YVES ROCHER - QUELQUES NOTES D'AMOUR EDP

Vannak parfümök, amelyek az első perctől fogva elrabolják a szívem és vannak azok, amelyek első illatolásra semlegesnek tűnnek - vagy akár egyáltalán nem is tetszenek -  és aztán órákkal később csak az orromra tapasztott csuklóval tudok közlekedni. Az Yves Rocher Quelques Notes d'Amour nevű illata is ez utóbbi kategóriába tartozik. Megkaptam, magamra fújtam de nem nyűgözött le. Már épp azon gondolkodtam, hogy  kinek lehetne odaajándékozni, amikor estére menthetetlenül beleszerettem.

A Quelques Notes d'Amour nem hivalkodik és nem feltűnő, szinte észrevétlenül borít be a puha melegségével. Nem is értem az illat eredeti koncepcióját, mely szerint:

„A túlfűtött érzékiséget szerettem volna megjeleníteni. Elképzeltem egy különös találkozást a Damaszkuszi rózsa lágyan gyümölcsös és a Guajakfa füstös illata között. Mindezt végül a Benzoefa elbűvölő illatával bolondítottam meg.”
Domitille Bertier, a parfüm megalkotója, francia illatkreátor

Ez a parfüm ölelős és bújós, de szerény véleményem szerint semmi köze nincs az érzékiséghez. A szerelemhez már inkább, szerintem ez egy tökéletes randiillat például. Domitille Bertier egyébként olyan illatok megalkotásában vett részt eddig, mint például az óriási hype övezte Flowerbomb vagy a Jimmy Choo Exotic, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Fejillat:
Bergamot, Rózsabors
Szívillat:
Damaszkuszi rózsa, Pacsuli,  Gvajakol fa
Alapillat:
Cédrus, Amyris fa, Benzoin

A Quelques Notes D'Amour egy virágos-fás illatkompozíció, ez az összetevőkből is elég jól látható. A nyitánynál számomra egyértelműen a rózsa dominál, aminek a rózsabors ad némi pikáns felhangot és talán a bergamotnak köszönhető, hogy nem az a tipikus idősnénis rózsaillat csap meg bennünket, hanem egy friss, üde rózsa köszön vissza az üvegből kifújva. Leszáradást követően egy kellemesen balzsamos (hello, benzoin!), enyhén púderes illat marad a bőrömön, ami szerintem istenien harmonizál a végig határozottan érezhető rózsával. Emellett kap egy nagyon enyhe karcosságot is, csak hogy véletlenül se vesszünk el az édes, puha virágillatban.

Hétköznapra - de mint mondtam -, akár randira is bármikor bátran bevethető illat, mert ugyan semmi nagyon különleges nincsen benne, mégis ad egy nagy fokú komfortérzetet és magabiztosságot. Emellett a környezetünknek is garantáltan fel fog tűnni (és kérdezgetik majd mi ez a finom illat), de mégsem ordít már messziről, mint mondjuk egy Mugler parfüm.

Tartósságát tekintve egészen jól teljesít, hiszen bőrön 5-6 órán át simán érezhető, ruhára fújva sokkal-sokkal tovább is. A hatósugara az első 2-3 órában közepes, aztán már inkább bőrközelvé csendesül.
Érdekes módon ezt a parfümöt nem tudom besorolni évszak szerint, mert szerintem meleg és hideg időben is ugyanúgy élvezhető és viselhető. Hidegben szinte felmelegíti a lelket és beburkol az illatával, míg a melegebb, napsütéses idő még inkább előhozza a virágos, vidám oldalát. Azért nyáron már sok lehet, de tavasszal tökéletes.
Korosztályba nem szívesen kategorizálok egy illatot sem, hiszen szerintem senki nem az életkora alapján választ parfümöt. Egyébként ez az illat nekem is nagy szerelem lett a 29 évemmel és anyukámnak is nagyon tetszik a maga 48 évével, szóval csak azt tudom mondani, hogy irány illatolni! (Szigorúan bőrre fújva!)
Ajándékba is kitűnő választás lehet, nagyot nem tévedhetünk vele.

Kiadás éve: 2014
Kiszerelés: 30 ml, 50 ml
Ár: Online: 5600; 7900Ft | Boltban: 8000Ft ; 11200Ft

Szeretitek az Yves Rocher parfümöket?