csillan benne valami hasonló árnyalat, inkább nevezném mályvának mintsem rózsaszínnek. Egy helyes kis szütyőben érkezett az apróság, ugyanis döbbenetesen pici dobozkában kapott helyet az 1gramm porocska, de ha valaha volt már bármilyen pigmentetek vagy ásványi sminkterméketek akkor nagyjából el tudjátok képzelni mekkora ez a kis csoda. A dobozka alján kapott helyet az összes fontosabb információ a termékről. Nekem személy szerint nagyon tetszik a fedő tetején lévő logó. Egyszerre idézi meg a múltat és a jelent.


Alig vártam hogy kibonthassam, és egyből kentem egy kis csíkot a kézfejemre. Első megdöbbenés: brutálisan pigmentált. Második megdöbbenés: por létére alig potyog.
A kiszerelés a por állagú festékeknél már megszokott szitás megoldás, ami egyrészről jó, mert gazdaságosan adagolható, másrészről viszont lehetőleg ne a termék közelében tüsszögjünk. A karomon az első csík csupasz bőrre van kenve, a második alatt primer van. A vizes ecsetesen kívül mindegyik minta egy rétegben van kenve, lapos ecsettel.

Benti fényben

Kinti fényben, napsütésben

Vakuval
Vizes ecsettel


Laposabb fejű ecsettel vittem fel a szemhéjamra, nem használtam alá primert, csak alapozóval kentem be a szememet is. Azt hittem, hogy hülyén fog kinézni, ha csak egy színnel operálok, de a legjobb tulajdonsága ennek a púdernek az, hogy zseniálisan szépen építhető. Először csak finoman felvittem az egész szemhéjamra a színt és elsatíroztam, hogy mindenhol egyenletesen fedjen. Utána ugyanúgy, mintha másik színnel dolgoznék, elkezdtem a mozgó szemhéjamra kicsit vastagabb rétegben feltenni, végül a szemzugban mélyítettem a színt. Ha vizes ecsetet használtam volna szerintem még szebb lett volna az eredmény, de így is meglepően kontrasztos lett. Az alsó szempillatövembe egy ferde tusecsettel húztam vele vonalat, feldobtam egy kis spirált és voilà, készen is volt a tökéletes sminkem, ami elég diszkrét nappali viseletre, de mégsem túl szolid. Természetesen lehet kombinálni más színekkel, de én most kifejezetten arra voltam kíváncsi, hogy ő mit tud egymagában. A szín egy nagyon szép szaténos, csillogó árnyalat, amelyet ugyanúgy fel lehet vinni halványan, mint brutálisan vastagon. Vizes ecsettel használva krémesebb lesz az állaga, így bátran használható akár tusvonal húzására is, de amint látjátok, nekem sima ecsettel felvéve is jól működött az alsó szempillatövemnél. Nagyjából tizenegy órát töltött a szememen, és lemosáskor éppen hogy csak egy pici kopást vettem észre, szóval a tartóssága több, mint kielégítő, főképp hogy nem volt sem alatta, sem felette semmi ami különösebben fixálta volna az alapozón kívül. Természetesen csupasz bőrre kenni nem jó ötlet, por lévén kell valami, amibe beletapadhat. Nekem elég mély barázdám van a szemhéjamon, éppen ezért nem barátaim a folyékony szemfestékek és társaik, de ez a porocska egy cseppet sem ült be a ráncokba, pedig megmondom őszintén, hogy számítottam rá.
Nagyon köszönöm Ildikónak és Gabinak a lehetőséget, hogy négyen hozzájuthattunk ezekhez a csodákhoz és most már biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó Kell a púder! termék, ami bekerült a kis sminkcsaládomba.
Ajánlom, hogy bátran ismerkedjetek meg a márka termékeivel, mert bár elsőnek kicsit húzósnak tűnik az ára a mennyiségéhez képest, de egyrészről nagyon gazdaságos, mert kevés kell belőle, másrészről pedig roppant tartós, így bátran állítom, hogy az utolsó porszemig megéri az árát.
5/5