DIY | ŐSZI FALEVELEK, HALLOWEEN TÖKÖK, KARÁCSONYI AJTÓDÍSZ ÉS AJÁNDÉKÖTLETEKKétbalkezes vagyok és mellé kényszeresen perfekcionalista, nem csoda hát, hogy a csináld magad projektek gondolata szökőévente egyszer merül fel bennem. Régebben azért próbálkoztam, de meg kellett állapítanom, hogy nem kellene ezt nekem erőltetni. Aztán egyre több helyen találkoztam a kreatívajándék.hu termékeivel - amik rendkívül ötletesek és nincs meg az a veszély sem, hogy menthetetlenül elrontja az ember - és azon kaptam magam, hogy egyre több dolog került a képzeletbeli kívánságlistámra. 
A kreatívajándék.hu termékei fából (vagy kartonból), lézergravírozással készült egyedi termékek, amelyeket kifesthetünk (akrilfestékkel, vízfestékkel, temperával, körömlakkal, gyakorlatilag bármivel) vagy decoupage technikával díszíthetjük őket, de natúr állapotukban is hagyhatóak. A honlapon minden információ megtalálható, kapunk tippeket is a alkotáshoz, de ha valamiben mégis elakadnánk, akkor bátran fordulhatunk a készítőkhöz segítségért.
Nagyon örültem hát, amikor lehetőséget kaptam a dekorálásra, ebben a posztban megmutatom, mit alkottam a kiválasztott díszekből. ( A névre kattintva eljutsz a termék oldalára).

Még bőven az ősz közepében járunk, ezekkel a falevelekkel és makkokkal pedig becsempészhetjük a természetet az otthonunkba. Nagyon élethű a formájuk, és egy kis festékkel máris életet lehelhetünk beléjük. Mivel mindkét oldala festhető, ezért érdemes egyik oldalt őszi, a másik oldalt pedig "rendes" színekkel megfesteni, így az év bármely szakában dísze lehet a lakásnak. Kétoldalú ragasztóval kapjuk, ragaszthatjuk falra, madzagra, használhatjuk ajándékcsomagoláshoz, de csak a fantáziánk szab határt, én valószínűleg ajtódíszt fogok belőle készíteni. Hasonló levélcsomag kapható kartonból is, annyi a különbség, hogy míg azt csak beltérre használhatjuk, addig a fából készült levelek lakkozás után kültéren is nyugodtan tarthatóak.
A sajátomat akrilfestékkel csináltam, azonban sikerült pocsék minőségű, túrós festéket kifognom, így körömlakkal is rá kellett segítenem, illetve a továbbiakban már csak azzal dolgoztam.


Hazánkban is egyre jobban teret hódít a Halloween; van akit ez zavar, van aki örül neki, én utóbbi csapatba tartozom, így egyértelmű volt, hogy nem hagyhatom ki ezeket a karton tököket. Hat darab különböző lelkiállapotú, vastag tököt kapunk, amelyeket kipattintva a kartonlapból (amit pedig használhatunk sablonnak) kedvünk szerint díszíthetünk. Egy hosszú madzaggal érkezik, emiatt nekem egyből ablakdíszként öltött testet a képzeletemben, de ugyanúgy, mint a fenti levelek esetében, bármit készíthetünk belőlük. 
Rendkívül könnyű velük dolgozni, én körömlakkot használtam és teljesen jól működik kartonon is. Tökéletes Halloween dekoráció, és jóval egyszerűbb elkészíteni mint az igazi tököt megfarigcsálni :)
Tudom, hogy karácsony még odébb van, de ugye szerintetek sem lehet elég korán kezdeni a készülődést? Ez a Mikulás azonnal elrabolta a szívemet, annyira aranyos, alig várom, hogy november vége legyen és kikerüljön az ajtóra. 
Az elkészítése ennek is pofon egyszerű volt, csak átfestettem körömlakkal. Arra figyelni kell, hogy a festék ne folyjon be a vésetekbe, mert nagyjából lehetetlen kiszedni!  Volt egy kósza gondolatom, mely szerint nem a hagyományos színekkel dolgozom, de aztán meggyőztem magam, hogy szebb lesz ez így. Külön felhívnám a figyelmet a szakállára, a Moyra Sea Salt Pearl Drop lakkja tökéletes havas szakállat produkál! :)
A kulcstartókkal fogtak meg legelőször, hiszen nagyon egyedinek és ötletesnek tartom ezeket a termékeket és ahogy a honlapon írják, valóban tökéletes ajándék lehet szinte bármilyen alkalomra, bárkinek. Vannak páros, nagycsaládos és szóló kulcstartóik, de akár macisat is választhatunk, és a motorral vagy több autóval közlekedő ismerőseinket is meglephetjük. Én is (karácsonyi) ajándékba készítettem el a saját példányomat és állítom, hogy rendkívül szórakoztató volt megfesteni a barátaimat, akár hasonlítanak, akár nem (szerintem igen, bár a fiú figuránál nagyon bőkezűen bántam a hajjal :D ). 
Itt is körömlakkal dolgoztam, és arra kellett figyelni, hogy a figurák oldalát ne fessem le, mert akkor szorulna. Próbáltam tűfilcet is használni a szem, száj, szemüveg résznél, de azt tapasztaltam, hogy a sima lakkokon megfut a filc, vagy eleve ott sem marad, a matt körömlakknál viszont működik (a rendszám alatt akrilfesték van, arra is gond nélkül lehet filccel írni).


Cicás fülbevaló

Az egyetlen kakukktojás, ugyanis nem én festettem, hanem eleve így kapható. Bolond macskás nőként imádok mindent, ami cicás, csoda hát, hogy mennyire örültem, amikor megláttam? Mert bizony, nem csak dekorációs termékek és kulcstartók kaphatóak a webáruházban, hanem ékszerek is, úgyhogy aki szereti az ilyen stílusú darabokat, az mindenképpen nézzen körül a honlapon, mert nagyon szuper dolgokat fog találni! Ráadásul, ajándéknak sem utolsó egy ilyen fából készült darab.Összességében engem teljesen elvarázsoltak a termékek, és annyira boldog vagyok, hogy a bénaságom ellenére is viszonylag vállalható dolgokat alkottam! Kettő terméket még mindenképpen ajánlok megtekintésre a fentieken kívül, mert imádnivalóak és a közelgő karácsonyra tekintettel mindenképpen megfontolandóak!
Az egyik egy nagyon szép ékszertartó állvány vállfákkal, amelyhez hasonlót már biztosan mindenki látott, de őszintén szólva a legtöbb a giccs olyan magas fokát képviselte, ami nekem már gyomorforgató volt. Ez a verzió azonban gyönyörű és letisztult, még egy fehérre festést el tudok képzelni. Tökéletes ajándék lehet egy ékszerfüggő lánynak vagy nőnek.
A másik pedig ez a plexi hópehely csomag, ami gyönyörűen visszatükrözi a fényt, ez által nagyon hangulatos és különleges karácsonyfadíszt kapunk. ITT tudjátok megnézni, milyen szépen csillog.
Ha valami nektek is megtetszett a fentiek közül, akkor azt a www.kreativajandek.hu oldalon tudjátok megrendelni.

Ti szoktatok kreatívkodni?