AZ ÚJ KEZDET HÓNAPJA


   Olyan rég írtam már rendes posztot, hogy egészen furcsa most megint a blogger szerkesztőjében pötyögni. Elmesélem, hogy mire jutottam ebben a két és fél hónapban. 
Bevallom, hogy az utóbbi időben nem igazán volt kedvem írni. Foghatnám időhiányra, de ez hazugság lenne. Egyszerűen csak nem éreztem a lelkesedést, és kezdett az egész kényszeressé és kötelezővé válni, ami bennem óriási frusztrációt okozott. Ennek pedig a posztok látták volna kárát, nem akartam, hogy izzadságszagú és kiszenvedett írásokat olvassatok. A blogolással töltött időt átváltottam egy másik szenvedélyemre: olvastam. Rengeteget. És iszonyú jól esett olyan napokat megélni, amikor még csak a laptopot sem kapcsoltam be, nem érdekeltek az újdonságok, a hírek, a friss blogposztok, egyszerűen csak offline voltam. Most már tudom, hogy kell a lelkemnek ilyen is, és a jövőben gyakrabban fogom kihúzni a dugót a konnektorból (még ha képletesen is). Az utóbbi napokban azonban elkezdett hiányozni az írás, így az ősszel együtt én is visszatérek, egy kis változtatással.

   A személyes dolgaim mellett a blogról is sokat gondolkodtam ez idő alatt. Azt tudtam, hogy abbahagyni semmiképpen nem szeretném, hiszen ez az első hobbim, amit nem untam meg két hét alatt, és titeket sem szeretnélek itt hagyni, hiszen hiányoznátok (és titkon remélem, hogy a blog is hiányozna nektek). 
Viszont az iránnyal kapcsolatban nem vagyok elégedett. Kicsit úgy érzem, hogy mindenbe belekapok, de semmibe sem eléggé. Sosem akartam  a blogot egy téma köré építeni és bekategorizálni, de ezzel meg azt értem el, hogy én magam sem tudom meghatározni a blogom műfaját. És ez nem tetszik. Azt is tudtam, hogy kizárólag szépségblogként sem tudnék üzemelni, mert képtelen lennék hosszú távon csak egy témában írni. Így nincs más hátra, mint megerőszakolni magam és rendszert teremteni a káoszban. Vagyis naptárt és jegyzetfüzetet kell ragadnom és tervre van szükség, ha tetszik, ha nem.  


   Arra jutottam, hogy túlnyomó többségben lesznek a beauty- és divatposztok, de havonta 1-3 alkalommal írok személyesebb, csevegős, könyves vagy akár DIY posztokat is. Ha megnézitek az archívumot, a januári és a márciusi hónap hasonlít a legjobban a terveimhez. Sokáig ellene voltam a hagyományos beauty posztoknak, de mivel én is szeretem őket olvasni másoknál, és tudom, hogy az olvasók is szeretik, ezért gyakrabban lesznek szerzeményes írások,  emellett bevezetem az elfogytak, és a havi kedvencek posztokat is többek között. 
Célul tűztem ki a heti három publikálást, ennél több lehet, hogy lesz, de kevesebb nem. Szeretnék kicsit előre is dolgozni, emiatt megpróbálom megállni, hogy kilőjem a kész írásokat ASAP.
A másik, hogy vissza fogok venni az írások terjedelméből. Talán ez lesz a legnehezebb, de tényleg rengeteg idő megírni egy komplett kisnovellát, főleg ha még saját fotókkal is dolgozom. Ezentúl a célratörő, informatív és igényes írásmódra fogok törekedni, de azért nem kell félni, ez nem három sort és mellé hat képet fog jelenteni. 

   Apropó, fotók. A fényképezés az egyik legnagyobb oka annak, hogy nem írtam, ugyanis rettentően fel tud mérgesíteni, ha valami nem úgy sikerül, ahogy én szeretném. A régi kompakt gépem teljesen hasznavehetetlen, így február óta mobillal fotóztam a saját képeimet. Amellett, hogy ez nem az igazi, az utóbbi időben gyakran lefagy a rendszer, akad, nem menti el a képeket és a többi; magyarul több vele a bosszúság, mint a hasznavehető végeredmény. Már folyamatban van egy új, komoly gép beszerzése, - egyelőre még a gyűjtési fázisban vagyok - és ha minden így megy tovább, akkor még idén új segítőtársam akad, amivel nem fél napos program a fotózás és nem hullik ki a hajam az idegtől. Őszintén szólva úgy kell ez nekem, mint egy korty víz a sivatagban, amellett végre  igényes és szép képekkel örvendeztethetnélek meg benneteket.

   Azért nem voltam teljesen tétlen, biztosan feltűnt, hogy megint új fejlécet kapott az oldal. Ígérem, hogy ez most jó ideig marad, nem unalmamban váltogatom őket, csak egyikkel sem voltam teljesen megelégedve. A posztok között is szelektáltam, volt ami visszakerült piszkozatba és lassan, de biztosan igyekszem egységesíteni az írások kinézetet (sorkizárás, fotók mérete, linkek színei). Facebookon is újra aktívabb leszek, hajlamos vagyok elhanyagolni a social mediát, de próbálok változtatni ezen. 
Nagyon örülnék, ha a fentiek tudatában megírnátok, hogy miről, milyen témákban olvasnátok szívesen, mert terveim vannak, de szívesen teljesítem a kívánságokat is.
Remélem mindannyian velem tartotok továbbra is, és köszönöm, hogy kitartottatok a blog mellett és sokan vártatok vissza az utóbbi hónapokban! :)