PICTURE POLISH ORNATE


Tavaly szeptemberben csaptam le a címben szereplő lakkra, és nem olyan rég döbbenten eszméltem arra, hogy ez idő alatt egyszer sem kentem fel. Az okát nem igazán tudom, mert tisztán emlékszem rá, hogy mennyire meg voltam veszve érte a megjelenés első percétől fogva, ennek ellenére nem kívántam meg. Talán az évszak volt az oka, az ősz és a tél nekem a sötét, vampy színekről szól, az Ornate pedig inkább a tavaszt juttatja eszembe a varázslatos lilás, mályvás színével, a szórt holo pelyhekkel és a benne lakó pink és arany-bronz glitterekkel. Számomra most jött el az ideje, és annak ellenére hogy nagyon tetszik, ez egyike azoknak a lakkoknak, amik az üvegben kicsit izgalmasabbnak tűnnek, mint a körömre kenve.

A lakk az én ízlésemnek már egy kicsit sűrű, de ez nem okoz gondot a felkenésnél, mert elég szépen terül, és a glitterek is optimálisan kerülnek az ecsetre. Két réteg kell ahhoz, hogy elérjük az üvegben látható árnyalatot, de egy rétegben is fed. Én mindig használok alaplakkot, és ehhez kifejezetten ajánlok is egy lehúzható alapot, mert a glitterek miatt egy kicsit macerás a lemosás. Találkoztam már rosszabbal is, de az én idegeim nem bírják az ilyeneket :D
Fedőlakk sem árt, mert a fénye magában nem az igazi, én kifejezetten szeretem ha szemkiverősen fénylik a körmöm. A holo nem nagyon dominál benne, napsütésben is csak diszkréten játszik. A képeken háromnapos állapotban látható, nyilván a  Seche Vite érdeme is a sértetlenség, de volt már olyan lakkom, ami azzal is megadta magát ennyi idő alatt. 

Led fény alatt
Bánatomra a lakk legizgalmasabb részei, a kerek kis pink glittererek szabad szemmel szinte nem is láthatóak a körmökön, csak ha nagyon elvetemülten keresi őket az ember lánya. Cserébe viszont kárpótolnak a közepes méretű, hatszögletű bronz glitterek, mostanában nagyon tetszenek az olyan lakkok, amelyekben ilyenek találhatóak. Elvétve egy-egy arany színű is található benne, ezek a legnagyobbak. Fura módon a leírásban csak pink és arany glittereket említenek, de esküszöm van benne egy halom közepes méretű bronz is. Érdemes fejjel lefelé tárolni, mert a sok glitter hajlamos leülni az aljára és a sűrűsége miatt elég erős csuklóedzésben lehet részünk a felrázás során. 
Gondolkodtam, hogy nyomdázzak-e rá, de az az igazság, hogy az Ornate annyira díszes a nevéhez méltóan, hogy az én ízlésemnek úgy már sok lett volna.

Alapvetően ez egy különleges és nőies lakk, nekem nagyon tetszik, de őszintén szólva nem tartom kihagyhatatlannak a Picture Polish kínálatából. Azoknak ajánlom, aki szeretik ezt a színvilágot, esetleg olyan lakkot keresnek, amelyben hangsúlyosak az arany és/vagy a bronz glitterek. 
Ha megtetszett, akkor a Naillandnél szerezhetitek be (most éppen nincs raktáron), vagy  a Picture Polish hivatalos honlapjáról.

Hogy tetszik?
Szeretitek az ennyire díszes lakkokat?