SLEEK SUPERNOVA PALETTA


Tudom, hogy most mindenki a Sleek két új nude palettájára van rákattanva, de azért engedjétek meg, hogy bemutassak egy méltánytalanul elhanyagolt darabot a márka kínálatából.  A limitált kiadású Sleek Supernova tavaly ősszel jelent meg a Force of Nature-rel karöltve és utóbbi annyira ellopta a bulit, hogy szegény Supernova azóta is csendben pityereg a sarokban, pedig ha vetünk rá egy alaposabb pillantást, akkor nagy esély van rá, hogy elrabolja a szívünket. Velem is ez történt, dacára annak, hogy ezek a színek alapvetően elég távol állnak az ízlésemtől. A paletta neve abszolút hűen tükrözi a tartalmat, hiszen a benne található árnyalatokat úgy válogatták össze, hogy valóban egy csodaszép csillagrobbanás jut róla az eszembe minden egyes alkalommal amikor előveszem, a színek elnevezése pedig még inkább ráerősít erre az érzésre. 


A külsőre nem vesztegetnék sok szót, hiszen a szokásos Sleek csomagolást kapta: lapos, fekete doboz, amit kicsit nehéz kinyitni, és piszkosul gyűjti az ujjlenyomatokat, de alapvetően semmi gond nincs vele, én szeretem ezt a kivitelezést. Belül egy teljesen használhatatlan applikátor és egy nagy tükör fogad, no meg az elmaradhatatlan fólia, rajta a színek elnevezéseivel. Ezt az egyet lecserélném, hiszen sokkal jobb és praktikusabb lenne, ha a pan-ek fölé, magára a csomagolásra lenne ráírva a név, nem pedig egy ilyen átlátszó fóliára, amit állandóan elhagyok és kifelejtek belőle. (És biztos vagyok benne, hogy mások is így vannak ezzel).

NEM színhű kép, de szerettem volna megmutatni szűzen is.Tizenkét szín található a palettában, selyem és metál finisűek vegyesen. Matt árnyalat ebben most nem kapott helyet, de azt gondolom, hogy a Supernovába nem is igazán  illene, hiszen egy csillagok, meteorok és égbolt ihlette palettától mindnyájan azt várjuk, hogy kirobbanó, vibráló, izgalmas és csillogó legyen. 
A színek kombinációja elsőre meghökkentőnek tűnhet, mert a lila, a zöld, a kék és a bronzos színek keveredése inkább egy papagájt juttat az ember eszébe, mintsem egy hétköznapra bátran vállalható sminket, de ne ítéljünk elsőre, majd lentebb megmutatom, hogy mennyire szuperül mutatnak együtt.
Minőségét tekintve hozza a Sleek-től már megszokott és elvárt szintet: a színek néhánytól eltekintve alap nélkül is remekül pigmentáltak (alappal hibátlanok), szuperül satírozhatóak, igény szerint építhetőek is, ellenben némelyik kissé potyog, de ennyi igazán megbocsátható neki. Absolute Zero - Selyem tengerkék: A legvilágosabb kék a palettában, egyben a legpigmentáltabb is.
Zenith - Selyem farmerkék: Gyönyörű mélykék színe van, azonban alap nélkül elég vérszegény. Alappal csodás mélységet kap, igazi igéző kék. Picit potyog.
Milky Way - Selyem púder: Fantasztikusan pigmentált és fényes highlight árnyalat.
Blue shift - Selyem zafírkék: Feleslegesnek érzek ennyi kéket, ráadásul felkenve nagyon hasonlít az Zenith-re, csak egy gondolattal világosabb. Közepesen pigmentált.
Aurora - Metál olívazöld: Az abszolút kedvencem (magamat is meglepve ezzel). Az olívazöld nem igazán helyes meghatározás, mert az Aurora egy csodálatosan vibráló földöntúli zöld, nem holmi fáradt, komor olívaszín. Brutál pigmentált, de sajnos eléggé potyog, de üsse kő, ez a szín mindenért kárpótol!
Umbra - Metál arany: Metál is meg arany is, ez annyit jelent, hogy csodaszép és pigmentált. Nebula - Selyem ibolya lila: Alap nélkül ő is elég halovány, talán a legkevésbé pigmentált árnyalat a palettában, azonban alapra kenve igazi nyálcsorgatós eye candy 
Meteor - Selyem karamell: Számomra ő a legkevésbé izgalmas árnyalat a palettában, egyébként jól pigmentált. 
Dark Matter-  Selyem barnáslila: Nagyon érdekes szín, tényleg eldönthetetlen, hogy a barna vagy a lila dominál-e jobban benne. Legyen inkább bordósbarna. Alap mindenképp kell hozzá. 
Corona- Metál bronz: Az egyik legszebb szín a palettából, ráadásul mostanában rá vagyok kattanva a bronzra. Csodaszép és jó minőségű. 
Cosmos - Selyem szilva: A legsötétebb és legtitokzatosabb árnyalat, imádom a ilyen mély, sejtelmes lilákat!Ha nem esik rá fény, akkor majdnem szürkésnek-feketésnek tűnik, amikor fény éri, akkor viszont WOW! Alap nélkül is működik.  
Gamma Ray - Selyem orgona: Bevallom, az orgonalila szín nem az én terepem, ez azonban annyira csodásra sikerült, hogy döbbenet. Közepesen pigmentált.

Színminták alappal

Az én személyes kedvenceim a Zenith, az Aurora, a Corona és a Cosmos, de a többi színre sincs panaszom, mert tényleg mindegyik egy csoda, egymással kombinálva pedig meglepően mutatósak is.
Készítettem egy sminket a kedvenc variációmról, ehhez a fenti négy árnyalatot és a Dark Matter-t használtam. (Kicsit már megfáradt a fotózáskor, de a lényeg látszik).Voltak kétségeim anno a rendelés után, mondván, hogy soha az életben nem fogom ezeket a színeket használni, de szerencsére pont az ellenkezője bizonyosodott be. Én vagyok az élő példa arra, hogy jó néha kilépni a komfortzónán túlra, akár csak ilyen apróságokban is, mint a sminkelés.
Őszintén nem értem, hogy miért nem lett népszerűbb a Supernova, hiszen csodálatos színekkel, remek minőséggel van megáldva. Limitált ugyan, de a Make Up Plaza-ban és a Pink Pandán is kapható még, így ha esetleg valakinek meghoztam a kedvét hozzá (amit szívből remélek), az illető még nem maradt le semmiről :)

Nektek hogy tetszik a Supernova?
Melyik a kedvenc Sleek palettátok?