5+1 KIHAGYHATATLAN BLOG

Hát ezen is túl vagyunk, ezennel visszatértem az ünnepi kajakómából és igyekszem tartani az ütemet. Remélem csodás karácsonyotok volt, a miénk békés, csendes és igazán meghitt volt. Nem szeretnék az ajándékokra külön kitérni, mivel amik a blogot érintik azokról úgyis lesz poszt, amúgy pedig igazán örültem mindennek, idén sikerült nagyon meglepniük :) A hó is meglephetett volna négy nappal ezelőtt, de csak tegnap ért ide, azóta szakadatlanul esik.

Az ünnepek előtt indult egy kis kezdeményezés a Magyar bloggerek és blogkedvelők facebook csoportban, aminek az egyik "feladata" az volt, hogy írjunk posztot az öt kedvenc blogunkról. Mivel amúgy is terveztem ilyen jellegű bejegyzést írni, megragadom az alkalmat és ennek örömére összekötöm a kettőt. Nem szeretnék viszont kedvencezni, mert rengeteg blogot olvasok és nem tudnék kifejezetten favoritokat kiemelni, mivel mindegyiket szeretem valamiért, ha nem így lenne nem követném őket. Viszont a mai bejegyzésben bemutatott oldalak mindegyike különleges és kiemelkedő valamilyen szempontból, és kedves a szívemnek (értsd úgy, hogy azonnal elolvasom, ha posztolnak valamit).


1. Piffeny
Edit blogjára úgy találtam rá, hogy ő talált rá az enyémre és kommentelt nálam. Én meg kíváncsi vagyok, megnéztem, hogy ő ír-e blogot és nem túlzok, de egész délutánra ott ragadtam nála.  Nekem nagyon fontos az első benyomás a blogokról, és a Piffeny bizony nagyon ott van a szeren. Letisztult, elegáns és átlátható külső fogad. Szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, mert olyan hihetetlenül hangulatos és ízléses az egész a képektől kezdve a témákon át egészen az írásokig, hogy lelki feltöltődésnek is kiváló olvasgatni és nézegetni. Edit olyan kifinomult és elegáns ízléssel rendelkezik, hogy szinte átsüt a képeken. Ő maga is nagyon szimpatikus és kedves benyomást kelt a sorok közül, így igazán örülök, hogy rátaláltam.  És végre valaki, aki nem magyar-angol kombóban ír, hanem magyar-németben, így tudok kicsit németezni is. A cicája, Alba pedig álomszép teremtés. 
2. StílusNotesz


Helga blogjáról már olvashattatok nálam, hiszen ő készítette velem az interjút, amit a Magamról fül alatt találhattok. Szintén ő talált rám, amikor facebookon meginvitált néhány blogos csoportba. A blogja unikum a magyar blogok között, hiszen personal shopperként olyan professzionális tapasztalata van a divattal kapcsolatban, ami ritka manapság. Abszolút a klasszikus elegancia híve és komolyan mondom, hogy mindenkinek át kellene olvasnia a blogját, akit kicsit is érdekel az öltözködés. Hasznosítható és okos tippekkel és tanácsokkal látja el az olvasókat, legyen szó ruházkodásról, etikettről vagy éppen Párizsról. Bizony Párizs, ugyanis általa betekintést nyerhetünk egy kicsit a francia sikk kulisszatitkaiba, üzleteket és boltokat mutat be, amiket csak a bennfentesek ismerhetnek igazán.


3. Pretty Pointless PostsRéka nagyjából akkor kezdett el blogolni mint én, így hamarosan kölcsönösen elkezdtük követni egymást. Elbűvölő a blog külseje, édes ez a kék pöttyös megoldás, pedig nekem tényleg a minimál blogok a szívem csücskei, de ez valamiért megfogott. Először azt hittem, hogy egy szokásos tiniblogra bukkantam, ahol hajtják a semmit posztról posztra, de szerencsére bebizonyosodott, hogy nincs még veszve a fiatalabb generáció. Annak ellenére, hogy közel 10 év van közöttünk, néha félelmetesen a saját gondolataim köszönnek vissza a blogról, nem tudom, hogy ez Réka érettsége, vagy az én gyerekességem eredménye, de mindegy is :D Sok kedvenc sorozatot és filmet köszönhetek a blognak, meg egyébként is, a PPP-re biztosan kattintok, ha új poszt jött. Réka nem egyedül ír, bizonyos időközönként cserélődnek az írótársak, de biztos vagyok benne, hogy egyedül is menne neki. Itt egy interjú vele, ha még nem lenne elég figyelemfelkeltő az ajánlóm.


