MILANI RÚZSOK + SZÍNTELEN SZÁJKONTÚR CERUZA


A Milani hirtelen, de annál hangosabban tört be a magyar piacra, rengeteg nő legnagyobb örömére. Bevallom, én is nagyon megörültem a hírnek, hiszen köztudott, hogy a  külföldi beauty bloggerek/vloggerek ömlengenek a Milani termékekről, így érthető, hogy kíváncsi voltam mire fel ez a nagy felhajtás. Meglepő módon a szájravalók ragadták meg leginkább a fantáziámat, pedig régebben egyáltalán nem voltam rúzsos. Öregszem, na. Miután röpke három órát nyűglődtem swatchokat keresgélve, végül hat szín került a kosaramba, ebből kettő a matt, négy pedig a "sima" Color Statement kiadásból, plusz egy színtelen szájkontúrt is vettem, erről is lesz majd szó.

Jó munkához idő kell - tartja a mondás, és én jól meg is fogadtam a bölcsességet, hiszen a címben szereplő rúzsokat még a fekete pénteken szereztem be, azóta várják, hogy megmutassam őket nektek is. Az igazság az, hogy volt két mappányi képem róluk még "szűzen", és kismilliószor le is ültem megírni a bejegyzést, de a képek minőségével egyáltalán nem voltam elégedett, így - miután a fülembe jutott, hogy mit kapok karácsonyra -, eldöntöttem, hogy az egészet újra fogom fényképezni, hogy tényleg a valósághoz hű képeket tudjak mutatni, hiszen ezek a színek megérdemlik a szép fotókat. Szóval bocsi, hogy nem eredeti állapotukban látjátok őket, így utólag nézve nem is baj, hiszen így jobban is látszik a lényeg.  Csapjunk is a közepébe!Kezdjük is az egyik kedvencemmel, az üdítően vibráló színű Sangriával, ami egyébként a MAC Rebel állítólagos dupeja. Ezt nem tudom sem megerősíteni sem cáfolni, azonban a neten található képek alapján valóban elég nagy a hasonlóság. Azt hittem, hogy ő fog a legkevésbé tetszeni magamon, de tévedtem, mert imádom! A kupakot levéve egy elég intenzív szín fogad, ami felkenve már egyáltalán nem olyan ijesztő. A Sangria egy dögös, szexi fukszia, ami nappalra is teljesen vállalható, de mégsem olvadunk bele a tömegbe, ha őt viseljük az ajkainkon. A fehér bőrön is remekül mutat, nem sápaszt, sőt, inkább kicsit frissebbé teszi az arcot. A felvitele egyszerű; könnyen siklik és egy rétegben már szépen fed. Mint a legtöbb sötét rúzsnál, itt is lehet játszani a színnel, minél több rétegben kenjük fel, annál teltebb lesz az árnyalat. Egyáltalán nem szárítja az ajkakat, de nem is hidratálja, így azért ajánlatos ajakápolóval használni. Tartóssága nem kiemelkedő, pár óra után már igazítást igényel, azonban szépen beszínezi az ajkakat, így nem kopik csúnyán. Elmászást nem tapasztaltam. Kontúrt érdemes használni hozzá, bár még éppen határeset, hiszen egy ügyesebb kéz szépen fel tudja applikálni, de sokkal jobban mutat szerintem kontúrozva.
(Az összes Milani rúzsnak amit vettem finom vaníliás illata van, azonban a Sangria nem ilyen. Anyu szerint olyan illata van, mint anno a Caola rúzsoknak, engem csak simán az ősrégi rúzsokéra emlékeztet, amik már kiszolgálták az idejüket. Nem tudom mi ennek az illatnak az oka, úgy sejtem, hogy kifogtam egy régebbi darabot sajnos).
Ajánlom-e?
Mindenképpen. Ár-érték arányban ez egy remek rúzs, a színe igazán különleges és a tudása is kielégítő.
A Black Cherry tipikusan az a szín, ami minden ősszel elárasztja a Pinterestet, és kérlelhetetlenül befurakszik a női fejekbe. Velem is így történt, nem volt kérdés, hogy megrendelem-e ezt a mélybordó gyönyörűséget, amire rápillantva - a nevével ellentétben - nekem mindig egy pohár eszeveszettül száraz vörösbor jut eszembe. A rúzs maga majdnem fekete, de most sem kell aggódni, mert a szájra kenve már sokkal vállalhatóbb színt kapunk. A hat Milani rúzs közül a Black Cherry az egyik, amelyikkel problémám van, több okból is. Először is nem kényelmes viselni. Hihetetlenül krémes a formulája, emiatt könnyen siklik, plusz brutálisan pigmentált is, tehát szépen és pontosan felvinni nem egyszerű. Ha ez mégis sikerül, akkor sem örülhetünk, mert elég egy rossz mozdulat és már el is kentük az egészet, ugyanis a krémessége miatt nagyon könnyen elcsúszik-mászik az ajakról. Emiatt folyton bennem van a félsz, hogy a fél arcomra szétkenem, ha egy percre nem figyelek. A másik, ami zavar, hogy hajlamos a mélyebb redőket és a száj kisebb-nagyobb egyenetlenségeit, szárazabb részeit az alapárnyalatnál jóval sötétebb színnel kiemelni, így szinte ordít, hogy nézd már, milyen cserepes, száraz szája van ennek a lánynak! Mivel mindkét problémát lehet orvosolni, nem mondom azt, hogy ez egy rossz rúzs, csupán nem az a fajta, amit indulás előtt egy perccel feldob az ember, miközben a másik kezével a szempilláját festi. (Más is rendszeresen csinál ilyet, ugye? Nyugtassatok meg!) Viszont, ha hajlandóak vagyunk időt fordítani a szép felvitelre (kontúr KELL!) és a bombabiztos fixálásra, emellett folyamatosan karbantartjuk és ápoljuk a szánk bőrét, akkor nagyon jó választás lehet őszre-télre, hiszen gyönyörű szín.
Ajánlom-e?
Gyakorlott és türelmes rúzsozóknak igen. Első sötét rúzsnak nem.

