SZEMÉLYES | A NAP BLOGGERE


A Facebookon van egy bloggereket tömörítő csoport, a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége (MBBK), ahol időről időre szerveződnek játékok. Most éppen A nap bloggere kezdeményezés fut, amelynek az a lényege, hogy minden nap van egy kijelölt blogger, akitől a többiek bármit kérdezhetnek. Tegnap én voltam soron és most meg is válaszolom a kérdéseket.

Mit szeretsz a legjobban magadban?
Nagyon nehéz kérdés, ugyanis tipikusan az az ember vagyok, aki szereti alábecsülni önmagát és a képességeit, emiatt simán tudnék mondani öt dolgot, amit nem szeretek magamban, ezzel szemben hosszasan gondolkodnom kell azon, hogy mit szeretek. Lassan, de biztosan igyekszem felszámolni magamban ezt dolgot, ez az év erről (is) fog szólni. Szóval, mit szeretek a legjobban magamban? A humoromat. Kedvesen csipkelődő és szarkasztikus vagyok, imádok magamon röhögni és emellé gyakran fapofa is dukál, így vicces szituációk szoktak keletkezni.

Ha lenne egyvalami amit kívánhatnál most mi lenne az?
Egy repülőjegy bárhová.

Milyen sminktermékek szerepelnek az örök kívánságlistádon? 
Most hirtelen a High-end kíváságlistás posztom ugrott be, no arról mindent szeretnék magaménak tudni. Remélem, idén néhányat kipipálhatok.

Hol élnél a legszívesebben?
A országon belül nézzük, akkor azt hiszem, jó helyen vagyok, hiszen nem kívánhatnék Győrnél jobb várost: gyönyörű, emellett folyamatosan fejlődő hely, ami az egyik, ha nem a legnyugatiasabb város az országban, és most nem csak a fekvésére gondolok. Ha valami oknál fogva költöznöm kellene, akkor csak Budapest jöhetne szóba. Ki tudja, mit hoz a jövő... Külföld tekintetében szerencsés vagyok, mert volt módon Svájcban és Hollandiában is élni egy kis ideig, így egyértelműen azt mondom, hogy mindkét országba bármikor visszatérnék akár örökre is. Amszterdam teljesen elvarázsolt a hangulatával, Svájcban pedig talán Zürich tetszene a legjobban, elég pörgős és multikulti, biztosan imádnám hosszútávon is.

Melyik korban vagy évtizedben élnél a legszívesebben? 
Egyértelműen a századforduló környéke a kedvenc időszakom, sokszor nézegetek korabeli képeket és imádom a hangulatát, a ruhákat, az épületeket, a korszak művészetét, az akkori Budapestet. Csodás vihar előtti, békebeli korszak lehetett, nagyon szívesen megtapasztalnám személyesen. A másik kedvenc korszakom a 80-as évek vége, 90-es évek első fele Amerikában. A zenék, a filmek, a divat, Madonna,  mindent imádok ebből az időből.

Mik az örök kedvenc kozmetikumaid?
Nincs kifejezetten örök kedvenc, elég gyakran váltogatom a dolgokat, emiatt ritka az, ha valamit kétszer is újraveszek. Ami nélkül nem tudnék élni, az a szempillaspirál és az ajakápoló.

Mik a terveid, a céljaid 2016-ra?
Az önismeretet és önfejlesztést tűztem ki célul és a pozitív életszemlélet gyakorlását. Alapvetően pesszimista ember vagyok és ezt szeretném kicsit jobb irányba fordítani. Az önismeretemet is szeretném fejleszteni, megtanulni igazán szeretni magam a hibáimmal együtt. Emellett jó lenne rágyúrni az angolomra és a németet sem ártana felfrissíteni, szeretnék utazni és a bloggal is vannak terveim.

