SZEMÉLYES | DOROTHY DÍJ + LIEBSTER AWARDIldi, a Frozen Beauty From Far Away bloggere lepett meg egy Dorothy díjjal, ami épp most söpör végig a magyar blogokon, és még hónapokkal ezelőtt kaptam egy Liebster-t is Barbitól (Beauty and Glamour), amit megkésve, de nem elfeledve köszönök neki is. Szeretem az ilyeneket, no nem a "kitüntetés" miatt, hanem azért, mert így némi személyességet is bele lehet csempészni a blogba, kicsit közelebb hozva ezzel az embert a szavak mögött. A szabályok hasonlóak, én most a "10 és 12 dolgot mondj magadról" részt összevonom, mert képtelen vagyok 22 új infót összeszedni magamról, ismételni pedig nem akarok.


12 dolog arról a személyről, akitől a (Dorothy) díjat kaptam (Ildi)


1. Szereti színesre sminkelni magát, simán elmegy dolgozni naplementés szemekkel, vagy kék-zöld-lila sminkben.
2. Ennek ellenére az öltözködésében inkább a semleges színek dominálnak.
3. Imádja a cicákat, jelenleg kettő lakik velük, Sátáni Sál és Szöszmösz.
4. Szereti a kolbászt és a sört.
5. Több, mint egy éve él Kanadában egy baromi magas épületben és bónuszként óriási ablakai vannak a lakásnak.
6. Optimistának és kritikusnak vallja magát.
7. Egyből tudta, hogy a férje lesz egyszer a férje.
8. Jobban elvarázsolják a felhőkarcolók, mint a nagy nevezetességek.
9. Szereti a metál zenét.
10. Másfél hónap alatt szervezte meg az esküvőjét.
11. Szakmája szerint könyvelő, de Kanadában egy nagy üzletben dolgozott először eladóként, majd nem sokkal később ugyanitt koordinátorrá küzdötte fel magát.
12. Szeret mások számára fura helyeken nyaralni, voltak már a férjével Ukrajnában és Grúziában is, és mindenképp szeretnék felfedezni a többi volt szovjet országot is, Irán és Alaszka mellett.

10 + 2 dolog rólam
1. Nem tudok úgy elaludni, ha nincs a kezem ügyében egy csomag papír zsebkendő
2. A zoknik mindig elfordulnak a lábamon. Felveszem őket, majd 15 perc és pár lépés után az összesnek a sarka a lábfejemnél van. Ha kicsi, ha nagy, ha jó méret,  m i n d e g y i k  elfordul.
3. 19 évesen hirtelen felindulásból (és egy szerelmi csalódás miatt) kilövettem az orrom és csináltattam egy tetkót. Szerencsére utóbbi egész jól sikerült.
4. Csak végletekben tudok gondolkodni.
5. Fizikai vásárlásnál nagyon spórolós és smucig vagyok, kétszer is meggondolom mit veszek meg, online azonban mindig elszalad velem a ló.
6. Nagyon gyorsan olvasok, egy normál 300-350 oldalas könyv nekem egy napba sem telik. 
7. Utolsó pillanatos lány vagyok, a halogatás koronázatlan királynője. A határidők nem a barátaim, mindent utolsó előtti pillanatban kezdek el, mert hej, ráérünk arra még. (NEM).
8. Nem szeretem az almát, meg úgy eleve a gyümölcsöket sem nagyon.
10. Színváltós a szemem. Hol kék, hol zöld, hol szürke, hol tengerszínű.
11. Pár hónapja teljesen leszoktam a kávéról és amellett, hogy baromi jó érzés, nem is hiányzik és a fejem sem fáj annyit azóta.
12. Utálok egyedül vonatozni, ha lehet, akkor mindig a buszt választom. Társasággal már nincs gond vele, de valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem érzem biztonságosnak az egyedül vonatozgatást.


