BRAUN SILK-ÉPIL 9 TESZT + VIDEÓVoltam olyan szerencsés, hogy bekerültem egy 75 főből álló tesztcsoportba a trnd.hu által, így az elsők között próbálhattam ki a Braun újdonságát, a Silk-Épil 9 epilátort, szám szerint a 9-961-es verziót.
Több, mint egy éve gondolkodom azon, hogy le kellene váltani a régi epilátoraimat, mert nagyon érdekelt mit változott a technika bő tíz év alatt, és sajnos már voltak problémák a működésükben  is (letörték a szőrt, nem kitépték). Dönteni viszont nem tudtam a kínálatból, így szinte isteni közbeavatkozásként éltem meg, hogy enyém lett ez a kis ketyere. 
Két hete próbálgatom folyamatosan, így már tudok véleményt alkotni a tudásáról.

AZ EPILÁTORRÓL
A szetthez tartozik maga az epilátor a masszírozós görgőkkel ellátott fejjel, egy arcra való fej, egy hatékonyságot növelő szélesebb fej, egy borotvafej a rá való trimmelővel, egy sonic technológiával működő bőrradírozó fej, ehhez egy védőburkolat, egy szütyő és egy kis kefe, végül a hálózati kábel. Tehát elég szép kis csomagot kapunk kézhez, amennyiben e készülék mellett döntünk. Én már edzett vagyok az epilálás terén, írtam is már róla a blogon ITT, így volt bőven összehasonlítási alapom.


Hogy mitől másabb ez az epilátor, mint az eddigiek? A Silk-Épil 9 MicroGrip technológiával rendelkezik, vagyis továbbfejlesztették a csipeszeit, amiből már 40 darab van és a 0.5 mm-es szőrszálakat is képesek eltávolítani. A feje 40 százalékkal szélesebb mint az eddigieknek, így nagyobb felületen képes dolgozni.
Ezenkívül vízben is használható, ebből egyenesen következik, hogy akkumulátorral működik, és a beépített lámpácska, az ún. SmartLight segít, hogy minden kósza szőrszálat megtaláljunk. Egy óra alatt feltölt annyira, hogy legalább 40 percig használható legyen, és a nagy rezgésszámmal stimulál, hogy ne fájjon annyira a dolog. Két fokozaton használható és testkontúrkövető.
Jól hangzik, mi? :)

SZERINTEM
Kezdjük először a felszínes dolgokkal, elvégre nők vagyunk; a külső néhányunknál döntő lehet egy termék megvételekor. (Bár én amondó vagyok, hogy a tudást kell nézni minden esetben, nem azt, hogy milyen cuki színe van). Ez a készülék nem fukarkodik szépség terén, lila-fehér kombinációban dobták piacra, a markolata pedig imádnivalóan csillogó, mintha egy zselés rétegbe milliónyi fehér csillámport szórtak volna. A kialakítása is hibátlan: jól simul a kézbe, kellemes a fogása, hosszabb használat után sem görcsöl bele a tenyerünk. A masszírozós fej nagyon jóképű, simán fel lehet ismerni ezt a modellt csak a fejről (a Silk-Épil 5 és a Silk-Épil 7 is hasonló, csak sokkal keskenyebb).Mivel titkon reméltem, hogy kiválasztanak a tesztre, hagytam szépen növekedni a szőrszálakat, így a kézhezvételkor azonnal ki is tudtam próbálni. Gondoltak mindkét kezesekre, hiszen bal-és jobboldalt is van bekapcsolója. Könnyen összerakható és tisztítható készülék, kezdő epilálók sem fognak megijedni tőle.

Először is, én a kényesebb helyeken (bikinivonal, hónalj, lábfej) nem vagyok képes epilálni, így nagyon örültem, hogy borotvafej is van a készletben, mert biztosan fogom használni. A borotvafej csak szárazon használható, de így is alapos munkát végez, sima bőrt hagyott maga után mindenhol. A trimmelőt nem próbáltam, de úgy sejtem, hogy az is jól működik.

Az epilátort természetesen először a masszírozó fejjel próbáltam, de megmondom őszintén, hogy én nem éreztem semmi különbséget a sima fejhez képest, sőt, engem kicsit zavartak is a masszírozó görgők, de ez csak egyéni hülyeség. Az igazán rövid szálakat például nekem nem tudta kiszedni, ez csak a hatékonyságot növelő fejjel sikerült, viszont azzal hibátlanul. Tényleg kiszedi a legapróbbakat is, a lenti képeken láthatjátok az eredményt a különböző fejekkel.


Nem fogok hazudni, természetesen fájdalmas, de közel sem kibírhatatlan, apró csipkedésre emlékeztet, viszont a régebbi modellekhez képest simogatás. Aki viszont ezt sem bírja, annak megoldás lehet a tény, hogy víz alatt is használható. Amúgy is ajánlott felpuhítani a bőrt epilálás előtt egy kiadós fürdéssel, ezt most megspórolhatjuk, hiszen egyből a vízben használhatjuk. Tapasztalatom szerint vízben inkább a rövidebb szőröket érdemes epilálni, mert a hosszabbak a bőrhöz tapadnak és úgy macerás a történet. Tényleg kevésbé fájdalmas így az epilálás, főleg ha előtte jó forró vízzel zsibbasztjuk el magunkat.