Nude fronton van még mit javítanom, ezért is döntöttem a Teddy Bare mellett, ami egy igazán mutatós tejeskávé szín, enyhe rózsás beütéssel. Fehér bőrön mint láthatjátok, közepesen sötét, barnább bőrön már nem biztos, hogy ennyire elüt. Nem vagyok a barnás rúzsok híve, de a Teddy Bare nagyon tetszik magamon, hiszen tökéletes számomra: ott van, de mégsem üvölt, szépít, de nem hivalkodik. Az állaga fantasztikus, könnyen és szépen lehet felkenni és mint láthatjátok, kontúr nélkül is bátran vállalható, mert nem fog elkenődni, szétfutni. Tökéletes darab a hétköznapokra, mert pontosan azt tudja, amit a Black Cherry nem. Viszonylag tartós, de az evés-ivás kombót nem bírja ki hiba nélkül. Nem szárítja az ajkakat, sőt mintha kicsit hidratálna is, szóval szerencsére nem csak tökéletes szájon mutat jól. 
Ajánlom-e?
Igen! Szuper alapdarab.A Rose Femme teljesen spontán döntés volt, emiatt féltem is, hogy túlságosan hasonló lesz a Teddy Bare-hez. Szerencsére csak annyi közük van egymáshoz, hogy mindketten a nude családba tartoznak, de ezen kívül ég és föld a kettő. A Rose Femme egy hidegebb árnyalatú rózsás nude, hófehérkéknek tökéletes. Mi több, csodaszép! De komolyan, tényleg eszméletlen ez a szín. Teljesen ugyanazt tudja, mint a Teddy, így részletekbe nem merülnék, mert csak ismételném magam. Abszolút kedvenc lett, a Sangriával fej-fej mellett törtek be a szívem legmélyebb bugyrába.
Ajánlom-e?
Még szép!