Szerinted mitől lesz egyedi egy blog?
A szerzőjétől. Hiába ír valaki hibátlanul, csatol csodaszép képeket, ha nem jön át az írásokból az illető személyisége.  Emellett nem árt, ha friss, egyedi témákat talál, plusz a többi, amit előttem már millióan elmondtak (kitartás, alázat, minőség, folyamatos fejlődés, stb...).

Jelenleg mik szerepelnek a kívánságlistádon?
Jaj, hát erre egy posztsorozat sem volna elég :D A legfontosabb most egy futógép, emellett tavasszal szeretném egy kicsit felnőttesebbé tenni a hálószobám, így tervben van egy komód és egy gardróbszekrény beszerzése. Szépség fronton most nincs különösebb kívánságom, a high-end listát kivéve. Hamarosan beszerzem a Filofaxomat is (ami nem is Filofax lesz, de ez már részletkérdés), és tervezek idén sok-sok könyvet venni. Szeretnék egy iPad-et is, és ha már itt tartunk egy kicsi kocsi sem jönne rosszul. És már kezd is bilibe lógni a kezem :D

Van olyan könyvbéli karakter, akivel azonosulni tudsz? 
Elizabeth Bennet karaktere nagyon közel áll hozzám, ő az egyik kedvenc regényszereplőm.

Mi a kedvenc és a legkevésbé kedvelt illatod?
Szeretem a tél illatát, amikor a csípős, maró hideg keveredik a kéményekből felszálló füst illatával. A vanília illatot és nagyjából mindent, ami édeskés. Legkevésbé a tipikus füstölőillatot szeretem, mindig megfájdul a fejem tőle.

Mi az álom munka számodra?
Ezen sokat gondolkodtam már. Mindenképpen olyan munkát képzelek el álommunkának, ahol kiélhetem a kreativitásom, ahol létrehozhatok valamit, ahol nincs vasszigor és fegyelem, mégis van valami kerete az egésznek. Ahol megbecsülik és (anyagilag is) elismerik a munkámat és ez által én is értékesnek érezhetem magam. Szívesen dolgoznék egy színvonalasabb magazinnál, akár külsősként is, de rengeteg példát tudnék még mondani. Például, ha már blog, akkor főállásban is el tudnám ezt képzelni, persze ahhoz kicsit több aktivitás szükségeltetne.

Engem az érdekelne van-e valami smink csodaszered, titkod, ami neked a legjobban bevált?
Nem tudom, hogy csodaszer-e, de nekem, akit rejtett szemhéjjal áldott meg az ég, komoly minőségbeli változást hozott, amikor felfedeztem a szemhéjalapozók világát. Emellett a kontúrozást is ajánlott elsajátítani - na nem oly mértékben, mint Kim Kardashian - , sokat lehet vele korrigálni az arcon (nekem például a turcsi orromat lehet így optikailag kisebbé varázsolni :D )

Milyen kisgyerek és milyen kamasz voltál?
Határozottan jó gyerek voltam, anyának sosem volt velem gondja kiskoromban, és szerintem a kamaszkort is egész normálisan vészeltem át :) Nem voltam egy csavarós kisgyerek, a mai napig emlegetik, hogy míg a többi gyerek kint játszott az utcán, én a szobában bújtam a könyveimet, vagy magamban játszottam és szó szerint kilökni sem lehetett. Egyébként nagyon szerettem felnőttek között lenni, a legjobb barátnőm is sokáig egy hét évvel idősebb lány volt, a korombeliekkel sokáig nem találtam a hangot, valahogy mindig érettebb voltam náluk. Kamaszkoromban pedig katolikus gimnáziumba jártam, talán emiatt sem voltam(unk) annyira rossz tini(k), persze itt is megestek dolgok, de alapvetően nem volt velem baj némi szemtelenséget és hisztit leszámítva.

Szerinted mik a legfontosabb értékeid?
Nyitott vagyok és toleráns, emellett vallom az élni és élni hagyni elvet. Kerülöm a játszmázást és igyekszem mindenkihez kedvesen hozzáállni (ezt tartom is addig, amíg el nem veszti adott ember a bizalmamat), emellett önzetlen is vagyok (a legtöbb esetben, de lenne, aki ezt vitatná :D ).

