COSRX NATURALLY EMBO COTTON PUFF + ÖSSZEHASONLÍTÁSOlvastam már több helyen is, hogy a keleti arcápolásban a pamacsok sem egészen olyanok, mint amilyeneket mi, nyugati nők megszokhattunk. Náluk a fő cél az, hogy a kozmetikai korong a lehető legtöbb anyagot adja le, hiszen rengeteg lépéshez használják a bőrápolási rutinban és e mellé fontos számukra az is természetesen, hogy ne szöszöljön, ne foszladozzon a pamacs használat közben. Ezeket persze mi is szeretnénk, de a helyzet az, hogy tapasztalataim alapján a piacon lévő vattapamacsok között iszonyúan nehéz jót találni. Persze nem lehetetlen, de sok kísérletezés szükségeltetik, amíg végre találunk egy jó terméket, ami nem szakad szét, nem hagyja el a szálait az arcunkra tapadva és nem kell a fél tubust ráborítani, hogy a bőrünkre is jusson a tonikból/micellás vízből, ne csak magába szívja.
A múltkori Wishtrend rendelésem mellé ajándékba kaptam egy csomag (vagyis doboz, ha pontos akarok lenni) COSRX Naturally Embo Cotton Puff -ot, aminek nagyon örültem, hiszen kíváncsi voltam, hogy igazak-e a fentiek. Az első meglepetés a csomagolás miatt ért - bár ezt már a képről láttam -, számomra furcsa, hogy nem zacskóban vannak a kis pamacsok. Őszintén szólva sokkal praktikusabb és nem utolsósorban esztétikusabb is így. A második meglepetés a formája volt, ugyanis ezek téglalap alakúak és steppeltek.
Puha mint az álom, szinte simogatja a pofimat, és elképesztően jól leadja a felvett folyadékot, itt abszolút nem érzem azt, hogy pazarlásba megy a rá löttyintett kozmetikum fele. Annak ellenére hogy viszonylag vékony, nagyon tömött és masszív, mégsem szöszöl és egyáltalán nem szakad- vagy foszlik szét. Egyedül az illatát nem szeretem, ugyanis van neki egy fura, egyébként abszolút természetes illata, amit nem tudok körülírni, de ez csak az én dilim lehet, mert mostanában érzékenyebb vagyok a szagokra.Megpróbáltam megmutatni nektek képekben a különbséget, ehhez a Nivea vattakorongot hívtam segítségül, egyrészt mert ez van most itthon, másrészt mert ő még egy viszonylag jó termék a hazai kínálatban. 
Láthatjátok, hogy a COSRX már ránézésre is sokkal puhábbnak tűnik, mint a Nivea. Méretbeli különbségek nincsenek nagyon, a koreai pamacs egy hajszállal nagyobb és szemmel látható az anyagukon, hogy a készítés technikája sem ugyanaz volt. Nagyjából egyforma vastagok is, de míg a COSRX két oldalt le van zárva, addig a Nivea körkörösen nyitott.


A lenti képeken egy-egy löttyintés micellás vizet tettem a pamacsokra, és itt látszik a legnagyobb különbség a COSRX javára. Míg a hagyományos korong jól magába szívta a folyadékot és tartja is egy kis paca képében, addig a koreai társa a kis csíkokon keresztül továbbküldött egy keveset a pamacs többi részéhez is. Ez technika az egyik oka annak, hogy jóval kevesebb kozmetikumot használva hatékonyabban tudjuk felvinni a terméket, ugyanis a COSRX nem tartja magában és nem szívja be a löttyöt, hanem eloszlatja a teljes felületen és az anyagának köszönhetően le is adja szinte teljesen. Ami a régi pamaccsal négy löttyintés, az a COSRX-nél kettő. Több, mint két hetes állandó használat után totálisan függő lettem, a következő rendelésemnél automatikusan teszem majd a kosárba, mert letaszította a kedvenc DM-es vattakorongomat a trónjáról. Egy dobozban 80 darab található, az ára pedig még baráti, mindössze $2.80 (~750 Ft).
Ha Wishtrendről rendeltek, akkor érdemes a Free Shipping zónában lévő termékek közül válogatni, mivel így bármi mást vesztek mellé, nem számol postaköltséget. A COSRX pamacsot ITT találjátok a Wishtreden, Ebay-en pedig ITT, bár már jóval drágábban. Tényleg tiszta szívből ajánlom, mert micellás víz, tonik de akár esszencia, folyékony szérumok vagy hámlasztók felviteléhez is verhetetlen!

Ti milyen pamacsot használtok?