AVON MATT HATÁSÚ RÚZSOK - PURE PINK & RED SUPREME


Ebben a hónapban indult hódító útjára az Avon matt hatású ajakrúzs kollekciója, benne tizenöt csodás színnel. Bátran kijelenthetem, hogy a matt rúzsok sosem voltak még ilyen népszerűek, mint napjainkban, így várható volt, hogy az Avon is előrukkol a saját verziójával, bár ha jól emlékszem, 1-2 évvel ezelőtt már lehetett venni náluk matt rúzsokat, talán a színmegújító családból. De ez most egy új fejezet, és meg kell mondjam, elég jól sikerült.
Az ígéret szerint ezek a rúzsok nem szárítanak, sőt, inkább hidratálnak, emellett hosszan tartó matt hatást, és egyenletes, erős fedést biztosítanak, miközben felvitelnél bársonyosan siklanak az ajkakon. Kettő szín került hozzám, egy világos, meleg rózsaszín és egy igazi dögös hideg piros.


A rúzsok lefóliázva érkeznek, kibontás után pedig egy kukucska-ablakos, matt borítású, fekete csomagolást tarthatunk a kezünkben. Nekem tetszik ez a megoldás, hiszen letisztult, elegáns. Jól zár, nem fog balesetet okozni a táskában vagy a neszesszerben. A rúzsok illata kellemesen édeskés, de enyhe, így felvitel után már nem is érezhető. 
Mindkettőről elmondható, hogy valóban könnyen siklanak az ajkakon, nagyon jó érzés őket használni és tényleg nem szárítanak, bár a hidratálás részét én nem éreztem igazán. 

A matt hatás nem érvényesül teljesen, én közepesen mattnak mondanám őket, tehát egy pici fényük azért marad felvitel után is, de nyilván ez az ára annak, hogy nagyon kényelmes és könnyű viselet ez a rúzs, szinte észrevétlen csücsül az ajkakon, és nem kell folyton aggódni miatta. A kettő közül a Red Supreme lett a kedvencem, ő egy picit jobban teljesített a Pure Pink-nél.

Pure PinkNagyon szép, hétköznapokra tökéletesen használható melegebb árnyalatú rózsaszín. Féltem, hogy a fehér bőrömhöz túl világos lesz, de meglepő módon nem így történt. 
Az állaga remek, azonban felvitelkor kissé krétaszerű lesz a hatása az ajkakon, de ezen néhány plusz húzás segít. Amúgy is szükség van erre, mert nekem kicsit foltosodott, emiatt nehezebb volt egyenletesen és szépen felvinni. Egyébként jól siklik, szépen pigmentált és könnyű vele rúzsozni, ceruza nélkül is. Sajnos a száj hibáit nagyon kiemeli, emiatt tényleg csak tökéletesen előkészített, vagy eleve szép ajkakra ajánlatos felvinni. Tartóssága néhány óra, de szépen, belülről kopik. Némi nyomot hagy maga után.


Red Supreme

Ha van olyan, hogy tökéletes piros rúzs, akkor szerintem a Red Supreme elég közel áll hozzá. Ez az az árnyalat, ami majdnem mindenkinek jól áll, hiszen kissé kékes tónusú, hideg pirosról beszélünk. Azt hittem, hogy ő lesz a gyenge láncszem, de legnagyobb meglepetésemre szinte hibátlanul teljesített. Könnyen siklik, már egyetlen rétegben is tökéletesen fed, szépen lehet felvinni ceruza nélkül is és nagyon szép hatása van az ajkakon. Nem kiemeli a hibákat, hanem szinte elrejti őket. A tartósság neki sem az erőssége, de időközönként megigazítva kibír nyolc-tíz órát. 
A matt hatású ajakrúzsokat megrendelhetitek a februári katalógusból most bevezető, 979 Ft-os áron. Ha engem kérdeztek, ajándék ezért a pénzért. 


Szeretitek a matt rúzsokat?