MAJDNEM EREDETI - YODEYMA PARFÜM
Update 2: Az ingyenes minták rendelése megszűnt, mivel csak bizonyos időpontig tartó promóció volt. Sajnos a honlapon ez a tény nem volt feltüntetve így nem tudtam róla, elnézéseteket kérem ezért!
Update: Kiderült, hogy a honlapon valamiért nem érhetőek el ezek az ingyenes minták, megpróbálom kideríteni, hogy ez csak ideiglenes helyzet-e vagy így marad. Ha megtudok valamit, frissítem a posztot. 

Amikor hónapokkal ezelőtt találkoztam a Yodeyma nevével, nem gondoltam volna, hogy posztot fogok róla. Végül győzött a kíváncsiságom és mivel a tapasztalataim elég meggyőzőek lettek, úgy döntöttem megmutatom nektek is ezeket a parfümöket. Először is leszögezném, hogy manapság már nem szoktam utánzatokat vásárolni, legyen szó ruhákról, használati eszközökről vagy parfümökről. Néhány dolgot leszámítva (pl.: Beautyblender utánzat, ecsetek) inkább összespórolok egy eredetire vagy pedig keresek egy más alternatívát. Viszont saját tapasztalatból tudom, hogy sokan ezt nem tehetik meg, vagy csak nem akarják megtenni, így mindenképpen szeretném megmutatni ezt a szuper lehetőséget, amivel olcsón (sőt ingyen) juthat valaki a vágyott parfümhöz. (Vagyis ahhoz hasonlóhoz). 
Volt idő az életemben, amikor nem tellett márkás parfümökre, egyszerűen másra kellett a pénz és a parfüm már úri huncutságnak számított. Ennek ellenére szerettem volna én is minőséginek tűnő illatfelhőbe burkolózni, így elhasználtam néhány üveg FM parfümöt a főiskola idején, főleg hogy anyukám egy ideig dílerkedett velük. Nem voltak rosszak, de azért valljuk be, hogy egy igazi parfümmel nem csak az illat jár, hanem az életérzés is, és ezekből az olcsósított verziókból ez a hozzávaló kimaradt. Nem mellesleg pedig az üvegük finoman fogalmazva nagyon egyszerű volt, így nem szerettem ránézni sem a polcomon.
A Yodeyma ebből a szempontból már jobban nyit, hiszen a doboz diszkrét, de ízléses, a mintaparfümök üvege is pofásra sikerült, a teljes kiszerelésé pedig kifejezetten mutatós. Olyannyira, hogy avatatlan szem meg sem mondaná, hogy nem méregdrága illatcsodával van dolgunk.

Az interneten elég kevés információ érhető el a cégről, legalább is számomra, aki sem spanyolul, sem olaszul nem tud egy kukkot sem. Néhány magyar és angol nyelvű találatból kitotóztam, hogy a Yodeyma egy spanyol cég, akik híres parfümök minőségi utánzatainak gyártásával foglalkoznak. Spanyol-és Olaszországban hihetetlenül népszerűek, köszönhetően annak, hogy elég érdekes értékesítési módot választanak: fodrászatoknak és kozmetikáknak küldenek ki egy rakat tesztert, amit aztán a szépítőszakember furmányosan továbbértékesít mondjuk hajvágás vagy nagykezelés mellett. Mindenki jól jár, hiszen a cég így eladja a parfümöt, a fodrász jutalékot kap utána, a vevő pedig boldog, mert kap egy finom illatot kvázi olcsón. Itthon nem tudom mennyire terjedt ez el, néhány fórumot találtam ezzel kapcsolatban, de nem hiszem hogy ez a rendszer már kialakult volna.

Ami felkeltette az érdeklődésemet, az az ingyenes teszter, amelyet bárki megrendelhet a honlapjukról kötelezettség nélkül. Ráadásul te választhatod ki, hogy melyik illatot szeretnéd és most figyelj: 15 ml parfümöt kapunk teszter címszóval! Egy ember persze csak egyszer rendelhet, de én kíváncsi voltam, így kicsit átverve a rendszert, négyet rendeltem, amiből három meg is érkezett, a negyedik az azonos cím miatt valószínűleg nem fog ideérni, de sebaj, mert három alapján is tudok véleményezni. Mielőtt rendeltem, utánanéztem minden apró betűnek, és tényleg nincs semmi kiskapu, nem fognak zaklatni és vásárlásra buzdítani ha kérsz egy tesztert. Ez valóban így van, lassan másfél hónapja megérkeztek a parfümök és azóta sem hallottam róluk.


A honlap áttekinthető, egy egyszerű regisztráció szükséges hozzá természetesen. Ha konkrétan tudod, hogy mit szeretnél, akkor csak beírod a kedvenc parfümödet a keresőbe és ha a Yodeymánál megtalálható, akkor ki is dobja az alternatív nevét.
Így lett nekem Thierry Mugler Angel helyett Escitia, és az Alien helyett Iris nevű parfümöm. A harmadik a Chloé (vagyis a Seddución) volt, azonban azt annyira nem bírtam elviselni, hogy nyomban a nagymamámnak adtam. Hiába, a rózsa és én nem vagyunk kompatibilisek...
A postázás nem volt gyors, mivel több, mint egy hónapot vártam rájuk, de gond és sérülés nélkül megérkeztek.
Az illatuk pedig nagyon meggyőző. Mindkét parfüm eredetijét ismerem és szeretem, az Angel sok éve volt a birtokomban, az Alien pedig plátói szerelem. Ezért is döntöttem ezek mellett, mert tudni akartam, hogy mennyire hasonlítanak és mennyire tudom magamon elviselni őket. Mégiscsak jobb így kideríteni, mint eredeti áron megvenni az igazit és utána rádöbbenni két alkalom után, hogy már mégsem passzolunk.
Mindkét parfüm hozza azt a pluszt, amitől a Mugler illatok olyan különlegesek (és sokaknak gyomorforgatóak), avatatlan orr szerintem nem tudná megmondani, hogy ezek nem eredeti illatok. Persze aki ismeri és szereti, annak feltűnhet némi turpisság, de ki merem jelenteni, hogy klasszisokkal jobbak, mint az FM parfümök. Méghozzá  a tartósság miatt elsősorban. Mindegyik kibír egy egész napot, bőrre fújva pedig még reggel is enyhén érezhetőek, annak ellenére, hogy a dobozon mindkettő Eau de Toilette (az üvegen az Iris már Eau de Parfümként van feltüntetve).
Amibe bele tudnék kötni, az a fúvóka, ugyanis elég nehezen jön ki a permet, de ez a legkevesebb.
Magyarul, szuper minőséget kapunk ízléses csomagolásban.
Csatolom a 2015-ös nyári illatokat, hogy könnyebb legyen a választás, ha a kipróbálás mellett dönt valaki.

Letöltés után nagyítható!


Akit nem zavar, hogy a fentebb említett életérzés elmarad, annak bátran ajánlom a Yodeyma illatait, amennyiben nem akar vagy nem tud drága parfümökbe invesztálni. Én ezt a két tesztert mindenképpen elhasználom, majd pedig beszerzem az Alient eredetiben, mert közben rájöttem, hogy nem élhetek nélküle.
Rendelni ITT tudtok, a 100 ml-es kiszerelés 6775 forint, ingyenes szállítással.Szoktatok parfümutánzatot használni?
Kipróbáljátok a Yodeymát?