A szín, ami miatt eldöntöttem, hogy nekem kell rúzs a Milanitól. A promóképeket látva teljesen beleszerettem és alig vártam, hogy kipróbáljam. A Matte Fearless egy matt rúzs, ahogy a nevében is szerepel, és nagyon brutál lila. Olyan igazi darkosan, gothosan lila. Felkentem semmi smink nélkül és szerintem casting nélkül megkaptam volna bármilyen szerepet az Addams Familyben, annyira sötét és sápasztó árnyalat. Hétköznapra semmiképpen nem fogom ebben a formájában hordani, azonban ecsettel felapplikálva tuti színt kaptam. Matt rúzs lévén jó érzés a viselete, nem kell attól félni, mint a Black Cherrynél, emellett nagyon bársonyos az állaga, csak úgy suhan az ajkakon. A szép felvitelhez itt is kell némi türelem és gyakorlás. Annak ellenére hogy matt, nem szárította a szám, ez mindenképpen pozitív, de nem ússzuk meg az ajakápoló használatát rúzsozás előtt, mert sajnos minden apróságot kiemel. Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy foltosan fed. Engem ez nagyon zavar és annak ellenére, hogy több módon is próbáltam felvinni, mindig jelentkezett a probléma.  Ő is befogja az ajkakat, és elég tartós is.
Ajánlanám-e?
Bevállalósaknak igen.A Matte Love kapcsán nem tudtam mire számíthatok, hiszen minden képen másnak tűnt, így tényleg nagyon kíváncsi voltam rá élőben. Nos, a Matte Love egy szép bordós szín, ami csak addig tűnik túl sötétnek, amíg fel nem kenjük. Az ajkakon már sokkal lágyabb árnyalatot kapunk, én sötétebb mályvának definiálnám, de sosem voltam jó a színek leírásában. Az állaga klassz, felvinni is nagyon könnyű és a vadabb társához hasonlóan nem szárítja az ajkakat, dacára annak, hogy matt finisű. Sajnos nála is tapasztaltam a foltosodást, de kevésbé feltűnő, mint egy nagyon sötét szín esetében. Szintén elég tartós, pár óra után azért igényel némi igazítást. 
Ajánlanám-e?
Igen
Milani színtelen szájkontúr ceruza
Szájkontúr ceruza és primer, hogy pontosak legyünk. Mindig is nagyon érdekelt, hogy mit tud egy ilyen ceruza, így le is csaptam rá, amikor megláttam, hogy a Milani kínálatában is megtalálható. Érdekes a használata, főleg szájkontúrt húzni furcsa vele, hiszen nem látod, hogy merre haladsz, csak saccra megy a dolog. Azt tapasztaltam, hogy világosabb színeknél szuperül működik, de a sötétebb rúzsok mellé nem biztos, hogy ezt ajánlanám. Mint primer teljesen jó, valóban képes egy kicsit meghosszabbítani a rúzsok élettartamát, és segít elkendőzni a kisebb hibákat is a száj felületén. Megfigyeltem, hogy a krémesebb, fényesebb vagy vizes finisű rúzsokat kicsit mattítja, erre nem árt felkészülni a használata előtt. Összességében jó termék, örülök, hogy megvettem de azért egy rendes szájkontúrt nem pótol. És faragni borzasztó.
A Milani rúzsok nálam jól vizsgáztak. A hatból három (Sangria, Teddy Bare, Rose Femme) hibátlan, semmi negatívat nem tudok felhozni ellenük és a színek is csodásak, gyakran fogom őket használni. 
A másik háromnál már kicsit árnyaltabb a  kép, de őket sem mondanám rossznak, csak éppen tudtam rajtuk fogást találni. A jelenlegi áruk 1990 Ft, ami ugyan nem kevés, de még nem is horrorisztikus összeg egy jobb minőségű rúzsért. Szerencsére a kínálatban reeeengeteg szín van, úgyhogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt, bár az élő szemrevételezés hiánya miatt kicsit nehéz a választás. Remélem, hogy ezzel a poszttal tudtam egy kicsit segíteni a döntésben. 
(Jelenleg minden sminktermék mellé ajándék szájfény jár választható színben a Milani webshopban, érdemes körülnézni).


Melyik tetszik a legjobban?
Van már Milani rúzsotok?