Mi az amit nagyon szeretsz hordani otthon,de az utcán soha nem mernéd felvenni?
Itthon szörnyen trehányul öltözöm, még a szemetet sem szívesen viszem le ezekben a göncökben. Mackónaci, polárpulcsik, ezer éves felsők, nem is ecsetelem tovább. Tudom, hogy ez nem helyes és nem is követendő példa, de majd ha beállít a nagy Ő, megemberelem magam és itthon is igyekszem nőnek öltözni, vagy legalábbis igényesen. Addig meg éljenek a kényelmes, de ronda ruhák!

Miből merítesz erőt, ha nem érzed magad a topon? 
Csokit eszem kipukkadásig :D Amúgy egy kiadós alvás csodákat tud tenni, az ember lánya reggelre teljesen át tud értékelni mindent. Ha ez sem segít, akkor megpróbálkozom némi laza mozgással. Sokat szokott segíteni az is, ha teljesen elengedem a dolgokat, és nem csinálok semmit, csak olvasok, filmezem és nem gondolkodom.

Éreztél már úgy, hogy amit csinálsz, az nem neked való és nem ott lenne a helyed?
Nagyon sokszor. Egyszer követtem el azt a hibát, hogy kényszerítettem magam a maradásra, soha többet nem teszek ilyet. Mások szemében ez gyengeségnek tűnhet és feladásnak, de ilyen esetekben inkább felállok és búcsúzom, mert ismerem magam annyira, hogy előbb-utóbb belebetegednék abba, hogy nem érzem jól magam.

Mi a kedvenc sorozatod (ha nehéz, akkor top3 :P)?
Feladtad a leckét, mert tényleg nem tudok kedvenceket mondani, annyi mindent nézek/néztem, hogy képtelenség sorrendet állítani. Talán a Sherlock az, ami minden szempontból hibátlan számomra. Most a Teen Wolfot nézem, és annak ellenére, hogy azt hittem ez nem az én világom, csúnyán magával rántott :)

Hetiben vagy darálva szereted nézni a sorozatokat?
Darálva, egyértelműen. Ha egy sorozat nagyon magával ragad, akkor képes vagyok nonstop, egész nap nézni. Ha pedig erre nincs lehetőségem, akkor is általában letudom egy hét alatt (évadtól függően persze), mert minden szabadidőmben nézek belőle egy-egy részt :)

Melyik a kedvenc színed?
Korszakaim vannak a színekkel. Sokáig a zöld volt a mindenem, aztán jött a pink imádat, majd a minimál fekete-fehér ragadott magával. Most élem a kék korszakom (Picasso után szabadon), pedig ezelőtt egyáltalán nem volt a kedvencem. Mondjuk ez attól is függ, hogy mivel kapcsolatban kell színt választani, mert a lakberendezéshez teljesen mást választanék, mint mondjuk az öltözködésemhez vagy az életem apró kiegészítőihez.

Mikor kávézunk? 
Megbeszéljük :)

Mi az a top 5 hely, ahova utaznál?
Nagyon klisés lesz a listám, de nem baj:
5. Prága tavasszal
4. Róma késő nyáron
3. London kora nyáron
2. Párizs ősszel
1. New York télen (karácsonykor)

Melyik a kedvenc könyved?
Hasonlóan nehéz kérdés, mint a sorozatokkal kapcsolatos, mert a kedvencek folyton változnak. Nagyon sokat adott Márai Sándor Az igazi című regénye, Marquez Száz év magánya és hogy kevésbé komolyat is mondjak, a Bridget Jones könyveket is imádom. Azt hiszem, hogy immáron Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei című sorozata is bekerült a kedvenceim közé.

Köszönöm ezt a sok kérdést, egyik- másik komolyan feladta a leckét számomra, úgyhogy nagyon szórakoztató volt válaszolni! :)