MET- GÁLA 2015 RUHAMUSTRA


Szörnyű dolog történt velem: majdnem elfelejtettem a MET gálát! Szerencsére Rihanna gondoskodott róla hogy legyen ma poszt, hiszen az Instagramot már éjszaka elárasztották a mémek a ruhájáról, hogy hajnalban egy "mia*?!" felkiáltással üdvözölhessem a keddet.


A MET gála állítólag az év legjobban várt vörös szőnyeges eseménye, amelyen megjelenik mindenki aki számít Hollywoodban, a divatvilágban, a zeneiparban, vagy csak simán van fölösleges pár milliója a belépőre. Maga az esemény nagyon nemes, hiszen jótékonysági rendezvényről beszélünk, ahol a Metropolitan Múzeum divat intézetének éves kiállítását nyitják meg. Idén Kína lesz a kiállítás témája, így értelemszerűen a gálát is ennek jegyében rendezték meg. A MET azért az egyik kedvencem, mert ilyenkor a résztvevők szeretnek elrugaszkodni az ruházkodási etikettől, és ezekből születnek a zseniális összeállítások és ízlésficamos borzadályok egyaránt.
Idén sem volt másképp! Jöjjön most a tőlem már megszokott ruhamustra, szigorúan szubjektíven.

Akik nem értették a feladatot Kerry Washington úgy gondolta, hogy ez egy remek alkalom lesz arra, hogy macaronnak öltözzön. A kínaiak amúgy is csípik a selymet, mindegy azoknak, cak cillogjon, meg legyen rajta ciráda dögivel!Solange Knowles, akire hirtelen azt hittem hogy Beyoncé (végül is testvérek vagy mi) baromi nagyot akart durrantani ezzel a ruhával, de engem csak a röhögés kap el amikor elképzelem, hogy nézhetett ki amikor leült benne. Kínához abszolút semmi köze, viszont lehet hogy a tegnapi Star Wars napot ünnepelte ilyen módon. Más magyarázat nem lehet. May the Force be with you Sis!


Jennifer Lopeznek egy újabb alkalom adatott, amikor pucérra vetkőzve illeghetett egy tekergő sárkánnyal az intim részeinél. Inkább csinálj végre egy slágert Jen, úgysem volt erre példa 2005 óta.
Kim Kardashian West szokásához híven feltűnősködni akart, csak azzal nem számolt, hogy lesznek akik még nála is meztelenebbek és uszályosabbak lesznek. Egyébként az uszályról Holle anyó jutott eszembe, ilyen lehet amikor bokáig gázolsz a tollban.Az este abszolút győztese borzalom kategóriában nálam nem más mint: Rihanna! Azt hittem hogy a muffinruhát nem tudja überelni, de bebizonyította, hogy képes rá! Minden apró részletet érdemes megnézni rajta és a legszebb hogy ezt egy kínai tervező követte el. Igazából én nem is szeretnék semmit hozzáfűzni, megtették helyettem a mémgyárosok, mélységesen egyetértek velük annak ellenére is, hogy a divatszakértők szerint ez a kreáció zseniális.Beyoncétól egy kicsit megtudathasadtam, ugyanis egyszerre látom benne Xénát, Madonnát 1990-ben a Blond Ambition turnén és egy kristálycsillárt. Az univerzum királynője övön aluli ütést mért Kim Kardashian-re ezzel a hacukával az biztos, de egyéb indokot nem látok erre a göncre. Ez nem Queen B, ez Bitch B.


FKA Twigs (akit idehaza csak a pasija miatt ismerünk és akinek annyira irritáló az arca) biztosan nagyon sok mindent szeretett volna üzenni ezzel a ruhával, mindenesetre számomra rettentő bizarr az a sok lelógó láb az aljáról. Ráadásul tök olyan mintha graffitinek öltözött volna, nem?! És van az oldalán egy fallosz. Mármint nem Robert-re gondolok, hanem a ruha mintájára.Akik túltolták a témát


Sarah Jessica Parker a divat nagyasszonya, egy generáció példaképe, ilyetén módon szinte istenkáromlás megkérdőjelezni az ízlését, én mégis megmerészelem. Mi a kénköves ménkű az az objektum a fején?! Úgy néz ki vele mint Medúza, csak kígyók helyett lángcsóvák tekeregnek a feje tetején. A ruhája amúgy H&M. Már ha el tudunk vonatkoztatni a fejétől.


Chloe Sevigny esetében szeretnék idézni Tündérkeresztanyád-tól mert én sem mondhattam volna szebben: "Chloe Sevigny szerint a hippik őshazája Kína, innen vándoroltak ’69-ben Woodstockba. Történészek még vitatják az elméletet." Forrás


Katy Perry modern értelmezésben közelítette meg a dolgot, emiatt néz ki úgy mint egy identitászavaros The Cure rajongó a kilencvenes évek elejéről, aki lelke mélyén Disney hercegnő akar lenni.


