HIÁNYPÓTLÓ OLVASMÁNY - TAJTI ILDIKÓ: ESSZENCIÁLIS BŐRÁPOLÁS + 20% KEDVEZMÉNY KUPON!


Ma egy rövid, ám annál velősebb könyvről lesz szó, méghozzá a Szépségreceptek című blog írójának bőrápolási kisokosáról.
Ildit, alias Tindigo-t szerintem senkinek sem kell bemutatnom, hiszen a magyar viszonylatban hiánypótló blogjával megszámlálhatatlan nőt térített meg és vezetett rá a helyes bőrápolásra. (Ha mégsem ismernétek, akkor most azonnal irány a blogjára! De aztán gyertek ám vissza...).
A Szépségrecepteket majdnem a kezdetek óta ismerem és olvasom, azt hiszem nem mondok újat azzal, hogy minden amit tudok és alkalmazok az arcápolásom területén, azt nagyjából 80 százalékban Ildinek köszönhetem. Hihetetlen segítség a blogja, hiszen egyrészt felhívta a figyelmem a bőrápolás fontosságára, másrészt pedig megkímél attól, hogy hiteles külföldi forrásokat próbáljak bogarászni és megérteni. 

Pár hónapja robbant  a hír, hogy Ildi saját bőrápolási márkával, a Tindigo-val jelentkezik, ami (egyelőre) a Siker névre keresztelt C-vitamin szérumból és egy könyvből áll. A szérumról egy külön posztban fogok mesélni, ma csak a könyvet fogom bemutatni, mivel úgy éreztem, hogy megérdemel egy önálló bejegyzést, nem szabad egyszerűen csak a szérum oldalbordájának tekinteni.

Az Esszenciális bőrápolás mindössze 114 oldalból áll, ami egyébként nem azt jelenti, hogy felületesen érintené a témát, épp ellenkezőleg! Nagyon feszes, nagyon lényegre törő és nagyon alapos lett ez a kiadvány, ami nem engedi meg magának a céltalan fecsegést, hanem pontosan azt nyújtja, amit az ember elvár tőle: pontos és alapos információkat a bőrápolásról. A rövidsége miatt pár óra alatt kiolvasható (persze ez egyéni tempótól függ) és a becsukása után az ember úgy érzi, épp most vett részt egy alapos bőrápolási gyorstalpalón.
Ha valaki attól tartana, hogy egy laikus tanácsait kell követnie, annak nincs mitől félnie, hiszen a könyv egy bőrgyógyász-kozmetológus lektorálása mellett született, emellett az első oldalon mindjárt a doktornő ajánlását olvashatjuk. Ildi pedig a leghitelesebb külföldi források alapján írta meg a könyvet: független tudományos kutatások, kozmetikai vegyészek és bőrgyógyászok publikációi támasztják alá a benne foglaltakat.

Összesen kilenc fejezetben olvashatunk a bőrápolásról, és a könyv kitér a testápolás és a hajápolás témakörére is, emellett az utolsó fejezeteben az életmóddal kapcsolatban is kapunk tanácsokat, hiszen mint mindenben, a bőrápolásban is elsősorban belülről kell elkezdeni építkezni.
A könyv befejezése után lesz egy erős alaptudásunk, aminek mentén már össze tudunk állítani egy profi bőrápolási rutint, tisztában leszünk a saját bőrtípusunkkal és annak tulajdonságaival, igényeivel. Megtanuljuk, hogy miket kell mindenképpen kerülni az összetevők közül és mitől nem kell félni a rossz híre ellenére sem, emellett többé tutira nem fogunk bedőlni mindenféle bődületes marketing hülyeségnek, amivel időről időre találkozhatunk a kozmetikumok kapcsán.

Elég sok ismerős gondolattal találkoztam a könyvben, ezek nyilván Ildi blogjáról származtak, de ennek ellenére nem mondanám azt, hogy akik A-tól Z-ig, oda-vissza betéve tudják a Szépségreceptek tartalmát, azoknak felesleges lenne a polcon az Esszenciális bőrápolás. Egyrészt sok újdonság is szerepel a könyvben, másrészt pedig baromi jó dolog, hogy összegyűjtve, egy helyen van minden, ami fontos és alapvető a tudatos bőrápolással kapcsolatban.

Amit egy kicsit hiányoltam, az a könyv végéről egy index, amely alapján egyből tudni lehetne, hogy hányadik oldalon keressük az éppen aktuális kérdésünkre vagy problémánkra a választ. Persze a tartalomjegyzék is megteszi, de úgy nyilván egyszerűbb lenne. Egyébként az Esszenciális bőrápolás tipikusan az a könyv, amit az ember sokszor csak lekap a polcról és belelapoz, mert bármilyen kérdés merül fel a bőrápolással kapcsolatban, ebben a könyvben tuti lesz valami válasz benne.

Hogy kinek ajánlom? Őszintén, szerintem ennek a könyvnek kötelezőnek kellene lennie minden nőnek (és persze férfinak, de hát ugye...), egy tökéletes világban alanyi jogon járna a kamaszkor kezdetekor. Rengeteg szenvedéstől, szentségeléstől és pénzkidobástól óvna meg mindenkit. Ez a könyv mindenképpen hiánypótló a magyar piacon, hiszen itthon a többség fejében sajnos még mindig idejétmúlt és helytelen képzetek élnek  a bőrápolással kapcsolatban, ideje lenne ezeket végleg felszámolni.
Ha alanyi jogon nem is, de Ildinek köszönhetően most 20% kedvezménnyel lehet a tiétek a könyv, ha vásárlásnál beírjátok a lafemme20 kódot a Szépségreceptek webáruházban. A kedvezmény május 28-ig él, és a Siker C-vitamin szérumra is érvényes, amiről pedig a jövő hét folyamán fogok írni.

Számotokra fontos a tudatos bőrápolás?