ÉLET AZ eBay-EN TÚL || VENDÉGPOSZT

Tinydeal és Banggood tapasztalatok


Még régebben beszélgettünk Nikivel, és szóba jöttek a kínai rendelős oldalak. Mesélte, hogy sok jót olvasott róluk és lehet hogy próbaképpen rendel pár dolgot. Akkoriban én még nem mélyedtem bele a témába, később jött csak az egyre elhatalmasodó eBay őrületem. Sokáig azt hittem, hogy amikor Niki emlegeti, hogy rendelt valamit Kínából, az egyenlő az Ebay-ről való rendeléssel. Hát nagyon nem, ugyanis ő járatlanabb utakat választott és bátor módon kevésbé híres webshopokat célzott meg. Ezzel kapcsolatban kértem meg, hogy írjon ide egy cikket, ugyanis egy ideje már engem is megfertőzött és azt kell hogy mondjam, az én szememben az eBay-t simán lepipálta a posztban említett második webshop. (Az elsőt még nem próbáltam). Idehaza azt látom, hogy még mindig az eBay az egyeduralkodó, esetlegesen még az Aliexpress-ről rendelgetünk, de hallottam már olyat, hogy valaki félt onnan is rendelni, mert hűha mi lesz... Nem lesz kérem semmi, maximum nagyobb és jobb választékból szemezgethetünk esetenként sokkal jobb árakon és sokkal gyorsabb szállítási idővel. Olvassátok és vigyázzatok, mert tényleg addiktív.Az első lépések

Arra a kérdésre kerestem választ, hogy vajon léteznek-e megbízható, elsősorban kínai webshopok, ahonnan (szállítási költség nélkül) rendelhetek, olyasmit, ami ötletes ajándék, és nálunk nem- vagy sokkal drágábban kapható.
Persze először ódzkodtam a gondolattól, mert mi van, ha kifizetek egy csomó pénzt, és nem kapok semmit? Ezért első lépésben létrehoztam egy PayPal fiókot, és bújtam a cikkeket, fórumokat, mégis honnan érdemes rendelni, mennyi idő alatt jönnek meg a termékek, és mi van, ha nem érkeznek meg, vagy esetleg sérültek, nem működnek?
Alapesetben elmondható, hogy a komoly webshopoknak nem az a célja, hogy egyszer jól lehúzza a gyanútlan vásárlót, hanem pont ellenkezőleg, egy elégedett vevő vásárol többször is és még több vevőt hoz majd a házhoz. Nekem még nem volt olyan rendelésem, amiben csalódnom kellett volna, reklamációról nem tudok személyes tapasztalatot megosztani.

Két webshop alapján szeretném bemutatni a webshopokat, különbségeiket, rendelés, kiszállítás menetét. Kínai webshopokra alapjáraton jellemző, hogy nagyon szeretnének további vásárlásra csábítani, sok az akció (van amit csak e-mailben küldenek el), vannak kuponok, pontgyűjtés stb.

Tinydeal

Első webshop a Tinydeal volt, ahonnan rendeltem, mikor először megláttam a honlapját, erős aggodalmaim voltak, szerencsétlen szín-összeállítású logójukkal nem épp a megbízható webshop látszatát keltették bennem. Milyen rosszul gondoltam.
Ez egy PayPal által ajánlott oldal, van blogja, Youtube csatornája, facebookja... szóval nem egy semmiből előbukkant, holnapra megszűnő oldalnak tűnt.

Alapvető tudnivalók, szállítás

Sima, nem regisztrált, normál légipostával ingyenes a szállítás, nyilván ez tart(hat) a legtovább 7-25 napra ígérik. Én mindig ezt választom és nem veszett még el semmi, átlag olyan 15-20 nap alatt megjönnek a csomagok. De kérhetjük standard (6-8 nap) vagy gyorsított (3-5 nap) szállítással, DHL futárszolgálattal (5-7 nap). Ez változó, hogy mennyibe kerül pl.: szállítás helyétől.

Más webshopokkal ellentétben nincs alap összeg, amit el kellene érni, hogy ingyen szállítsanak.
Előny vagy hátrány, mindenki döntse el maga, ez a webshop az összes megrendelt terméket egy csomagba pakolja, ezért ha egyre is várni kell valami miatt, akkor napok telhetnek el, mire postázzák. Persze, ha sok mindent rendelünk, és van egy fontosabb dolog, akkor azt rendeljük meg külön, úgyis ingyenes a szállítás.

