MÁJUS KEDVENCEI

Múlt hónapban elmaradt a kedvences poszt, mert nem tudtam annyi újdonságot összeszedni, amiből kijött volna egy egész bejegyzés, úgyhogy most javarészt májusi kedvenceket mutatok, amelyek közé becsúszott 1-2 áprilisi favorit is. 


Tonymoly I'm Real vörösboros fátyolmaszk  Külföldön nagyon népszerűek ezek a Tonymoly maszkok, én a bőség zavarában végül ezt a vörösboros verziót választottam és nem bántam meg, mert imádom. Messze ebben van a legtöbb anyag azok közül a fátyolmaszkok közül, amiket eddig próbáltam. Még egy óra elteltével is tocsogott az anyagban, úgyhogy aki szereti többször felhasználni ezeket a maszkokat, annak igazán jó befektetés (én nem tartozom közéjük egyébként). Kellemes az illata, maximálisan hatékony és kényelmes. Többet azért nem írok, mert készülőben van egy nagy fátyolmaszk összehasonlító poszt, ott majd bővebben kifejtem a dolgokat róla. Mindenesetre kezdem érteni, mire fel ez a nagy népszerűség.
Tindigo Siker 15% C-vitamin szérum Sír a lelkem és az arcom is, mert sajnos mára már elfogyott, de az biztos, hogy ezt meg fogom venni, amint lesz rá keret. Remélem, hogy ti, akik rendszeresen olvastok, azért nagyjából tudjátok és érzitek, hogy nem az az ember vagyok, aki csak és kizárólag jót ír egy termékről, azért mert tesztelni kapta. Próbálom ezt elkerülni és a tesztelésre kapott dolgokat talán még kritikusabb szemmel nézem mint amit magam veszek meg, szóval ez ennél a szérumál sem volt másképp. Ennek ellenére bárhol kerestem a fogást, nem tudtam belekötni a hatékonyságába. Ez úgy ahogy van, tökéletes.
Benton Snail Bee High Content Skin Ez egy tonik, még ha a nevéből nem is derül ki egyértelműen. Ő is a csiga-méh családba tartozik és nagyon megszerettem. Annyira szuperül hidratál csak egymagában is, hogy ha semmi mást nem tennék az arcomra rajta kívül, senki meg nem mondaná, hogy kimaradt a rutinom. Persze eszem ágában sincs ilyet tenni, mert a meglévő rutinba is remekül illik, nem veszik össze semmi más kencével, rengeteg mennyiség és kedvező az ára. Mi kellhet még?
Bath&Body Works Vanilla Bean Noel kézfertőtlenítő Én nem vagyok az a lány, aki folyton a higiénia miatt aggódik, sokáig kézfertőtlenítőt sem hordtam magamnál, de be kell látnom, hogy sok esetben nagyon jól jön, ha van nálunk egy ilyen kis tubus. Ezt a kis karácsonyi kiadást nagyon megszerettem, mert isteni édeskés az illata (ez kell majd testápolóban is), ami ráadásul nagyon sokáig megmarad a bőrön, emellett nem marad ragacsos, gyorsan szárad és kiadós a kis mérete ellenére is.
Milani szemhéjalapozó Hát ez a Holy Grail, komolyan. A festék meg sem moccan felette, kihozza a színek maximumát és a kiszerelés is praktikus, gyakorlatilag miden csepp kinyerhető belőle. Ennyire jó talán csak az UD szemhéjalapozója volt számomra.
Lush Santa's ajakradír Róla már írtam tesztet, és a véleményem változatlan. Nem tudom, hogy ezelőtt miért éltem ilyen nélkül. Egy kisebb kihagyás után május elején kezdtem el újra használni, és azóta van újra vállalható állapotban a szám.  Ráadásul hónapok óta megvan és egyszerűen nem akar fogyni! Soha többet nem bliccelem el  a használatát és mindig lesz itthon belőle.
Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade Jó ideje megvan már, de sokáig félre volt téve a fiókban, mert túl macerásnak éreztem a használatát, ráadásul nem is tetszett a végeredmény. Most újra elővettem és rászántam az időt a gyakorlásra, emellett meg kell említenem, hogy teljesen más formát növesztettem a szemöldökömnek.  A titok az, hogy még a kevésnél is kevesebb anyagot kell belőle használni és csak óvatosan, szálazó technikával kell felvinni, így elkerülhető az insta-party szemöldök. Az állaga egyébként kifogástalan ennyi idő után is, nem száradt be, nem lett nyúlós, nem büdös. Totálisan megéri az árát.
Cheryl Strayed Vadon Sokat gondolkodtam, hogy melyik könyv legyen a májusi kedvencem, végül erre esett a választásom, annak ellenére is, hogy néha szenvedés volt olvasni, életemben nem haladtam még ilyen lassan könyvvel. A filmet nem láttam, és csak annyit tudtam Cherylről, hogy problémái voltak, amikre a gyaloglás során próbált megoldást találni. Nagyon utáltam ezt a nőt az elején. Gyenge, önpusztító, felnőni képtelen és végtelenül önző ember képe rajzolódott ki előttem, pont olyan akivel egy percet sem töltenék szívesen önszántamból. Végül úgy esett, hogy kénytelen voltam vele végig gyalogolni ezt a hihetetlen távot, és a végére már egy olyan Cheryl állt velem szemben, akivel bármikor meginnék egy korsó sört. Hogy könnyű út volt-e? Nem, és ha csak a fele is igaz annak, amit ebben a könyvben leírt, akkor maximális tiszteletem neki a kitartásáért és bátorságáért. Kicsit olyan volt, mintha én is mellette bandukolnék, ezért is volt olyan nehéz az olvasás, egyszerűen úgy éreztem, hogy pihennem kell közben, mert túl sok ez egyszerre.  Azóta is sokszor eszembe jut a történet, én innen tudom, hogy egy könyv megérintett-e vagy sem. A Vadon megérintett.

Ez  egy (talán Stephen King) film elején szólt a kezdőjelenetben, ahol a kamera épp halott emberek tucatjait pásztázta. Amúgy is feltűnt ez a szám, mert imádom a hasonló zenéket, de ez a bizarr kontraszt még inkább megadta a báját.
Kedvenc film/sorozat: Gyilkos elmék 11. évad
Nem tudom megunni, pedig sok gyengesége van ennek a sorozatnak. Az összes részt láttam már minimum háromszor, ez a 11. évad pedig elég jól sikerült szerintem (legalábbis amit eddig láttam).
Kedvenc posztok másoktól: 
Daily Dorothy: A nyár 92 napja
Az ötlet remek, ha nem is idén, de jövőre lehet, hogy belevágok. Túl sok emléket és pillanatot hagyok elveszni.
Hasonlót már én is írtam régebben, és a fenti poszt pontjaival is csak egyet tudok érteni.
Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a bloggerek élete csak csillogásból és fancy dolgokból áll, és unikornisok ugrálnak a kerítésen át, miközben a posztokat írjuk, de ez csak egy piciny része az életünknek. Piffeny erről mesél tömören és velősen.
Pillecukor Blog: Fordított bakancslista
Hajlamos vagyok negatív oldaláról megközelíteni a dolgokat, Szilvi ebben a posztjában rámutatott arra, hogy megéri néha fordítva gondolkodni.
Kedvenc poszt magamtól:
Ez a poszt mind a képeket tekintve, mind a szöveget nézve olyan lett, amit a jövőben rendszeresen szeretnék itt a blogon látni magamtól. 
Kedvenc Chili: