ÁPRILISI EBAY- ADAG


Újabb adag kínai csetresszel jöttem, már nem telik el hónap hogy ne rendelnék valamit, azt hiszem ezt már nyugodtan hívhatjuk függőségnek. Elég tematikusra sikerült a mostani beszerzés, egészen pontosan két nagy csoportot mutatok, egyik körömdíszítéssel kapcsolatos, a másik pedig ékszerek. Ha kíváncsi vagy miket rendeltem és meg vagyok-e elégedve velük akkor olvass tovább! 


Kivárós típus vagyok, éppen ezért van az, hogy a körömnyomdázás művészetének elsajátítására még csak most, az őrület kezdete után sok évvel vettem csak rá magam. Eddig mindig meggyőztem magam, hogy én ehhez biztosan ügyetlen vagyok, de miután sorra láttam, hogy olyanok is képesek nyomdázni, akik a körmüket sem képesek a körömágyuktól megkülönböztetni körömfestésnél, mit nekem nyomdázás felkiáltással megrendeltem egy csomó kelléket. Persze óvatos duhaj vagyok, kezdetnek az occsó kínai verziókat preferálom, mert azért nem mindegy hogy 2000 forintból meg van minden, vagy csak lemezt kapok ezért a pénzért. Aztán meg kiderül, hogy tök béna vagyok hozzá...


Nyomdapárna (~230 Ft)
Se nem puha, se nem kemény, a párna rész kivehető a nyélből (bocsánat ha hülyeségeket beszélek, a szakzsargonban még nem vagyok jártas). Már megrendeltem amikor olvastam, hogy szinte mindenki ezt a fajtát ajánlja (állítólag olyan kocsonyásan puha fajta), de az az igazság hogy nekem ezzel sincs bajom, a mintát jól felveszi és szépen le is adja. Újonnan nagyon fényes és sima volt, így egy mosogatószivacs dörzsi részével jól megsikáltam, így tökéletesen működik. A lehúzó az WTF- kategória, nem értem miért tettek fémet rá. Kipróbáltam a lemezek hátulján és sajnos igaz a legenda, össze-vissza karcol. Így semmiképp nem ajánlott ezzel lehúzni a lakkot, mert fújhatjuk a lemezünket.

Nyomdalakkok (~700 Ft)
Gondoltam, hogy ha már nyomdázok akkor kellene ehhez való lakk is, mert nem voltam biztos hogy a készletemben van használható darab. Vegyesek az érzéseim velük kapcsolatban. Egyrészt 2-3 használat után az ecsetek szőrei szanaszét állnak, komolyan mintha minden egyes szál az ellenkező irányba akarna világgá menni. A fehér színű felnyomdázva egy az egyben olyan mint a hibajavító, a fekete pedig szívesen csíkoz a lemezen. Fénysebességgel száradnak, úgyhogy kezdőknek nem túl jó opció ezzel gyakorolni, mert mire felkened-lehúzod-felveszed már rá is száradt a párnára és a körömre való felvitel csak álom marad. Viszont ha sikerül kivitelezni a műveletet, akkor nagyon szép az eredmény. 

Ciki vagy nem, nekem még nem voltak nail arthoz való ecseteim, egész egyszerűen azért, mert nem tartom magam egy ügyes kezű lánynak, viszont most úgy gondoltam, hogy valahol el kell kezdeni. Például ennél a manikűrnél jól jött volna egy ecset, és mivel idén is szeretném megcsinálni, nem fogok szórakozni a gagyi ecsettel a félig beszáradt lakkban. Kezdetnek elégnek ítéltem ezt a 8 darabos készletet, amiből hattal meg is vagyok elégedve. A legyezőecset szálai csálén vannak felragasztva, a gigahosszú szálú ecset (mi annak a neve?) szálai pedig mindenfelé szétcsúsznak ha használni akarom. Ettől függetlenül a többi teljesen jó, a pontozónak meg extrán örülök.Moyou hasonmás (~350 Ft)
A Moyou Fairytale 05-ös, Hamupipőkés lemez kínai verziójára csaptam le legelőször, hiszen már az eredeti lemezre is fájt a fogam régóta. A minták megszólalásig ugyanolyanok, egy szívecske a ló lába és a kerék között kimaradt, de ezen kívül minden stimmel. Pontosan ezért vérzik a szívem, mert ennél a lemeznél egy nagy kupac gőzölgő kaki is jobban teljesítene. A minták szinte alig vannak bevésve, ha végighúzom a kezem a felületén, akkor szinte teljesen sima. Sem nyomdalakkal, sem sima lakkal nem sikerült vele nyomdáznom, egyszerűen nem veszi fel a párna a mintát. Lehet, hogy csak a dilettantizmusom miatt vagyok ilyen szerencsétlen, de az biztos, hogy a másik három lemezzel összehasonlítva ez elég gyenge eresztés lett. Kár érte.