Rendelések a lányoknak

1. Rendeltem egy órát, ami 100%-ban a testvérem stílusa, van egy hasonló karkötője is.
Több, mint 240 értékelést kapott a termék, 9 kép van az eladótól, 12 kép a vásárlóktól és 7 feltöltött videó. Azért lehetett sejteni, milyen lesz a végeredmény. Mellesleg olvastam egy cikkben, hogy majdnem ugyanezt az órát rendelte meg valaki, ugyaninnen, normál légipostával, ami eltűnt, és ezt elpanaszolva a webshopnak ők teljesen ingyen, ajánlott küldeményként újraküldték az órát.


2. Szintén a testvéremnek rendeltem cicás falmatricát, kemény ezer forintért. Kíváncsiságból megnéztem mennyiért dobálják Magyarországon ugyanezt, és 3000 Ft felett van az ára, plusz a szállítási költség, tehát olyan 4500 Ft a végösszeg. Azért nem mindegy.

3. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a rettentően csilli-villi bizsuk a valóságban mennyire hasonlítanak a képen látottakra, ezért választottam ezt, kb 2 dollárért. Teljesen megfelel a valóság a bolti képnek.


4. Dalmata gazdinak választottam ezt a tollat, itt is befigyelt a random color téma, szerencsére fehér alapon fekete pöttyös kutyát kaptam, és nem pink vagy sárga dalmatát. Nagyjából 1,5 dollár volt.Rendelések a fiúknak

1. Apukámnak rendeltem ezt a tollat, ő amolyan ezermester, akinél mindig minden kéznél van -legtöbbször csak a toll nem. Van egy kedvenc márkája, amit már többször nem kapott vissza, miután aláíratott egy papírt. Át is tért a gagyi tollakra, de hiába hord magánál vagy tízet, az is csak elfogy előbb utóbb, és azon kapja magát, hogy amikor neki kell toll, akkor nincs sehol, senkinél. Szokott is viccelődni, hogy egyszer kiköti egy madzaggal, és akkor tutira lesz nála. Poénból meg is vettem kemény 2 dollárért ezt a tollat, még karabiner is van rajta, kb 1 m-re kihúzható, nem lesz egy örök darab, ez már az árán is látszik, de mégis talán jobb ajándék, mint a sokadik borotvahab.

2. Nagyon nehéz értelmes ajándékot venni a páromnak, mert bármire van szüksége, azonnal megszerzi magának, mást se utál jobban, mint a felesleges „csetreszt” -ahogy ő nevezi.
Neki találtam ezt a borhőmérőt, mert mi igencsak borivó népek vagyunk, de a kulturáltabb fajtából, akik azon is képesek összeveszni, hogy akkor fogyasztás előtt mennyi idővel kell hűtőbe tenni a bort, már ha egyáltalán kell. Szóval hasznos kis kütyü lesz ez, ezt megkapja, aztán úgy issza a bort, ahogy neki tetszik, áldásom rá:D Mellesleg 900 Ft volt, dettó ugyanezt egy barkácsáruházban akkor akciósan 6000-ért dobálták, de ahogy néztem máshol pár ezerért beszerezhető plusz a szállítási költség.

3. Apa kívánsága volt egy kávémelegítő a kocsiba (szivargyújtóról üzemeltethető), ez nagyjából 2500 Ft volt, itthon a duplája, plusz ugye a szállítás díja.Hasznosságok

1. Következő egy 3 darabos paprika spray szett (lehet egyesével is venni), a szett annyiba került, mint itthon egyetlen darab. Járok futni ki a szabadba is, és miután összetalálkoztam 6 kutya által őrzött gulyával a semmi közepén, ahol szerencsére a gazdi is jelen volt, és a kutyák is megszelídültek a szavára, elgondolkodtam, hogy bármikor szembe jöhet egy veszett kutya, szarvas, medve, akármi nem túl barátságos szándékkal, akkor én mit fogok csinálni a szántó vagy erdő mellett? Szóval innen az ötlet, hogy nekem egy ilyen kell.
Figyelni kell, mert ezen van egy kis fülecske felül, ami megakadályozza, hogy csakúgy véletlen meg legyen nyomva, de kapható olyan kis kiszerelésű típus, ami kulcstartón lóg, ami elvileg még praktikus is, csak befelé fordítható a szórófeje, ami könnyen el is mozdul. Nem is tudom elképzelni, hogy hirtelen ha használni kell, akkor kinek van ideje a fejet forgatgatni.