Olivia Wilde esetében elmondhatjuk, hogy a kevesebb több lett volna. Ez a ruha egy sima kis konttyal és egy diszkrétebb clutch társaságában - kesztyű és hajpánt nélkül- még helyes is lenne. Kár hogy csak feltételes módban.


Cara Delevingne szerint menő a műtetkó, hát még ha nyolcvanas éveket idéző Peggy Bundy cicanadrággal párosítjuk. Kicsit hiányolom a hegyesorrú lakk tűsarkút és a fényes harisnyát, de sebaj.


Karen Elson annyira meg akart felelni, hogy át is esett a ló túloldalára, szerintem Kínában a koronázásra sem öltöztek volna így ki annak idején. Túl sok a tüll, az arany, a ciráda, annak ellenére is, hogy a kínai öltözködés a túlzásoktól olyan amilyen. Giccsparádé üzemmód ON. 
De a zenéje még mindig jó.


Lady Gaga nem is lenne önmaga, ha nem vitte volna túlzásba, ennek ellenére nekem valahol tetszik ez az elnagyolt kimonó jelleg. Azért a cicivillantás megvolt, és a szemöldöke több, mint hűen tükrözi a témát.
Akik szartak Kínára


Anne Hathaway fancy Piroskának akart öltözni, és a fenti módon abszolválta a dolgot. Az est egyik legfurább ruháját köszönthettük neki.


Az Olsen ikrek hozták a szokásos formájukat, jelen esetben goth hercegnőként pompáztak.


Candice Swanepoel egyszerűen csak GORGEOUS!

Claire Danes-nek pedig nagyon jól áll ez a darkos vonal. A ruhája az egyik kedvencem.


Dakota Johnson egy szemhéjtussal és egy fura szatyorral kipipálta a kínai macerát, és inkább egy extrarövid miniben korzózott.


Elizabeth Banks a kékre szavazott és a mély dekoltázsra.


Jessica Chastain óarany pikkely-szerű estélyiben  mulatott, ő nagyon szereti ezt a szabást, szinte csak ilyenben látni.


Karlie Kloss klasszikus feketében 


Kate Beckinsale pedig lélegzetelállító ebben az egyszerűségében nagyszerű ruhacsodában. A másik nagy kedvencem.


A modell Kendall Jenner egy számomra értelmezhetetlen zöldes-kékes kreációban. Mondjuk a nővérénél jobban nézett ki.

Uma Thurman pedig tisztában van vele, hogy flancolás nélkül is lehet valaki feltűnő.

Rosie Huntington-Whiteley nem tudom hogy csinálta, de egyáltalán nem közönséges ebben az igencsak lenge estélyiben.
Akiknek átment a lényeg

Liu Wen  nem véletlenül öltözött fel ízlésesen és témához hűen, elvégre egy kínai modellről beszélünk. Sokan példát vehettek volna róla, a kevesebb mindig több.


Kate Hudson káprázatos volt ebben az arany printes ruhában, abszolút hozta azt, amit kellett. A szín, a szabás és a minta is nagyon kínai stílusú, mégsem sok. 


Amal Clooney pirosban parádézott, és a szoknyarész rétegei alól előbújó minták teszik ezt a ruhát igazán témahűvé és a felsőrész, ami a kínai katonai egyenruhákat idézi.Diane Kruger a nadrágos szett mellett döntött és nekem nagyon tetszik. Semmi feltűnősködés, semmi túlkapás, mégis egyedi és csodálatos.


Emily Blunt maradt a tradicionális viselet mellett és egy csőngszám típusú ruhát választott, amit egy palást bolondít meg. 


Gong Li szintén kínai származású, -mellesleg színésznő- és nagyon szép ez a bársony és csipke anyagból kombinált burgundi színű kreáció rajta. Katie Holmes most a haja miatt szerepel mindenütt, de a ruháját is érdemes megjegyezni, hiszen egyike volt a nem kínai származású celebeknek akik ízlésesen és témához illően tudtak felöltözni.

Lily Collins öltözete nekem nem tetszik, de az tény hogy a jobbak közül való.


Olivia Munn egy csodás, színátmenetes pliszírozott darabot választott, ami mindezek ellenére sem volt ízléstelen.

Wendi Murdoch megjelenése volt talán a legszebb, ha szigorúan a témánál maradva és klasszikus értelemben szemléljük a ruhákat.


Zendaya pedig úgy tudott feltűnő lenni, hogy nem vált nevetségessé vagy közönségessé. A kétségkívül formabontó szabású ruha hűen tükrözte az este témáját. Csak az ülés lehetett benne érdekes...
Mit szóltok?
Ki a kedvenc? 
Ki a legborzasztóbb?

Képek: 
Vogue.co.uk
hollywoodlife.com