NAPSÜTÉS A HAJNAK - LUSH BRAZILLIANT SZILÁRD SAMPON


Szeretem a rendhagyó dolgokat, így van ez a szilád samponokkal is, vagy ahogy én hívom őket - samponszappan vagy samponkorong. Elsőre nagyon furcsán hangozhat, hogy egy ilyen állagú, formájú dologgal mosson az ember hajat, de az első használat után elszáll minden kétség, legalábbis én így voltam vele. Sokfélét kipróbáltam már, de a Lush-tól a Brazilliant volt az első tesztalanyom, és a bejegyzésből kiderül, hogy vajon az utolsó is?

A Lush szerint:
Áraszd el brazil napsütéssel az életed a friss narancslé és az édes narancs olajának varázslatával, miközben a brazíliai esőerdőből származó andirobaolaj erősíti és kondicionálja a hajszálaid. Samponkorongjaink annyi ideig tartanak, mint három 250 ml-es folyékony sampon – akár 80 hajmosásra is elegendőek! Az andirobaolaj lágyító hatású olaj, melyet egy Amazóniában honos fa, a Carapa guianensis diószerű magjából nyernek. A friss bio narancs – akárcsak a citromfélék és más savas összetevők – nemcsak tisztítják a hajat, hanem fényt is adnak neki. Ezt a hatást úgy érik el, hogy lesimítják a hajszálak külső hámrétegét alkotó, egymást tetőcserépszerűen fedő lemezkéket, melyek így sima felületet képeznek és visszaverik a fényt. Az édes narancs olaja és az ylang ylang gyengéden illatosítja a hajad, így igazán a riói karneválon érezheted magad!

A samponkorong egy papírzacskóban érkezik, tehát első lépésként ki kell találni neki egy tárolási módot, hogy kellően meg tudjon száradni használat után, és hogy higiénikus körülmények között lakjon. Én egy lyukacsos szappantartóban helyeztem el, de a Lush-nál lehet kapni kifejezetten ehhez való sampon dobozt is. A teljes száradás azért fontos, mert így nem fog idő előtt szétesni, mállani a korong, ezáltal biztosíthatjuk, hogy valóban sokáig tudjuk használni. 
Bevallom, kissé szkeptikusan álltam ehhez a három flakon = egy korong dologhoz, de mivel már több, mint két hónapja használom és még a fele sem fogyott el, így már azt mondom, hogy lehet benne igazság. 
Az illata egy az egyben gyermekkorom kedvenc Plussz pezsgőtablettáját juttatja eszembe, amolyan pezsgő narancsillat, nem tudom jobban körülírni. Kellemes, mosolyra fakasztó érzés használni és megmarad a hajban is, már ha nem teszünk rá hajbalzsamot. Utóbbi nyilván elnyomja a narancsillatot, de néhány alkalommal elhagytam ezt a lépést, és sokáig éreztem a hajamban a Brazilliant illatát. Azt gondolom, hogy télen nem igazán jön át az érzés, de egy forró nyári napon igazi felüdülés lesz ezzel hajat mosni. 
Már az első érintésnél is brutál felhabzik, két-három végigdörzsölés után már kész bukósisakot varázsol a fejünkre habból. Jól tisztítja a hajat, én általában kétszer szoktam samponozni, de egy alkalommal is hibátlanul teljesített. Vékony szálú hajam van, emiatt hamar gubancolódik, a Brazilliant használata után viszont ki tudom bontani balzsam nélkül is. Azért a hajam érdekében továbbra is használok, de ez jó hír lehet azoknak, akik nem szeretnek a balzsammal bajlódni.
Bevallom őszintén, hogy a fényét nem igazán adta vissza a hajamnak, pedig ez lenne az egyik funkciója. Ettől függetlenül nem lehet rá egy rossz szavam sem, mert remekül teljesített, hála neki, fogok még ismerkedni a Lush ezen vonalával is. Kicsit macerásak tűnhet a folyékony, flakonos kiszerelések után, de higgyetek nekem, rettentő mókás élmény egy ilyennel hajat mosni! :) 
Kizárólag online vásárolható meg a Lush webáruházában.

Használtatok már szilárd sampont?