JQ -18 lemez (~225 Ft)
Ez a BPS-02 lemezének Ebay verziója. Én semmi különbséget nem találtam a mintákban, eleve nem is értem, hogy miért hamisítanak kínai lemezt a kínaiak. Sokak szerint ez ugyanaz mint amit a Born Pretty Store-ban kapni, én is valószínűnek tartom ezt. Ennek már klasszisokkal jobb a kidolgozása mint a fentinek, érdekes módon vele egyből sikerült nyomdáznom (a milyenségét az hagyjuk, de sikerült). Nagyon szép csipkemintázatok kaptak helyet rajta, nem is tudnám kiválasztani hogy melyik a kedvencem közülük. Azt tapasztaltam, hogy nem egyforma a minták minősége sem, egyiket könnyebb, míg a másikat picivel nehezebb felnyomdázni, de ebben szerintem az is közrejátszik, hogy kezdő vagyok.

JQ -19 lemez (~220 Ft)
Szintén egy BPS copy, méghozzá a 17 számú lemezé. Ez talán még az előző csipkés mintásnál is jobb, mintha egy kicsivel mélyebbek lennének a vésetek. Szerettem volna egy virágos-indás lemezt is, hiszen így tavasszal-nyáron ezek a legaktuálisabbak számomra. A bal alsó nagy ívű virág nekem egy kicsit nagy a csepp körmeimre, de ezen kívül nincs vele gondom. Nagyon szépen lehet vele dolgozni és a minták egyformán jól felvehetőek. Persze ezzel is sokat kell még gyakorolnom, de ha ezzel kezdem a pályafutásomat, akkor biztosan nem lettem volna olyan csalódott az elején.

KAT-09 lemez (~280 Ft)
Őt sajnos nem tudom belinkelni, mert mire ideért és visszaigazoltam volna, csak egy figyelmeztetés várt, hogy eltávolították az oldalról ezt a terméket. Én 280 forintért vettem és nem BPS felirat van rajta, azonban a többi ilyen lemezt eleve BPS-nek hirdetik ITT. Szóval ez a 23-as lemez, és zse-ni-á-lis! Már tapintásra is éreztem hogy ez más lesz mint a fentiek, mert nagyon mélyen vésett az összes minta. Gyorsan nekiugrottam és sikerült az összes minta elsőre, nyomdalakkal és anélkül is. Igazi vidám téma, amivel a körmeinkre is nyarat varázsolhatunk. A négy lemez közül ezt ajánlom a legjobban, mert tényleg jó és könnyű használni.Olyan az én formám, hogy mire ideértek a rendelt ékszerek, boldog-boldogtalanon ezeket látom Instagramon, és ez felettébb frusztrál, mivel nem szeretek olyan dolgokat hordani, amit nagy tömegek preferálnak. (Kihúzó p*csa vagyok, igen). Ezért nem lesz aranytetkóm sem és ezért nem rendeltem volna meg a lentieket sem, ha előbb tudom. Viszont már itt vannak, így nincs mit tenni, és a fentiektől eltekintve nagyon tetszenek. Muszáj megjegyeznem, hogy az összes kapható idehaza is különböző ékszerwebshopokban, így nem muszáj hónapo(ka)t várni rájuk ha valakinek sürgősen kell valamelyik és hajlandó több pénzt fizetni értük.


Gyűrű (~220 Ft)
Nagyon tetszett ez a gigagyöngy-kisgyöngy megoldás, igazán egyedivé teszi a gyűrűt a formája. Ráadásul nekem óvodás méretű kezem van és rövid ujjaim, sosem hordhatok emiatt nagy gyűrűket, mert egyszerűen hülyén néz ki. Viszont ez valamilyen furcsa oknál fogva nem torzítja el a kezem, magam sem értem hogy csinálja. A kicsi gyöngy illesztése egy kicsit pontatlan, de ez csak alapos nézegetés után tűnik fel, avatatlan szemeknek meg egyáltalán nem.

Fülbevaló (~230 Ft)
Szintén amiatt fogott meg, mint a gyűrű, ráadásul rájöttem, hogy csodásan mutatna a Caroline Channing nyakláncommal, így nem volt kérdés hogy jön haza. Az meg már csak bónusz, hogy többféleképp hordható, így egy árán kapunk három fülbevalót. A nagy gyöngy lehet elől, illetve rendeltetésszerűen hátul is, továbbá a kis gyöngyre egy pöcköt (vagy mi a vihar a neve) húzva kapunk egy diszkrét kis fülbevalót. Ajándék ezért a pénzért.

Ez instant szerelem volt amint megláttam, pedig én már jó pár éve kimaxoltam az ásványőrületet, még jóval azelőtt hogy külföldön vagy idehaza divat lett volna. Ennek azonban nem bírtam ellenállni, egyrészt a háromszög forma mindig elvarázsolt (kivéve matekórán), másrészt a hegyikristály úgy vonz, mint méhet a virág. Egy hosszabb nyaklánccal bármilyen szettet feldob és szerintem nagyon egyedi. Esélyes, hogy szerzek még be 1-2 másik ásványból ilyen darabot.

Tetszik valami a fentiek közül?
Ti milyen nyomdalemezre és nyomdapárnára esküdtök?