BLACKHEAD REMOVER

Avagy a mitesszer eltávolító élesben
Annak ellenére, hogy a kamaszkor már csak egy távoli emlék, és a pattanásaim is csak havi egyszer látogatnak meg pár napra, a tinikor legutálatosabb velejárója nem akar végleg elhagyni, így lassan 28 évesen is alaposan megküzdök a mitesszereimmel sajnos. A legnagyobb buli az orromon zajlik, de az állam és az arcom két oldala sem szokott lemaradni sokkal. Érdekes módon a homlokomat megkímélik, így azzal nem kell sokat vacakolnom, de a többi miatt havonta legalább kétszer ki kell tisztítanom az arcomat. Kozmetikushoz nem járok, elég volt a kamaszkori élmény és a vele járó sok pattanásheg az arcomon, magam is meg tudom csinálni itthon amit kell, elegendőt olvastam és figyeltem hozzá az évek alatt.

Eddig simán csak egy papírzsepivel és az ujjaimmal dolgoztam, azonban Niki néhány hete rendelt Kínából egy úgynevezett Blackhead remover-t vagyis mitesszer eltávolító szerkentyűt. Aki sokat keresgél Ebayen, annak biztosan ismerős lesz, egy hosszú kis pálcika egyik végén hurokkal, a másikon pedig egy kis kanállal, aminek lyuk van a közepén. Ki is próbálta szinte azonnal és egyből jött a pozitív kritika, ekkor döntöttem el hogy nekem is kell ilyen, úgyhogy rendelt még 5 darabot, amiből az egyik az enyém lett. Filléres dolog egyébként, százvalahány forint ha jól emlékszem. Aki nem tudná miről van szó, annak itt egy videó, próbáltam kevésbé gyomorforgatót keresni, nem volt egyszerű.


És jöjjön akkor az én véleményem

Először is meggőzöltem az arcom, de ez alapvető minden ilyen eljárás előtt. Lefertőtlenítettem a szerkentyűt és bekészítettem egy csomó zsepit. 
Egyrészt könnyezik az ember ilyenkor, elkezd az orrod is folyni, másrészt pedig a kiszedett mitesszereket egy zsepibe töröljük.

Én a hurkos részt használtam, az van elvileg a mitesszerekre, mivel pattanásom nincs (kopp-kopp) a másik feléről nem tudok nyilatkozni. 


Az orromon kezdtem, de mindjárt itt rájöttem, hogy a nagyon mély, nagyon telt mitesszereket nem szedi ki. Viszont az orrcimpámnál, ahol pedig zsepivel és az ujjammal képtelenség rendesen hozzáférni mert turcsi, nagyon szép munkát végzett.

Az államon, ahol mindig nagyon fáj és sosem tudom rendesen kinyomni az aprókat, ott kipusztított mindent egy szálig. Meg is lepődtem.

Az arcomon is jól teljesített, fájdalommentesen szedte ki az új jövevényeket. 

A végén a régi módszerrel fejeztem be az orromat, és akkor látszott csak igazán, hogy mennyi benne maradt volna, ha nem dolgozom utána. Lehet, hogy én nem voltam elég kíméletlen, de fájdalmat nem akartam okozni magamnak, így nem nyomtam rá annyira, mint mondjuk a videókban teszik.

Alapvetően meg vagyok vele elégedve, biztosan bekerül a rutinomba és talán idővel kitapasztalom, hogy mennyire és hogyan kell vele bánni, hogy a makacs és mély mitesszerek is féljenek tőle. A árát mindenképpen megérte, már csak kipróbálás címén is.
Több fajtája létezik, a legbrutálisabbnak a másik felén egy tű van. Ha beütitek a blackhead remover szót a gugliba, az első videó egy olyannal készült, na nekem a gyomrom kifordult tőle. Én azt nem ajánlom nyugodt szívvel senkinek, válasszatok inkább kanalas vagy dupla hurkos verziót.

Itt találod


Ti küzdötök mitesszerekkel? Milyen módszerrel éltek ellenük?