Az arcra való fej nagyon jó ötlet, mert tökéletes a kialakítása. Én a szemöldököm (középen és felül) igazítottam meg vele, anyán pedig a bajuszt szedtem le, mindkettő folyamat gyorsan, alaposan és minimális fájdalommal zajlott.
Jócskán lecsökkent az epilálás ideje a régi gépekhez képest. Sokkal hatékonyabb, nem kell 3-4 alkalommal átmenni egy területen, hogy teljesen eltávolítson minden szálat. Érzetre nem lesz olyan sima mint egy borotválás után, de tapasztalt epilálók tudják, hogy ez így működik sajnos. Ettől függetlenül szőr egy szál sem.


Simaságban ugyan négy hetet ígér, nálam ez sosem szokott így lenni, ugyanis a szőrök valamiért olyan kis mocskok, hogy nem egyszerre látnak napvilágot, hanem ahogy éppen kedvük tartja, így lassan esedékes lesz újra átfutni rajtuk. De két hét telt el és még vállalható, szóval nincs panasz egy szál sem.

A bőrradírozó fej lett az abszolút kedvencem, mert nagyon hatékony! A sörtéi puhák, mégis maximálisan elvégzi a dolgát, példának okáért amikor szárazon kipróbáltam, csak úgy szálltak a levegőben az apró, elhalt bőrdarabkák. El lehet képzelni milyen munkát végez vizesen, megfelelő kozmetikummal párosítva. A használati utasítás szerint epilálás előtt egy nappal érdemes használni, így könnyíti az epilálást és meggátolja a későbbi szőrbenövést. Ezt meg kell erősítenem, valóban nincs eddig benőtt szőrszálam. Csak azt sajnálom, hogy arcra nem használható, imádnám ott is.
KONKLÚZIÓ
Ez egy nagyon jó készülék, őszintén örülök hogy a birtokomba került, mert amióta megvan, nem ver le a víz az epilálás gondolatára. Nem mondom, hogy ez lesz a hobbim, de sokkal kisebb nyűg vele a kötelező szőrzűr, mint az eddigi gépeimmel.
De! Nem minden tökéletes sajnos.
- Egyrészről, nekem nagyon csúszik amikor vizes lesz (hát még ha tusfürdő is kerül rá), így nagyon félek hogy egyszer leejtem.
- A kis lámpát nem lehet kikapcsolni, világít non-stop ha a gép működik. Ez nem olyan nagy gond, mert tényleg hasznos, de van olyan szitu, amikor nincs rá szükség.
- Biztonsági okokból nem működik hálózatról a gép (ez érthető a vizes használat miatt), viszont olyan feledékenyeknek mint én, ciki lehet ha gyorsan kell bevetni és elfelejtettük előzőleg feltölteni.
- Hangos. Eléggé hangos.
- Ennyi pénzért nevetséges ez a kis vacak műanyagzsák amit adnak mellé, egyrészt nem fér bele kényelmesen minden egyszerre (nem mindenki szeretné gondolom a dobozában tárolni all the time), másrészt meg olyan kis vékony és olcsó hatású, nem is értem miért nem fért bele ebbe is egy olyan beautytáska, mint a 9-969-es modellhez.
- És elérkeztünk a legnagyobb bajhoz: az ár. Ennek a készletnek az ajánlott fogyasztói ára 58.990 Ft. Én eddig legolcsóbban 54.990 forintért láttam az interneten. Azért valljuk be ez rengeteg, főleg az átlag magyar pénztárcához viszonyítva. A barátnőm megkérdezte, hogy mit gondolok, megér-e ennyit ez a készülék. Őszinte leszek: ha belegondolunk, kapunk egyben egy elektromos borotvát, egy epilátort 3 fejjel és egy szuper bőrradírozó készüléket. De még így is túl van árazva. Ennyi pénzért már háztartási - vagy számítástechnikai eszközöket is kaphatunk. Számomra a lélektani határ epilátornál valahol 25.000, nagyon maximum 30.000 forint körül van, ha ennyibe kerülne, egy szavam sem lenne és azt mondanám, hogy kihagyhatatlan. Így viszont azt mondom, hogy ha van felesleges félszázezer forintotok, amit epilátorra költenétek, akkor térjetek be az első elektronikai szaküzletbe, de inkább várjatok 1-2 évet amíg jóárasítják és akkor tényleg kihagyhatatlan darab lesz.

Én mindenesetre nagyon boldog vagyok hogy a birtokomban van és remélem, hogy a jól megszokott Braun minőségnek köszönhetően legalább 10-15 évig hű társam lesz.

Végezetül készítettem egy videót róla, ahol még szemléletesebben bemutatom Nektek. (Nézzétek el az apróbb hibákat, mert még soha nem videóztam, így elég fura volt magamban beszélni, no meg videót sem vágtam még, úgyhogy kisebb bakik és néhány"ő"-zés várható).Hogy tetszik ez a készülék?
Milyen epilátort használtok most?