SZEMÉLYES - LIEBSTER AWARD


Zsófitól, a NekromanCica blog írójától kaptam meg a Liebster Award-ot, amit innen is nagyon köszönök! :)
A szabályok a szokásosak, de én megint felrúgnám őket és nem adom tovább, de a feltett kérdésekre természetesen válaszolok és megpróbálok magamról további 10 érdekességet is kitalálni, bár ez már egyre nehezebb, lassan jobban ismertek, mint én saját magamat.

10 random magamról
1. Nem bírom a kínos vagy megalázó szituációkat. Azt sem, ha velem történik, és azt sem, ha mondjuk egy filmben vagy sorozatban ilyen van. Inkább elkapcsolok, vagy továbbpörgetek. Kár, hogy az életben nem lehet ezt megtenni.
2. Allergiás vagyok a porra, emiatt folyamatosan, egész évben szenvedek. Elkezdődött egy folyamat, amivel legalább idehaza kiküszöböljük a dolgokat, de elég nehéz, mert szinte mindent le- és ki kell cserélni.
3. Utálok telefonálni. Egy sima pizzarendelést is nehezemre esik elintézni, egyszerűen nem szeretek idegenekkel beszélni telefonon.
4.  Ennek ellenére dolgoztam call centerben, ahol emberekre kellett rátukmálni a terméket. #paradoxon
5. Nagyon rossz kapcsolattartó vagyok.
6. Több, mint fél éve nem ittam sem kávét, sem alkoholt. Egyszerűen besokallt a szervezetem (inkább a kávétól persze, alkoholt nem ittam napi szinten) és azóta sem kívánom egyiket sem.
7. Antitalentum vagyok, ha sütésről van szó. Egyszerűen nem sikerülnek szépre a sütijeim. Főzni viszont nagyon tudok! (Tehát ez a kisebbik rossz, ugye :D) 
8. Ha ideges vagyok, tépkedem a szám
9. A legnagyobb hibám, hogy alábecsülöm magam mindenben és mindenkivel szemben.
10. Idegesít a folyamatos, öncélú magamutogatás. El nem tudom képzelni, hogy az ilyen embereknek mi járhat a fejükben?
Zsófi kérdései:
Csajos csajnak vagy inkább fiúsnak érzed magad?
Csajos csajnak, mindenképp. Már kicsi koromban is kényelmetlenül éreztem magam a fiúsabb ruhákban és egyszer elsőben levágatták anyáék a hajam rövidre az úszás miatt. Hát életem legrosszabb pár hónapja volt, amíg megnőtt. Ráadásul kiderült, hogy a fülem miatt nem is úszhatok, úgyhogy nem kicsit voltam kiakadva miatta.

Mi a helyzet a fesztiválokkal? Mész valamire nyáron?
Sosem voltam fesztiválozó típus. A VOLT itt van mellettünk, de egyszer sem mentem el még fiatalabb koromban sem. Persze azért jártam már fesztiválon, de sosem ottalvós szituban. Nem vagyok képes sátorban, rendes tisztálkodási körülmények nélkül napokig létezni. Mondjátok, hogy kényes liba vagyok, vállalom.

Vannak gyerekkori rossz emlékeid, traumáid?
Nagyon rossz élményem nincs, talán azt tudnám megemlíteni, mikor olyan 5-6 éves koromban beragadtam a liftben egyedül, két emelet között a nagymamámék házában. Talán emiatt tartok még most is a liftektől annak ellenére, hogy atombiztos forrásból tudom, hogy egy lift sem fog lezuhanni.

A képeket digitális vagy előhívott fénykép formájában szereted jobban? 
Mondanám, hogy előhívottan, de az az igazság, hogy az utóbbi 10 évből nincs előhivatott fényképem, az utolsót a ballagási ebédemen csináltuk.

Vannak olyan fegyvertípusok amiket kedvelsz (bármelyik korból)?
Ez nagyon fura kérdés, de nem, nincs igazán ilyen. Viszont nagy álmom, hogy megtanuljak lőni. Hogy minek, azt nem tudom, de egyszer mindenképp ki szeretném próbálni a céltáblára lövöldözést.

Erdőjárás vagy plázázás?
Kajálás és Bambizás opció nincs? :D Háát, egyik sem igazán, nem szoktam túrázni járni, de a plázázás is inkább szükséges tevékenység, mint hobbi. Nekem az erdőjárás ott betett, amikor négy éven át minden osztálykiránduláson szó szerint végigloholtunk egyet, hegynek fölfelé.

Egy nagyobb edzés után izomlázad van. Szereted vagy idegesítő?
Amikor annyira erős, hogy a székről sem tudok felkelni, azt nem szeretem, de összességében jó érzés, mert emlékeztet rá, hogy tettem valamit a testemért.

Kedvenc gyerekkori meséd? 
A hercegnő és a kobold, vagy milliószor megnéztem VHS-en, felolvasottra nem emlékszem annyira,  mert anya sok mindent olvasott, de talán a Grimm mesék voltak a kedvenceim.

Hogy állsz az olyan emberekhez akik "mások"? (értsd: értelmi,szellemileg vagy testileg sérült)
Semmiképpen sem szánalommal. Belegondolva magam a helyükbe, a szánalom és a sajnálat lenne a legutolsó, amit és látni és hallani akarnék mások tekintetéből és beszédéből.

Az emberek mindig csak panaszkodnak. Te képes vagy meglátni a jót és a szépet?
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nálam minden rózsaszínű és szivárvány van az égen non-stop, de igyekszem nem lehúzni másokat a gondjaimmal és nem hagyni, hogy mások elvegyék az én energiáimat. Ez nehéz, de nem kivitelezhetetlen. Amúgy pedig igen, hajlamos vagyok meglátni a jót és a szépet, bár néha nagyon kell erőlködnöm :)