OST C20 | PURE VITAMIN C 21.5 SZÉRUM - VALÓBAN CSODASZER?Majdnem két hónapja kenegetem magamra szorgosan a 21.5%-os koreai C-vitaminos szérumot, úgyhogy eljött az ideje, hogy leírjam a véleményemet és a tapasztalataimat vele kapcsolatban. Annak idején még az Oh My Brush blogon olvastam az elődjéről, az OST C20 szérumról és nyomban fel is került a kívánságlistámra, azonban hamar kiderült, hogy  abból nem sajnálták ki az alkoholt és az illóolajat sem, így inkább ezt a második generációs verziót céloztam meg. Ebben már nincsen semmi rossz, viszont a C-vitamin tartalma brutálisan magas, legalábbis a többi, piacon lévő hasonló termékekéhez képest. A fő alkotóelem mellett tartalmaz  hialuronsavat és panthenolt is többek között, tehát elmondható, hogy ez a szérum egy remek folthalványító, vízmegkötő, anti-aging termék, aminek a használatával csökkenthetjük a pattanás- és pigmentfoltokat, késleltethetjük az öregedést és a heges bőrre is jó hatással van. Ez utóbbi miatt voltam a legkíváncsibb rá, lássuk, bevált-e.

A csomagolása nagyon igényes, a doboz alapján akár high-end terméknek is füllenthetné magát, aztán a gyógyszertári üveg visszahúz bennünket a valóságba. Kupakkal érkezik, amit tanácsos átcserélni a pipettára, mert reggelente nem lehet túl kényelmes cserélgetni a kettőt, és nem mellesleg, utóbbi is remekül zár.
Én a hűtőben tartom - még most, október közepén is -, reggelente jól esik a hideg szérummal sokkolni magam, de ha máskor nem is, nyáron tanácsos hidegen tartani, mert a C-vitamin instabil hatóanyag, így a meleg és a fény is kárt tehet benne. 

Maga a szérum egy kissé sárgás színű, felkenéskor enyhén olajos érzetű, közepesen sűrű termék, amiből én nagyjából három cseppet szoktam eloszlatni az arcomon reggeli tisztítás után. Nagyon hamar beszívódik (az első alkalommal háromszoros adagot kentem fel emiatt) és nagyjából fél óráig még kissé ragacsos marad az arcon, annak ellenére, hogy a címkén nem ezt ígéri. Miután beitta a bőröm és már nem is ragad, ugyanúgy folytatom a rutint, ahogy szoktam. Vannak napok, amikor nagyon enyhén csíp egy kicsit, de ez pár perc alatt elmúlik és kipirosodást nem tapasztaltam.
Az illata nem kellemes, első alkalommal nem győztem kezet mosni utána, annyira irritált a tenyeremben maradt illat, de most már fel sem tűnik, úgyhogy puszta megszokás kérdése. Apropó, tenyér! Logikusan oda cseppentettem ki a szérumot, aztán pár nap elteltével arra lettem figyelmes, hogy azon az egy kis ponton a bőröm elkezdett csúnyán besárgulni és kiszáradni. Azóta az ujjbegyemre csepegtetek, és ez a probléma nem jelentkezik, viszont világosan mutatja, hogy milyen erős termékkel van dolgunk. Sminkmentes napokon azt is megfigyeltem, hogy az esti arctisztításkor a vattapamacs leszed egy kis narancssárgás réteget is a bőrömről, tehát nagyon enyhén (szabad szemmel nem láthatóan) beszínezi az arcbőrt.Minden reggel használom és megmondom őszintén, hogy égbekiáltó változást nem vettem észre. Az arcbőröm viszonylag szép és problémamentes az utóbbi időben, úgyhogy nem is vártam el, hogy csodát tegyen, de titkon valami kis pluszt reméltem. Viszont: a női dolgok folyományaként kijött egy rettentően ronda pattanás az államon, nem a kinyomós fajta, hanem a nagy bumszli, ami egyre csak nődögél és pirosodik és fáj, elmúlás után pedig otthagyja a nyomát folt formájában. Hogy a szérum miatt-e vagy valami más termék hatására, de ez a pattanás elmúlt pár nap alatt és a foltból sem maradt semmi. Ez utóbbit tényt viszont biztosan ennek a terméknek tulajdonítom, úgyhogy akinek gyakran akad ilyen problémája, annak teljes szívvel ajánlom!
A régebbi pattanáshegekre azonban nem igazán volt hatással (eddig), persze ezzel kapcsolatban nem is várok sokat, de minimális változást sem látok, szóval ha valaki ilyen céllal venné meg, az számítson rá, hogy ha hat is, nem azonnal és nem látványosan fog dolgozni a szérum. És azt se felejtsük, hogy ezeket a hegeket egyetlen termék sem képes teljesen eltüntetni!
Az arcbőröm ettől függetlenül nagyon puha és sima, de ezt leginkább az összehangolt és rendszeresen alkalmazott rutinnak tudom be, amiben egyébként a C-vitamin szérumnak központi helye van. Mitesszereket és pattanást egyáltalán nem okozott.
Összességében számomra elmaradt a "wow!"hatás, azonban nem bántam meg, hogy megvettem, mert hiszek benne, hogy hosszútávon a bőröm (és persze a tükörképem is) nagyon hálás lesz, amiért ilyen szuper antioxidánssal kenegetem nap mint nap. Pontosan emiatt újra is fogom venni, hiszen ártani nem ártok vele és biztosan segít abban, hogy szép bőrrel ébredjek minden reggel, akár 20 év múlva is.

Én a  Wishtrenden vásároltam  25 dollárért, ingyenes szállítással. Másfél hét alatt megérkezett, bombabiztos csomagolásban. Minden hónapban vannak kedvezménykódok is, íme az októberi:
WISHOCT2015:  55$ feletti rendelésnél 10% kedvezmény.
WISHGIFT2015OCT : Minden rendeléshez ajándék Skinmiso lemosó kendő.

Ti próbáltátok már ezt a szérumot?