EZ ÁM A SIKER! - TINDIGO SIKER 15% C-VITAMIN SZÉRUM


Mindig nagyon inspiráló számomra olyan történettel találkozni, amelyben a főszereplő sikeresen megvalósítja azokat a bizonyos nagy álmokat, amelyek a legtöbbünknek valóban csak kósza ábrándok maradnak. Tajti Ildi, a Tindigo márka megalkotója és nem mellesleg a Szépségreceptek bloggere azonban elég merész volt ahhoz, hogy véghez vigye az álmát és létrehozza nekünk a tökéletes C-vitamin szérumot.
Aki egy kicsit is elmerült már a bőrápolás világában, annak nem mondok újdonságot azzal, hogy a C-vitamin az utóbbi évek egyik szupersztárja az anti aging vonalán (is). Szinte nincs olyan márka -akár kicsi, akár nagy, amelyik ne dobta volna piacra a saját C-vitaminos csodafegyverét. Említhetném itt a Kiehls-t, a Paula's Choice-t, a Mad Hippie-t, a BRTC-t, a Ren-t, az OST C20-t vagy akár a The Body Shop-ot is, csak hogy az idehaza legismertebbek soroljam. De ezeken kívül még milliónyi kisebb és nagyobb márka felhasználta már ennek a csodás vitaminnak a hatékonyságát a kozmetikumaiban. Minek akkor még egy ilyen cucc - kérdezhetnénk.

Nos, a C-vitamin kétségtelenül egy csodafegyver a ráncok, a foltok, a hegek, a pattanások és úgy eleve nagyjából minden ellen, azonban van két óriási gyengesége: egyrészt bizonyos koncentráció alatt pacikukit (pardon my french) sem ér, másrészt pedig úgynevezett hálózati antioxidáns; vagyis csakis akkor fejti ki maximálisan a hatását, ha bizonyos összetevőkkel együtt szerepel adott kozmetikumban. Ilyen összetevő például az E-vitamin vagy éppen a ferulasav.
Na most a fent felsorolt márkák C-vitaminos készítményei mind biztosan tök jók, csak éppen valami mindegyikben hibádzik. Csak néhány ilyen hiba: kevés a C-vitamin koncentráció, csúnya az INCI, kevés az INCI (ergo nincs benne valamilyen fontos összetevő), drága mint a veszedelem, nehéz hozzájutni vagy esetenként ez így mind egyszerre.


És akkor jött Ildi, akiről minden olvasója tudja, hogy hihetetlenül érzékeny a kozmetikumok összetételére, ért INCI-ül és emellett elég nagy tudást halmozott fel az utóbbi években ahhoz, hogy pontosan tisztában legyen azzal, hogy milyen egy jó és hatékony kozmetikum. Nem túlzok lányok, ebbe a szérumba tényleg nem lehet belekötni semmilyen téren.
Rövid, de annál impozánsabb összetevőlistával büszkélkedhet a Siker: helyet kapott a már említett E- vitamin és ferulasav, de került bele vízmegkötő hialuronsav, gyulladáscsökkentő körömvirág és folthalványító édesgyökér is.


A kiszerelés 30 ml, ami szerintem koppra pontosan három hónapig elegendő, már ha nem locsoljátok magatokat vele, mint ahogy én tettem. Ez a három hónap egyébként azért is fontos, mert nagyjából ennyi a szavatossági ideje a C-vitamint tartalmazó kozmetikumoknak, úgyhogy itt szó sem lehet spórolgatásról, meg zsugoriságról. Ha nem fogy el addig, akkor akár ki is dobhatjuk, mivel a hatását elveszíti. A C-vitamin emellett rettetően instabil, emiatt ajánlatos (kötelező) hűtőben tartani, és nyitogatni is csak arra az időre szabad, amíg reggel felvisszük az arcunkra. (Mindenki nyugodjon meg, a képeket akkor csináltam, amikor már alig pár csepp volt az aljában).

Az üveg nagyon csinos, külön tetszik ez a sötétlila, majdnem fekete szín, ami egyébként a készítményt hivatott védeni az UV sugaraktól. A kupak jól zár, amennyiben velem ellentétben időben levágjátok róla a garanciabigyót (azt a műanyaggyűrűt), máskülönben a szérum hajlamos lesz kikristályosodni az üveg nyakára. 
A készítmény állaga már-már vízszerű, a színe kicsit sárgás. Illata nincsen és szerencsére a kezemen is csak egy enyhe szagot hagyott maga után, nem úgy, mint a C21.5 szérum.


