MAYBELLINE FACE STUDIO MASTER CONTOUR PALETTA


Sokat vacilláltam, hogy írjak-e egyáltalán a címben szereplő kontúrpalettáról, hiszen nálunk nem kapható és őszintén fogalmam sincs, hogy hogyan lehet beszerezni, hogy be lehet-e egyáltalán szerezni valahogyan itt Magyarországon. Próbáltam forrást keresni, de az a sejtésem, hogy a márka ezt a darabot csak a tengerentúlon forgalmazza. Ettől függetlenül azért megírom róla a posztot, mert ha másnak nem, érdekességnek jó lehet és ha netalántán valamely módon szembejön valakivel, akkor az illető legalább tudja majd, hogy mire számíthat. 

Én magam még januárban találkoztam ezzel a palettával, méghozzá Tati ezen videójában. Emlékszem, hogy az volt az első gondolatom miután megnéztem, hogy mennyire jó lenne ha hozzánk is eljutna, hiszen remek minőségnek tűnt, drogériás viszonylatban legalábbis. Abban a percben le is hűtöttem magam, mivel biztos voltam benne, hogy a Master Contour nem fog megjelenni sem a DM, sem a Rossmann polcain, hiszen - véleményem szerint - a márkák (legjobb) és legizgibb termékei valahogy sosem kerülnek bevezetésre szerény kis hazánkban. Ennek okait sejtem és valahol meg is értem, de mint mániás sminkvásárlónak kissé fájó tud lenni ez a tény. 
Szóval rég el is felejtettem a dolgot, amikor megérkezett az Ildi által küldött csomag Kanadából és mit ad isten, a kicsomagolás végén hát nem egy Master Contour felirat csapott arcon "Boldog szülinapot" felirattal? Mondanom sem kell, körbeugráltam a szobát örömömben, egyrészt a gesztus miatt (még egyszer köszönöm! ) másrészt meg a fatális véletlen okán, hogy Ildinek pont ezt sikerült kiválasztania millió potenciális dolog közül. Ajándék lónak ne nézd a fogát - mondják az okosok, de a bloggerek ez alól mentességet élveznek, úgyhogy nézzük is mit tud a Master Contour :)A csomagolása semmi extra, a szokásos műanyag, ami előbb-utóbb vállalhatatlanul megkarcolódik és lekopik, de számomra mindig fontosabb a beltartalom, úgyhogy ezen könnyen túl tudok lépni. Elől ablakos, így egyből rálátni a termékre, nem kell kinyitogatni folyton. Hátul egy kis képes segédlet van kezdő kontúrozóknak, ez hasznos lehet annak aki még sosem csinált ilyet vagy nem látott róla videót. Mint látjátok a fenti képen, a csomagolás nagyon gyűjti a port és az ujjlenyomatokat is, ez a fekete szín és a műanyag nászának gyümölcse. A paletta tartalmaz még egy ecsetszerűséget is. Nem mondom azt, hogy ez az ecsetgyártás csúcsa, az alfa és az omega a kontúrecsetek között, de azért nem dobtam el olyan teátrálisan mint Tati, ugyanis egész jól lehet vele orrot kontúrozni. Igazából a pirosító felvitelén kívül hasznos lehet, ha éppen nincs kéznél más és pont akkor jön ránk a kontúrozhatnék. Tükör nincs benne és a fedele csak bizonyos szögig nyitható. Ennek akkor lenne igazán értelme, ha lenne tükör, ami ugye nincs. Ettől függetlenül én díjazom, mert kifejezetten idegesít, ha lifeg  a tető.


A paletta két színösszeállításban kapható, az enyém a Ligh to Medium (Világostól közepesig), sötétebb bőrűeknek pedig elérhető a Medium to Deep (Közepestől sötétig). Ilyenkor duplán örülök, hogy fehér bőrű vagyok, ugyanis csodaszép színek kerültek a világos palettába, sokkal jobban tetszik mint a sötétebb társa


A kontúrszín és a pirosító egyforma méret, míg a paletta legszebb része, a highlighter sajnos csak fele akkora mint a többiek. Mindegyikről egyaránt elmondható, hogy szinte már krémes textúrájúak, könnyen felvihetőek és jól satírozhatóak. Nagyon picit porolnak, de arcra való termékeknél én ezt meg szoktam bocsátani. Tartósság tekintetében is nagyjából egyformán teljesítenek, ez nagyjából jó 5-6 órát jelent, utána azért már látszik, hogy nem friss a történet, hiszen kopik, halványodik a sminkünk.


A paletta leggyengébb láncszeme a kontúrszín. Nagyon nehéz lehet tökéletes kontúrozót gyártani, hiszen nagyjából lehetetlenség mindenki igényeinek, bőrszínének megfelelni. A Maybelline-nek sem sikerült, ugyanis ez a szín nem tökéletes. Mattnak ugyan matt, de sajnos meleg tónusú és van némi pirosító utánérzetem vele kapcsolatban, ugyanis bizonyos szögből és fényben nézve fakó rózsaszínes. Magam sem hittem el amikor ezt olvastam és hallottam róla, de valóban így van. Emellett némileg narancssárgás is, szóval nem igazán sikerült eltalálni azt a tökéletesen semleges, esetleg hidegebb tónusú barna árnyalatot, amit mindannyian keresünk, ha kontúrszínről van szól. 

Ellenben a pirosító! Leírhatatlanul szép ez a szín, igazi életteli vibráló rózsaszín. Nagyobb csillámok szerencsére nincsenek benne, azonban van egy kis fénye. Alapvetően nagyon tetszenek az ilyen típusú pirosítók, annak ellenére is, hogy számomra sajnos nem mindig előnyösek, hiszen fantasztikusan kiemelik az arcomon a pattanások után maradt hegeket és a pórusokat. Ez esetben viszont egyáltalán nem érdekel, mert teljesen szerelmes vagyok a színébe. Szuper darab, ha kapható lenne nálunk, már csak ezért megérné megvenni a palettát.


Végül, amikor már azt hinné az ember, hogy nincs hová fokozni a pirosítót, beletesznek egy ilyen highlightert a végére... Agyam eldobom. Hihetetlenül szép és  f a n t a s z t i k u s  ahogyan az arcon mutat. Hidegen fénylő pezsgőszínnek írnám le ha muszáj lenne, de az az igazság, hogy a színek meghatározásában nagyon béna vagyok. Lényeg a lényeg: csodálatos. Pont megfelelő mértékben fénylik, nem veri ki a szemet, nem természetellenes de nem is észrevétlen.


Ezzel a palettával nem fogunk Kim Kardashian-i magasságokba emelkedni, már ami a kontúrozást illeti. Igazából nem is hivatott arra, hiszen aki olyan szinten szeretné űzni a dolgot, annak ott vannak az igazi kontúrpaletták, mint az Anastasia Beverly Hills vagy akár Kat Von D kontúrpalettája - csak hogy a legnépszerűbbeket említsem. Viszont olyan nőknek, akik hozzám hasonlóan nem komplett új arcot akarnak festeni, csak egy kicsit szeretnének itt-ott kiemelni, amott meg egy kicsit elrejteni, nos nekik - nekünk - elég jó darab drogériás vonalon, még annak ellenére is, hogy a kontúrozó színt én inkább bronzosítónak nevezném és én valószínűleg annak is fogom használni. Ellenben a pirosító és a highlighter szinte már tökéletes, külön-külön is megvenném őket, ha a Maybelline piacra dobná ezeket mono kiadásban.Mit szóltok?
Örülnétek, ha itthon is kapható lenne?