4. A cup of my lifeNatira és a blogjára a VKP-nek köszönhetően bukkantam rá, amikor még Spanyolországban ejtőzött, azóta pedig a fagyos oroszföldön lakik. Ezzel a kijelentéssel nem leszek népszerű, de nem szoktam személyes blogokat olvasni, mert a legtöbbjük inkább lehúz, mivel az írójuk lelki szemetesládának használja azokat, és elég nekem a saját bajom is, nem még másokét olvasni. Nati az üdítő kivétel, ugyanis ő pont az ellenkezőjét csinálja: még a lelkibazdmegolós posztjaival is képes motiválni, mert nem kesereg hanem megrázza magát, megigazítja a frizuráját és továbbsétál, majd pedig levonja a következtetéseket. A My Fitness Journey rovattal pedig elég erős bűntudatot kelt bennem minden alkalommal, de majd januártól esküszöm, én is gyúrok a jósegg vb-re. A bónusz pedig az, hogy világkalandor író révén betekintést nyerhetünk egy másik, kicsit misztikus ország mindennapjaiba, hiszen valljuk be, nem sok blogger jelentkezik Oroszországból. Natival is készült interjú, itt olvashatjátok.


5. Tekla könyvei


Olyan nehéz jó könyves blogot találni, ahol nem az aktuális tini kedvencekig és new adult sikerekig ér a tudomány, de szerencsére rátaláltam a Tekla könyvei blogra, már nem is emlékszem hogyan. Az írója azelőtt beauty vonalon is írt blogot, de úgy tűnik az olvasás nagyobb szenvedély lett, és szerencsére maradt ennél a vonalnál. Külön öröm, hogy nagyon egyezik az ízlésünk, Tekla sem a rózsaszín lányregények híve, nála biztosan foguk találni borzongató horrort és csavaros krimit dögivel. Rajong Svédországért, így a skandináv krimikről nála biztosan olvashatunk. Sok könyvre általa bukkantam rá, olyanokra, amik mellett biztosan elmentem volna ha nem olvasom Tekla ajánlóját. Nagyon tetszik még, hogy a blog dizájn abszolút letisztult és jól átlátható, semmi felesleges csicsa, csak a lényeg. +1 HabfürdőRéka és a Habfürdő még elég friss számomra, de mindenképpen ide szerettem volna venni, mert amit eddig láttam és olvastam, az alapján egy igényes és tartalmas blog képe rajzolódik ki előttem. Látszik, hogy alaposan átgondolt munka van a háttérben, a Mai HAB rovat pedig annyira aranyos és ötletes, hogy el sem hiszem, hogy nem nekem jutott eszembe :)
Réka nem egy üresfejű szép lány, hanem egy gondolkodó fiatal nő, akinek mindenről van véleménye, de emellett jelen van benne a szelíd kedvesség is. Nem ismerem őt személyesen, de biztos vagyok benne az írásai alapján, hogy kedvelném. Nézzetek be hozzá is, ha eddig nem tettétek.Nos, ez volt az én kis blogajánlóm, remélem már ismeritek őket, ha pedig még nem, akkor kattintsatok rájuk, mert tényleg tartalmas írásokat találtok. És ha még nem vagytok a Magyar bloggerek és blogkedvelők csoport tagjai, akkor bátran csatlakozzatok, mert kezd egy nagyon jó közösség kialakulni. 
A jövőben tervezek még hasonló blogajánlókat, legközelebb a kedvenc beauty blogokat fogom bemutatni.

Melyik blog tetszik a felsoroltak közül? Olvassátok valamelyiket ti is?