Én a C-vitamin szérumot mindig reggelente alkalmazom, közvetlenül az arctisztítás és tonizálás után. A Siker szinte egyáltalán nem ragad és villámgyorsan beszívódik, így gyakorlatilag a felkenése után azonnal tudom folytatni a rutinomat. Nem tudom miért, de a bőröm úgy issza magába, mintha fuldokolna a szomjúságtól és csak ez a szérum tudná enyhíteni. Az arcomat egyáltalán nem csípi, de már sokszor említettem, hogy rendkívül rezisztens (ellenálló) a bőröm Ha valaki ilyen problémával szembesül, az nyugodtan belekeverheti arckrémbe, hiszen ugyanolyan hatékony lesz így is, csak éppen nem fog csípni.Március elseje óta használtam minden nap és a bőröm egyszerűen imádta. Mivel van összehasonlítási alapom (lejjebb bővebben kifejtem) ezért határozottan érzem és tudom, hogy mennyire jól esik a bőrömnek, hogy a Sikerrel locsolom. Egyrészről a pattanások sokkal gyorsabban múlnak (és nem is jönnek olyan gyakran, csak ha "idő" van), másrészt pedig kicsattanóan ragyogó a bőröm kinézete, egyszerűen sokkal egészségesebbnek és egyenletesebbnek látszik és érződik. Szerencsére ráncaim nincsenek, úgyhogy ebből az aspektusból nem tudok nyilatkozni, azonban az egyik szemem alatt már régóta volt egy lencse méretű barnás folt, ami sehogyan sem akart eltűnni. Nos, ez a pötty határozottan halványodott, amióta a Sikerrel kezdem a reggelt. El nem múlt, de ehhez hosszú hónapok kellenek, nekem elég annyi is, hogy már látom a változást. Emellett amit még megfigyeltem, az az, hogy valamiképpen egyensúlyba hozta a bőröm állapotát. Kombinált, vízhiányos bőröm van, ami annyit jelent esetemben, hogy a T-vonalam iszonyú zsíros, az arcom többi része azonban csikorgóan száraz és érdes tud lenni és gyakran hámlik is. A Siker óta ez a két véglet kezd közeledni egymáshoz, tehát a zsírosság enyhült, a szárazság pedig  jelentősen mérséklődött. Imádom használni ezt a szérumot, egyszerűen hihetetlenül kellemes és hatékony.Egy hátránya van, mégpedig az ára. Valószínűleg sokan drágállják, de józan ésszel belegondolva meg lehet érteni, hogy miért kerül ennyibe. Azonban tudom, hogy néhányan azt kérdezitek magatokban, hogy ugyan miért vegyétek ezt, amikor majdnem fele áron is kaphattok hasonlóan jó C-vitamin szérumot az OST C20 személyében. Jogos. Nem tisztem és nem célom rábeszélni senkit sem egyikre, sem másikra, ellenben úgy gondoltam, hogy nem hagyhatom ki a posztból az összehasonlítást, ha már mindkettőt volt módom kipróbálni. (Az OST C20 szérumról írtam már tesztet, a mostani összehasonlításban lesznek olyan dolgok, amiket a tesztben nem említettem, érthető módon azért, mert akkor, alig két hónap használat után még nem tapasztaltam őket).

OST C20 PURE VITAMIN C21.5 SZÉRUM vs. TINDIGO SIKER 15% C-VITAMIN SZÉRUM


Összességében az OST szérumot elhasználgattam, de nem voltam tőle elájulva, ahogy a tesztben is írtam anno, nem igazán vettem észre különösebb hatását. Kifejezetten zavart, hogy sokáig ragad az arcom a használat után, emellett rá kellett jönnöm, hogy a sok újonnan felbukkanó mitesszert sajnos ennek köszönhetem. A Siker nem ragad, nem komedoképző és egy üveg után már határozottan látom, hogy működik. Emellett valahogy kellemesebb használni, jobb érzés az arcra kenni, mint az OST szérumát. Az OST sem volt rossz, biztos vagyok benne, hogy sokan imádják, de számomra sokkal jobb a Siker. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az OST C21.5 szérumban a C-vitamin egyedül árválkodik, hiába a lórúgásnyi mennyiség, ha nem támogatják a kisbarátai abban, hogy maximálisan hatékony legyen. A Sikerben ellenben minden megtalálható a sikerhez (haha).

Ha tehetitek, mindenképpen tegyetek vele egy próbát.  Ha még nem használtatok C-vitamin szérumot akkor azért, ha már igen, akkor pedig azért. Azoknak is ajánlom, akiknek hozzám hasonlóan elmaradt a WOW-érzés az OST széruma után, mert garantálom, hogy a Siker hozza majd az elvárásokat. Én személy szerint köszönöm Ildinek, hogy megálmodta ezt a szérumot és remélem, hogy a következő Tindigo termék egy hiperszuper retinolos készítmény lesz.  Biztosan hűséges vásárló leszek a továbbiakban.Ha kedvet kaptatok a kipróbáláshoz, akkor május 28-ig 20% kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a Siker szérumot és az Esszenciális bőrápolás című könyvet a lafemme20 kóddal a Szépségreceptek webáruházban.
A könyvről írt véleményemet ITT találjátok.
Krémmániás vélemények a szérumról ITT.


Próbáltatok már C-vitaminos termékeket?