GLISS KUR MILLION GLOSS SAMPON, BALZSAM ÉS GYÉMÁNTOLAJ

A mostani teszt alanyait nem más, mint az anyukám ajánlotta nekem, ő ugyanis már hónapok óta nem hajlandó más terméket venni a hajára. Nyilván a kíváncsiságom győzött és én is alaposan leteszteltem a Gliss Kur Million Gloss termékcsalád tagjait. Mondjuk úgy, hogy a tapasztalataim vegyesek, de ez egy rendhagyó poszt lesz abból a szempontból, hogy anyu véleményét is beleszövöm a mondandómba, így két teljesen különböző hajtípusú ember aspektusából tudom bemutatni a Gliss Kur Million Gloss tudását.

A termékcsalád összesen hat darabból áll, én most a három alapterméket mutatom: a sampont, a klasszikus hajbalzsamot és a hajolajat.
Mindegyikre elmondható, hogy rettenetesen jó illatuk van, de ezt most úgy képzeljétek el, hogy e l k é p e s z t ő e n finom, talán néhány magasabb árkategóriás hajápolónál éreztem még hasonlóan egyedi és különleges illatot. Sajnos a hajon annyira nem tartós az illat, de a mosási procedúrát felettébb feldobja, emellett a fürdőszobában sem szükséges légfrissítőt alkalmazni a használata után még jó néhány óráig.

 Sampon 
A sampon a szokásos 250 ml-es kiszerelés, de ki kell emelnem a flakont, ugyanis csodaszép ez az irizáló, kicsit holografikus hatás ezzel a földöntúli kékkel kombinálva, egyszerűen öröm ránézni a fürdőszobában, és ez nem csak a samponra, hanem a termékcsalád többi tagjára is érvényes.
 A hajam hosszú, természetes színű, vékonyszálú és erősen zsírosodó, ez annyit jelent, hogy heti 3 alkalommal minimum hajat kell mosnom a saját és a környezetem érdekében egyaránt. A Million Gloss sampon számomra amolyan egynek jó élmény volt, mert nem vettem észre, hogy bármivel is jobb lenne a többi samponnál, amit eddig próbáltam. A dolgát remekül teszi, hiszen a hajam maximálisan tiszta lett és a csillogását is megőrizte (festetlen hajnál ez nem nagy kunszt). Szerencsére nem gubancolta össze a hajam, a vékonyszálú hajjal megáldott sorstársaim bizonyosan tudják, hogy miről beszélek. Ami miatt nem lettem teljesen meggyőzve, az a zsírosodás. Alapvetően mosás után két napig még vállalható szokott lenni a fejem, de amikor a Million Gloss sampont használtam, ez az idő leredukálódott alig egy napra. A töveknél a szokásosnál is gyorsabban kezdett el zsírosodni, és ezt ki nem állhattam, ugyanis bármily meglepő, nem a hajmosás a kedvenc tevékenységem.  

Anyunak hosszú, festett, dús, vastag szálú és száraz haja van, tehát elég heti egyszer hajat mosnia, de ha nem teszi, az sem nagyon látszik meg. Ő azt mondta, hogy ez élete legjobb samponja, ugyanis gond nélkül ki tudja fésülni a sörényét, szép fényessé varázsolja az amúgy kicsit meggyötört hajszálait és maximálisan tisztít. A haját egyáltalán nem szárítja, sőt azt vette észre, hogy amióta ezt a sampont használja, hajlamos zsírosodni a haja, pedig higgyétek el, életében soha nem volt zsíros egy napot sem. Annak érdemes tehát egy próbát tenni vele, aki határozottan száraz, fakó hajjal rendelkezik, mert garantáltan javítani fog a haj állapotán. Viszont a hozzám hasonlóan vékony, laposodásra és zsírosodásra hajlamos hajú nők nem biztos, hogy maradéktalanul elégedettek lesznek.

Balzsam
A balzsam állaga pont megfelelő: elég sűrű, de nem annyira hogy nehéz legyen eloszlatni a hajon. Pár percet szoktam a törölköző-száraz hajon hagyni, és a tövekre természetesen nem viszek fel a termékből, kizárólag a haj hosszára teszek egy diónyi mennyiséget. A balzsamba igazán nincs okom belekötni, mert teszi a dolgát, ahogyan kell. A használata után nagyon könnyű kibontani a hajam, nem kell gubancokkal és csomókkal küzdenem, ezáltal a fésűben maradt haj is jóval kevesebb.  A hajamat nem nehezíti el, sajnos sok balzsam ennél a pontnál vérzik el nálam, szerencsére a Million Gloss átment a vizsgán. A fényesség kérdésében megint nem érzem magam releváns tesztszemélynek, mindenesetre igen, vakítóan fényes a hajam száradás után.
Anyukám hasonlóan jó tapasztalatokról tudott beszámolni, neki a száraz hajával csodákat tett. Kezdetben a hajtövére is használta a balzsamot, azonban idővel rájött, hogy ennél a terméknél ez nem túl okos döntés, azóta ő is csak a haja hosszán oszlatja el.  Anyunak a sűrűség miatt volt állandó fájdalmas procedúra a kifésülés, elmondása szerint a Million Gloss óta nincs ilyen gondja, nemhogy a hajmosás után, de még napokkal később sem!
Összességében ez egy jó kis balzsam, amennyiben tényleg csak a haj hosszán alkalmazzuk és kihagyjuk a hajtöveket.

Kristályolaj 
Vagy pórias nevén hajolaj, nem kell itt flancolni! Lelövöm a poént, nekem ez a kedvencem a három közül - bár pironkodva, de bevallom, eddig ez az első ilyen típusú termékem, ha nem számoljuk a kamaszkorom idején kipróbált Avon hajvégápolót. Nem igazán tudtam, hogy mit is kellene várni egy ilyen terméktől, mindesetre a tájékoztató azt ígéri, hogy javítja a hajszerkezetet, lezárja a sérüléseket és úgy megragyogtat, hogy csak na! Lehet hajmosás után vizes hajon, hajmosás közben samponhoz keverve és száraz hajon is alkalmazni. Én leginkább hajmosás után még vizesen a hajvégeimre teszek belőle, de volt rá példa, hogy a száraz hajamat igyekeztem gatyába rázni a segítségével. Az olajos összetételtől egy kicsit tartok, de szerencsére ez nem nehezítette el a hajamat és nem is hagy maga után sem zsíros érzést, sem zsíros hatást. Egy vagy maximum két pici pumpányit viszek fel a hajvégeimre. Maximálisan beszívódik a hajba és nagyon finom puha lesz tőle a loboncom alja. Nekem fésülködésnél főleg a hajvégeim szoktak gondot okozni, amióta ezzel az olajjal kenem, nem kell őket erőszakkal szétválasztani.
Anyu ezt a hajolajat nem használja minden alkalommal, bevallása szerint mindig elfelejti, de amikor használta akkor meg volt vele elégedve.
Ez az olaj nagyon kiadós, sokáig elég, hiszen nem kell belőle sok (nem is szabad sokat tenni a hajra, hiszen akkor az ellenkező hatást érnénk el). Ha szeretitek az ilyen termékeket vagy csak kíváncsiak vagytok arra, hogyan működik konkrétan ez az olaj, akkor bátran tegyetek vele egy próbát, én imádom.


* A poszt megírása után elolvastam néhány Krémmánia vélemény, és nem, határozottan nincs pasi szaguk ezeknek a cuccoknak. Ellenben van egy eladó Bath & Body Works testápolóm, na ha valaminek, hát annak pasiszaga  van a javából!


Próbáltatok már valamit a fenti termékcsaládból?