VIGYÁZZ, KÉSZ, POSZTOLJ! ESKÜVŐ, AHOGY ÉN CSINÁLNÁMSosem voltam az a lány, aki már a homokozóba is az esküvőjéről álmodott, nincsen álomruhám és a Pinteresten sem gyűjtöm táblára a nekem tetsző dolgokat ebben a témában. Nem hat meg egy esküvő, maximum akkor, ha elfogy a bor idő előtt a lagziban és a lánykérős videókon is csak PMS idején bőgök. Nem életcélom a férjhez menés és őszintén, a hagyományos magyaros esküvő gondolatára a hideg is kiráz. Éppen ezért nagy falat ez a mai poszt nekem, mert Szilvi az Álomesküvő témát sorsolta, és hát ugye nekem nincs olyan, ha fel is merült valaha a gondolat bennem, akkor maximum addig terjedt a dolog, hogy messze, kettesben, cécó nélkül. Őszintén irigylem a lányokat, akiknek kész haditervük van már a randi első napjától és akik lelkesen gyűjtögetik az inspirációkat. Most megpróbáltam beleképzelni magam a helyükbe és kitalálni, hogy ha térdepelne előttem egy kellően gazdag és öreg elbűvölő és jóképű férfiember gyűrűvel a kezében (szigorúan szenteste ugye!), akkor milyen kép peregne le előttem íziben a pánikrohamon túl.

Tudni kell rólam, hogy a legtöbb esetben nem szeretek középpontban lenni, félidegeneknek és idegeneknek kitárulkozni meg főleg nem (ha ennél a mondatnál bárkiben is felmerült, hogy akkor miért is blogolok, nos, hát nem egyedül teszitek fel ezt a kérdést), éppen ezért is borzaszt el a gondolat a saját esküvővel kapcsolatban. Hiába állna családtagokból és barátokból a násznép, egyszerűen kényelmetlenül érezném magam a tudattal, hogy mindenki engem és a mozdulataimat bámulja, hogy nagyon boldognak és szerelmesnek kellene tűnnöm akkor is ha éppen rohadtul töri a lábamat a cipő és két órája pisilnem kell. Ami pedig a legrosszabb, hogy demonstrálnom illene a szerelmemet emberek hada előtt úgy, hogy alapjáraton nem vagyok egy nagyon érzelgős típus, aki igazán ismer az tudja ezt rólam. A másik legfontosabb pedig az, hogy nem szeretem a hagyományos esküvőket vőféllyel, menyatánccal, vonatozással meg szintizenével és éjfélre lerészegedő ciciperverz nagybácsikkal. Tudom, hogy ez a hagyományos és tiszteletben tartom, ha valakinek ez tetszik és erre vágyik, de én nem.

A kutakodásom alatt két fajta esküvő ragadott meg, egyikkel már régebb óta szimpatizálok, a másik pedig a hangulata miatt fogott meg igazából. Mindkettőre igaz, hogy szűk körben zajlik és a külsőségek és a tipikus magyar hagyományok helyett a hangulatra és a meghittségre törekszik.  És természetesen a két véglet jellemző rájuk, míg az egyik kényelmes és méregdrága, addig a másik kissé kényelmetlen, de akár olcsón is kivitelezhető.


1. verzió, ha a nyakunkba szakadna a bank:


Igen, ez kezd elég közhelyes lenni, főleg hogy már utazási irodákban is lehet foglalni kifejezetten olyan utat, ahol megszervezik az esküvődet. Nekem mégis nagyon tetszik, mert a hangulata utánozhatatlan, a díszlet olcsó, hiszen mi lehetne szebb mint a tenger vagy az óceán végtelen kéksége és a puha homok fehérsége némi egzotikus virággal kiegészítve? Ruhának megtenné egy egyszerűségében szép ruha, a cipőn nem kellene gondolkodni és egy színpompás csokor feltenné az i-re a pontot. 
Én biztosan nem vinnék senkit, maximum két tanút (és nagyon max. a szülőket és a tanúk párjait) és így a nászút is le lenne tudva. Hangulatos, bensőséges és romantikus, a család és a barátok pedig megkapnák utólag a fényképeket. 

A helyszínA ruha

vagy
A csokorA fotózásA vacsora


A dekoráció
2. verzió, ha bevállalósak lennénk:


Januári gyerek vagyok, a zsigereimben van a tél szeretete, ráadásul a havas tájnál nincsen meghittebb és romantikusabb látvány véleményem szerint, így nagyon szívesen házasodnék a természetben, havazáskor, vagy ha ez nem kivitelezhető, akkor téli témában. Igen, ez elég fura és kényelmetlen is, hiszen a pár is és a násznép is megfagyna, de ennyit bevállalnék a hangulatért :D
Itt kicsit megengedőbb lennék és a szűk család és a közeli barátok részt vehetnének, max. 30 főig. A ceremónia után egy laza beszélgetős, eszegetős, iszogatós rendezvényt képzelek, ahol nyoma sincs a cipőből ivásnak és a menyasszonyrablásnak.

A helyszín

 vagy


A ruha


A csokor 

A fotózás

A vacsora


A dekorációEz tehát az én két álomesküvőm, ahhoz képest, hogy nem volt elképzelésem sem, elég jól összehoztam a dolgot.  A többiekét megnézhetitek a lenti linkekre kattintva. 


Nektek milyen az álomesküvőtök?
Ha már volt, akkor milyen stílusú volt?

Képek: Pinterest (és igen, már van esküvős táblám :D )