ÚJABB 18 (+4) DOLOG, AMIVEL CSAK EGY MACSKA MELLETT SZEMBESÜLSZ, AVAGY HAPPY BIRTHDAY CHILI!


Az internetet a cicák uralják, nem kétség. Ez újra bizonyítást nyert nálam, ugyanis a megjelenés óta a blog legnézettebb posztjai között szerepel az előző válogatás, amelyben azt szedtem össze, hogy kezdő macskatartóként milyen dolgokat tapasztaltam meg az együttélés során. Eltelt majdnem egy év, Chili holnap hároméves lesz, úgyhogy idejét láttam az újabb tapasztalatokat összegezni. Ehhez egyrészt a saját élményeimet, másrészt pedig az előző poszt alatti kommenteket és az immáron hárommacskás barátnőm kalandjait használtam fel.


1. A legjobb préda a takaró alatt lévő (lehetőleg meztelen) lábad, amit a legváratlanabb pillanatokban (alvás közben például) tíz körömmel kell betámadni és addig keresni a rést a takarón, amíg sikerrel nem jár.
2. Ha azt hitted, hogy csak egy kutya tud örülni a hazatértednek, akkor el vagy tévedve. A cicád már messziről meghallja a lépteidet, és az ajtó előtt vár, hogy aztán dörgölőzzön, hemperegjen és  közben keservesen mondja a magáét, hogy ilyen sokáig egyedül hagytad.
3. Visszabeszél. Főleg akkor, ha éppen megszidod. 
4. A szomszédok valószínűleg azt hiszik rólad, hogy pszichopata macskagyilkos vagy, ugyanis amikor unatkozik a házikedvenced, neked pedig éppen nincs időd vele foglalkozni, mert éppen főzöl, tanulsz, vagy takarítasz, akkor öblös hangon keserves, hangos és hosszú jajgatásba! kezd, valahogy így: jaaaj-jajaj-jaaajjaaajaaj-jaj. És közben téged néz.5. Ha mellette mész el, vagy ne adj isten átléped, mert az út közepén fekszik, akkor nemes egyszerűséggel kigáncsol.
6. Rettentően bosszúálló. Ha valami sérelem éri, vagy nem úgy alakultak miattad a dolgai, ahogy ő eltervezte, akkor ha nem is azonnal, de pár órán belül valamilyen módon tutira meg fogja torolni.
7. Ehhez az egyik kedvenc módszere a bokára való ráütés körömmel, boka harapás vagy a lábszárra csimpaszkodva karmolva-harapás.
8. A fürdőkád a kedvenc helye. Ha benne ülsz, akkor a szélén balettozva nem hagy egy nyugodt percet sem, de előszeretettel használja fekhelynek (csak ha üres) vagy kukkoló rejtekhelynek (lásd előző poszt 3. pont)9.  A cicamozi, vagyis az ablakban nézegetés a kedvenc foglalatossága. Ehhez a legtöbbször furcsa kerregő hanghatás is társul, amivel a madarakat igyekszik utánozni, vagy üzenni nekik, a fene tudja.
10. A dolgait (jutalomfalatok, alufóliagolyók, kisebb tárgyak) elpakolja a bútorok és a berendezési tárgyak alá, mintha nem lenne holnap. Van is nagy meglepi, amikor elhúzod a hűtőt és egy komplett tekercsnyi fólia és egy doboznyi cicakolbász néz veled farkasszemet.
11. Bármit eszel, neki meg kell kóstolni. Nem érti meg, hogy az ő érdeke, hogy ne egyen csilit vagy cukros dolgot.
12. Nem lehet tőle normálisan beágyazni, mert amint elkezded, ő kamikaze módon beveti magát az ágytakaró alá, amit ráadásul még jól meg is markol, hogy esélyed se legyen. Majd hosszú perceken át csak mozdulatlanul fekszik alatta, mivel ő most mesteri módon rejtőzködik. 
13. Hirtelen unja meg a kedvenc kajáját (amit te méregdrágán veszel) és olyan megvetően néz rád, amikor elé teszed, mintha egy kiló kaviccsal kínáltad volna meg
14. Megfigyeli hova ülsz mostanában, és először rád telepszik, majd később pofátlanul befoglalja a helyed 15. Kitakarítottad az almot? Azonnal elvégzi a dolgát, hiszen friss alomba a legjobb pisilni. Sőt, miután lekapcsoltad a lámpát és befordultál aludni, na kifejezetten akkor  kell a nagydolgot elvégezni!
16. Minden zacskózörgés azt jelenti neki, hogy őt akarod etetni, és minden hűtőajtó nyitás azt jelenti neki, hogy őt akarod etetni.
17. Először nem mehet fel az ágyra, később ő az, aki elsőként fekszik be, szigorúan középre, míg a gazdik az ágyszélére kihúzódva kénytelenek elaludni.
18. Ha rájön a kedvesség irányodba, akkor mint minden macska, nekiáll gyurmázni. Csak éppen nem téged. A plüssmaci, a kispárna, a takaró, a szék lesz a szeretgetés áldozata, de ez őt cseppet sem zavarja.+1 Színészi teljesítménye utánozhatatlan: egész nap eszik (és alszik) de az éppen hazaérő családtagnak azonnal elé fut és keserves nyávogással, valamint tányér körül körzéssel adja tudomására, hogy őt bizony egész nap éheztették.
+2 A legbüszkébb magára, amikor döglött egeret vagy még félig élő madarat hoz haza. Neked, ajándékba, összevérezve mindent. Ha te nem eszed meg (nyilván nem), és megszabadulsz tőle  akkor mérgesen néz és elmegy duzzogni. Reméled, hogy többet nem hoz. De ő hoz. Csakazértis.
+3 A legfurább kajákra (és nem kajákra) izgul, mint a főtt krumplihéj, a nyers gomba, a csöves kukorica és a celluxragasztó ragadós oldala. Igen, a macskák is lehetnek függők!
+4 Majdnem minden bloggernek van macskája, ez bizonyított tény. Éppen ezért majdnem minden fotón, amit blogokon látsz, igazából szerepel egy macska is (még akkor is ha nem látod, hidd el nekem), ugyanis be KELL mászniuk a tökéletes kompozíció közepébe, vagy egyenesen a kamera elé. #bloggermacska

Boldog szülinapot PukiPumi, imádlak (még úgy is, hogy folyton meg akarsz gyilkolni és állandó jelleggel halálra idegelsz)