2. A családban évek óta elég sok ember haját én vágom, nem beszélve a sajátomról. Főleg a sajátomnál tart sokáig, hogy meggyőződjek, nem vágtam egyik oldalról többet, másikról meg kevesebbet, mert úgy járok a végén a sok javítgatással, mint a mesében az a bizonyos róka meg a sajt. Van ez a bizonyos termék, aminek az eredeti ára 30 dollár, szállítás 10 dollár, tehát részemről esélytelen, hogy kiadjak ennyi pénzt rá. Ezért is örültem meg, mikor nagyjából 5 dollárért meg tudtam venni, ennyit azért ki merek érte adni. Jelentem elég hasznos kis eszköz. Bár mikor a család férfitagjai meglátták a fürdőszobában, furcsán néztek, hogy mit akarok én a vízmértékekkel:D Figyelmetlen voltam, annyira be voltam zsongva, hogy ez nekem kell, nem néztem, hogy random küldik a színeket- én a kép alapján fehéret és kéket vártam, erre jött egy pink és egy fehér. Nem mintha számítana, de ez jelzés volt, hogy erre mindig figyeljek, főleg ha nem magamnak rendelek.Banggood

Alapvető tudnivalók, szállítás

Második webshop a Banggood volt, náluk is nagyon sok akció van, folyamatosan jön hírlevél tőlük, kuponok, kiárusítás, pontgyűjtés például vásárlással, de termékek kommentelésével is; plusz pont jár, ha benne vagy az első 3 kommentelőben. Mindent megtesznek, csak vásárlásra ösztönözzenek. Ők viszont nem egyben küldik a csomagot, hanem a saját kis raktáraik szerint, volt, hogy 5 csomagban érkezett meg a rendelésem, igazából nekem ez pozitív, mert nem kellett a 8 másik terméknek arra várnia, hogy hol van már a kilencedik, hogy végre elindulhassanak. 10 rendelésen vagyok túl tőlük, gond nélkül megérkezett az összes.

Rendelések a lányoknak

1. Tesóm kapja ezt a karkötő és fülbevaló kombót, itt is féltem milyen lesz majd a valóság a képekhez képest, de meglepően jó a minőségük, valóságban teljesen olyanok, mint a képeken.

2. Nagyjából 3800 Ft volt ez a 32 darabos ecset szett, tartóval, nagyon megérte az árát, az alapozó ecsettől, a tusecsettől konkrétan el vagyok ájulva, többi sem rossz, sőt. Viszont van benne 2 satírozó ecset, ami vadul hullat, bár azokat úgysem használnám, mert egyszerűen nekem túl nagyok.
Itt viszont a webshopos kép és a valóság különbözik, egy vásárló már megelőzött, feltöltött képei után nem volt meglepetés, hogy nem fekete az ecset kis fém része, hanem arany. Hát legyen, nem bánom. Ha valakinek épp nincs pénze drágább ecsetekre, de mégis sokfélét szeretne, esetleg épp abban a fázisban van, hogy még gyakorolnia kell ezek használatát, akkor bátran ajánlom őket.

3. Szitakötő-mániás lánynak választottam ezt a kis pici könyvjelzőt. Valóságban nincs rajta ez a kis felirat (ha esetleg ez valakit zavarna).

4. Rendeltem pár virágmagot is, ezek olyan 1 és 5 dollár közti árban vannak, ezekről még nem tudok nyilatkozni. Van köztük kék rózsától a stevia magon át a kék eperig minden :DRendelések a fiúknak

1. Az én drága apukám be volt zsongva, hogy neki kell kamera a kocsiba, de eddig még sosem vett, hiszen a sok százerzes példányokig bezárólag nagyon nagy a választék, igazából azt kellene eldönteni, hogy neki mire is van pontosan szüksége. Első körben arra, hogy az egyterű kocsiban ülve legyen valami fogalma arról, hogy mi zajlik a háta mögött, a holttérben. Kinéztük a legolcsóbbat a próba kedvéért. Erről is csak azt tudom mondani, hogy teljesen jó, működik, bár az árának megfelelő minőségben. Kamera is és a kijelző is egyenként 3500 Ft körüli áron mozogtak, azért ebből sejteni lehet, hogy nem lesz nagy vizuális élmény, de arra jó, hogy nem fog a balesetet szenvedni egy többsávos körforgalomban.

2. Apukám maximum esőben vesz fel baseball sapkát, ezenkívül soha, semmilyen sapkát nem hajlandó hordani, plusz munkája miatt szüksége van fejlámpára. Poénból ajándékba megkapja ezeknek a szerelemgyerekét, a LED-es baseball sapkát 5 dollárért. :D

Vannak egyéb megbízható ingyen kiszállítós webshopok (én leragadtam az előző kettőnél): Focalprice, Tmart, Antelife, Geekbuying, illetve Minideal, ahol 50 dollár minimum korlát, ami felett ingyenes a kiszállítás.

Szóval szerintem aki szeretne rendelni ilyen oldalakról, de mégis kétségei vannak, válasszon valamit kisebb összegért, biztos vagyok benne, hogy időben és épségben meg fog érkezni, és onnantól vigyázat, könnyű átesni a ló túlsó oldalára és összerendelni mindenfélét! :)