Ildi kérdései:
Miért pont azon a platformon blogolsz, amin teszed? Mik az előnyei?
A Cherchez la Femme-nak volt már egy béta verziója, anno a wordpressen kezdtem el írni. Szuper volt maga a platform, de zavart, hogy nem tudtam oly mértékben belenyúlni a sablonba amennyire szerettem volna, emellett pedig azt láttam, hogy a blogspotos blogokon valahogy jóval nagyobb az élet és a mozgás, legalábbis ebben a témakörben, amiben én mozgok. 
A magánéletedben ért-e előny vagy hátrány amiatt, hogy blogolsz?
Sem előny, sem hátrány nem ért, igazából nem reklámozom hogy blogolok, de nem is titkolom. Aki akarja az megtalálja egy kattintás alatt a gugliban, de igyekszem nem ezzel idegesíteni mindenkit a környezetemben. Aki jobban ismer, az tudja rólam, hogy mindig is érdekelt ez a szépségápolós témakör, tehát nagy meglepetés nem érne senkit. Referenciaként egyébként tudom majd használni, amennyiben újságíróként akarok elhelyezkedni a jövőben, ha lesz ilyen.
Mi alapján döntöd el, hogy miről írsz cikket? Vagy, hogy miről nem?
Nem szoktam nagyon mérlegeli, ami téma eszembe jut azt felírom, és ha van kedvem és időm akkor leülök megírni. Elvetni akkor szoktam egy ötletet, ha valaki pont előttem ír ugyanarról, vagy nagyon hasonlóról. Legutóbb volt egy zseniális posztötletem és mit ad isten, az InStyle lehozta majdnem ugyanazt, szóval azt már nem írom meg, mert nem akarom, hogy másolásnak tűnjön, még ha nem is lenne az. Régebben több személyesebb, véleménykifejtősebb posztot írtam, ezeket valamiért nagyon szerették az olvasók, ezért majd igyekszem kicsit visszacsempészni a blogra őket, de alapvetően szeretném továbbra is tartani ezt a jelenlegi beauty vonalat.Mit gondolsz arról, hogy mitől lesz valaki hiteles és egyben népszerű blogger?
Ha idealista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy aki hiteles, az előbb-utóbb népszerű is lesz, de sajnos ez nem minden esetben igaz. 
Számomra az a hiteles, aki 
- nem üti egyik-másik szavával a hónapokkal azelőtt elmondottakat
- nem csak a tesztelésre kapott termékekből "él", hanem maga is lelkes vásárlója az általa ajnározott márkáknak
- trendet teremt és nem csak követi azt, vagyis egyedi ötletei vannak
- nem magamutogatásra használja a blogját.
- folyamatos fejlődést mutat, mindig törekszik kihozni a lehetőségeiből és az adottságaiból a legjobbat
- tud helyesen írni és értelmesen fogalmazni, ismeri a szórendet és a -ba, -be, -ban, -ben helyes használatát
-  nem tenyérbemászó a stílusa, de nem is flegma és kioktató, emellett önmaga marad a növekvő sikerek ellenére is
A népszerűség pedig szerintem nagyban függ attól, hogy milyen a blogger személyisége, mennyire engedi közel magához az olvasókat. Ha valakinek egyedi a stílusa, jó a humora és mellé még kicsit személyesebb hangvételben is blogol, azt szerintem hamar megtalálják az olvasók. Rengeteg kicsi, ellenben nagyon igényes (beauty)blog van, akiknél mindig azt érzem egy-egy poszt olvasása után, hogy ha elengednék ezt a görcsös távolságtartást és tárgyilagosságot, akkor nagyon népszerűek lehetnének.
Kimennél emberek közé szivárványos szemsminkben vagy kék rúzsban?
Kék rúzsban nem biztos, de szivárványos szemsminkben simán.
Ha nem sminktermékekre költenél, mire költenéd az így fennmaradt összeget? (Ötlet Elenitől)
Könyvekre. És polcra a könyveknek. Mit gondolsz az eBay-es hamisítványokról?
Mindenkinek szíve joga ezeket megvenni és használni, hordani, de én magam nem vagyok híve a hamisítványoknak. Nem vagyok álszent, nekem is van RT utánzat ecsetkészletem, meg kínai BB szivacsom és ott figyel az oldalsávban a Yodeyma cikk is, de az utóbbi években sosem kerestem tudatosan ezeket. Számomra nem éri meg a hamis illúzió és a kétes minőség. Az olcsóbb drogériás termékek között is találni nagyon jót, emellett pár hónap alatt apránként (akár az aprót félretéve) össze lehet rakni egy eredeti termék árát anélkül, hogy megérezné a pénztárcánk. Amin jót szoktam mosolyogni, azok a hamisított szatyrok és cipők. Kilométerekről ki lehet szúrni a gagyi minőséget, és sosem értettem miért jobb egy hamis MK malaclopóval villogni, mint egy logó nélküli, ámde ízléses táskával megjelenni a reggeli buszon? Cipő dettó.


