MOYRA KESHII & ZARALL


A Moyra legutóbbi lakkollekcióról meglepően keveset olvasok és hallok, valamiért nem volt túl nagy a hírverés körülöttük. Igazság szerint nem is terveztem beszerezni közülük, de a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, főleg, hogy mostanában olyan dolgok is tetszenek, amiktől eddig a hideg rázott. Ilyenek például a gyöngyházas körömlakkok, márpedig a Pearl Collection ezekkel van tele. Ha már lúd, legyen kövér alapon a csillámos angyalos kollekcióból is kipróbáltam egy árnyalatot. Hogy mennyire tetszenek? A bejegyzésből kiderül.


A Keshii egy csodaszép barack szín gyöngyházas finissel. A képeken kettő vékony rétegben használtam, a középső ujjamon viszont kicsit megszaladt a lakk, ott láthatjátok is, hogy úgy nem igazán szép a végeredmény. A két réteggel még épphogy átlátszanak a körömvégek, úgyhogy akit ez zavarna, annak tanácsos három réteget használni. Felkenve, főleg kicsit messzebbről nézve csodaszép ez a lakk, nagyon elegáns és sikkes, abszolút iroda-iskola-vizsga-állásinterjúbarát darab. Mégsem felhőtlen az örömöm, ugyanis egy kicsit csíkozódik és hajlamos a buborékosodásra is. Sajnos a száradás sem az erőssége, fél óra múltán lett viszonylag használható a kezem. Szárító fedőlakkal ez a gond orvosolható, a csíkozás és a bubi meg talán némi trükkel kikerülhető. 
 
 376 Zarall
A Zarall is egy barack színű lakk, a tompább pasztell fajtából. Amit őt igazán izgalmassá teszi, az a rengeteg aranycsillám ami úszkál benne. A finise a selyemcukorkára emlékeztet, mert száradás után kicsit mattul ugyan, de marad némi tompa fénye is. Felkenni könnyű lenne, ha az ecset nem lett volna kicsit selejtes (amúgy csak én fogok ki mindig rossz ecsetes Moyra lakkokat?), mert a sűrűsége pont jó, a fedése pedig már egy rétegben is tűrhető. Kipróbáltam nyomdalakként is, és meglepő módon elég jól teljesített, bár csak nagyon sötét alapon mutat valamennyire. A száradása viszont botrányos, a képen látható két rétegbe még több, mint egy óra múltán is sikerült belenyúlnom (középső kép, kisujj).  Ez a lakk nem lesz a kedvencem, valahogy az üvegben sokkal ígéretesebbnek tűnik, mint ahogy a valóságban mutat a  körmökön. Sajnos a sok csillám sem feltűnő benne, csak ha nagyon alaposan rázoomol az ember, vagy ha éppen hét ágra süt a nap.

Összességében szerintem nem ezek lettek a Moyra legjobban sikerült darabjai, bár a Keshii tényleg nagyon tetszik a retro hatás ellenére is. A Zarall (és úgy alapból az Angel kollekció) koncepciója remek lenne, de nekem a megvalósulás nem jött be. Nem tudom mi a helyzet a többi színnel, de a Zarall-ról ez lett a benyomásom.

Próbáltátok már valamelyik újabb kollekció darabjait?
Szeretitek a Moyra lakkokat?