Forrás
Hogyan élnéd meg, ha a szemész azt mondaná, hogy soha többet nem sminkelheted a szemeidet?
Sokkot kapnék, aztán meg örökre megszomorodnék. A szemem a legszebb részem, imádom hangsúlyozni és ha ezt nem tehetném többé, akkor az egy kicsit olyan lenne, mintha a vonzerőmtől kellene búcsút vennem.
Mond 3 dolgot Ildiről, a Frozen Beauty from far away írójáról, ami idegesít vagy csak nem szimpi!
Nincs ilyen. Tényleg.
Mik azok a márkák, amiket utálsz, és ingyen sem kellene?
Nem utálom, de kerülöm az egy eurós és százforintos boltokban kapható sminkterméket. Valahogy nincs hozzájuk bizodalmam és amivel eddig tapasztalatom volt, az minőségben sem volt egy nagy eresztés.
Milyen témákat hanyagunk el, mi magyarul író bloggerek? (nem csak beauty témájúak)
Nemek közötti egyenlőség, feminizmus. Talán ezekről találok a legkevesebb blogot magyar viszonylatban, szerencsére azért akad ebben a témában is néhány figyelemre méltó blogger. Alapvetően nem érzem úgy, hogy bármi is el lenne hanyagolva, mindenki találhat őt érdeklő témájú blogot egy kis kereséssel. 

Barbi kérdései:
Ha csak egy nyelvet beszélhetnél, melyiket választanád?
Az angolt, egyértelműen.
Minden hétvégén bulizós tinédzser voltál, vagy inkább mással töltötted az időt?
Ha jól emlékszem, érettségi évében, 18 évesen kezdtem el bulizni járni, addig egyáltalán nem volt jellemző. Szívesebben olvastam, filmeztem inkább már akkor is. Viszont ezután jó 3-4 évig rendszeresen buliztunk, volt hogy heti többször is belevetettük magunkat az éjszakába, volt egy szupi rock- és alterzenét játszó hely itt Győrben, minden szerdán (SZE bulinap) és pénteken és/vagy szombaton ott voltunk. Aztán felnőttünk és elmúlt.
Van kedvenc sorozatod?
Mindig más. Most éppen a Teen Wolf van porondon, de előtte a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot volt a sláger nálam.


Van kedvenc focicsapatod?
Nem vagyok nagy focirajongó. Még gimiben, amikor a spanyol-őrületem tetőzött, elkezdtem a Barcelona meccseket követni, talán még élveztem is. De ez csak fellángolás volt, azóta sem néztem meccset.
Szoktál külföldi weboldalakról ruhát rendelni? Ha igen, melyik a kedvenced?
Ruhát nem szeretek rendelni, főleg külföldről nem, mert ha a méret nem stimmel, akkor irtó macerás a csere. Márpedig nálam biztosan nem stimmelne a méret, ha meg mégis, akkor sem biztos, hogy jól áll adott ruha (tegye fel a kezét, aki hozzám hasonlóan majdnem minden H&M cuccban gnóm nagymamává transzformálódik?) Cipőt már rendeltem online, az bevált. Személy szerint egyébként az Asos-t ajánlom a bátrabbaknak, ott szuper rucik vannak és sok akció.
Sorold fel 3 rossz tulajdonságodat
- kishitűség
- makacsság
- büszkeség
Rendszeresen szoktál sminkelni vagy csak alkalmanként?
Ha nem itthon vagyok, és nem csak a boltba ugrom le, akkor mindig teszek fel némi sminket, de nem szoktam túlzásba esni. A napi rutin sminkem általában egy kis alapozó vagy BB krém, spirál, szemöldök, szemhéjtus, egy diszkrét rúzs és  némi pirosító. Öt perces művelet. 
Milyen számodra az ideális férfi?
Felnézhetek rá, de mégis egyenlő vagyok vele. Megnevettet. Fogja a hajam, ha hányok. Szeret, úgy ahogy vagyok. És szép a keze.

Nagy esküvőt szeretnél habos-babos ruhával vagy inkább a visszafogott dolgokat szereted?
Nem szeretem a felhajtást. Egyre inkább azt gondolom, hogy ha valaha is lesz esküvőm, akkor azt télen szeretném tartani, szűk körben. A ruha az más kérdés, biztosan valami extra és különleges darabot választanék, de nem a klasszikus vonalból. Hosszú csipkeujja és különleges hátrésze lenne. Magyar viszonylatban a Daalarna ruhái tetszenek, külföldiben pedig nem is gondolkodom, mert megfizethetetlenül jó az ízlésem :D


Van kedvenc teád?
Csak télen teázom, de akkor elég sokat. Kifejezett kedvencem nincs ( vagy talán a klasszik citromos fekete tea ), mert hamar megunok egy-egy ízt, viszont alapvetően a gyümölcsteákat kedvelem a legjobban, a zöld teát megiszogatom, de nem szeretem kifejezetten, a gyógyteákat szintúgy, de a rooibos illetve a puerh  teával a világból is ki lehet kergeti. 

Köszönöm a díjat lányok, öröm volt a kérdésekre válaszolni :)
Én szokásomhoz híven nem jelölök senkit, mert már mindenki megkapta akit én is jelölnék, ellenben nagyon örülnék annak, ha kommentben válaszolnátok a fentiek közül pár kérdésre, vagy akár az összesre :)