METÁL A SZÁJRA - MILANI AMORE MATTALLICS

Nagyon izgi dolgot mutatok ma nektek, ugyanis a tavalyi nyár fémes tetkó őrülete után elérkezett a fémes ajkak ideje! Nem nagyon szoktak megfogni az ilyen divatos dolgok, de a Milani Amore Mattallics folyékony rúzsok képeit látva egyből felcsillant a szemem, mert annyira nyáriak, annyira különlegesek, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni őket!

Egyébként egy limitált kiadásról beszélük, így érdemes idejében lecsapni, rá, amennyiben valamelyik szín elrabolta a szívünket.  A csomagolás a megszokott szögletes helyett ezúttal hengeres megoldást kapott, a szokásos aranyszínű kupak maradt. Az applikátora hagyományosnak mondható, könnyű vele dolgozni, de megmondom őszintén, hogy én az Amore Matte rúzs applikátorával jobban boldogultam, mert az valahogy jobban kézre- és szájra állt. Nekem mondjuk elég speciális a helyzetem, mert olyan szinten asszimetrikusak az ajkaim, hogy rendesen trükközni kell, hogy egyformának hasson a két oldal. 
Három árnyalatot volt lehetőségem kipróbálni, és minden elfogultság nélkül mondom, hogy szerintem a legszebb színek kerültek hozzám, ha magam választottam volna, akkor is ezek szerepelnének most a képeken. A 02-es sorszámú Matterialistic a honlapon rose goldnak van definiálva, de én inkább egy izgalmas barnának látom.  Tudom, hogy a barnáról senkinek nem a nyár jut az eszébe, de ha erre pillantok, akkor semmi sem tűnik nyáriasabbnak nála.
A 03-as Matte About You egy igazi korall árnyalat: vibráló, vidám, fiatalos és némiképp neonos. A hajam kihullott, mire  viszonylag színhű képeket tudtam róla csinálni, és még ezek sem adják vissza azt a tökéletesen nyári korallt, amit az ajkaimon látok.
A 04-es Cinemattic Kiss egy pink színű rúzs, de ne higgye senki, hogy emiatt unalmas, mert nagyon nem az. Néha, bizonyos szögben látok benne némi lilás beütést is. Ha rásüt a nap, akkor egy kicsit olyan színe lesz, mint a Barry M Mediterranean lakknak, amit személy szerint i m á d o k.

Mindhárom rúzs mattra szárad, ennek ellenére megmarad ez a nagyon érdekes metálos finisük, ami ugye a lényege az egész kollekciónak. Azt tapasztaltam, hogy a fémes hatás erőssége elég eltérő az árnyalatoknál. A három közül leginkább a Matterialistic mutatja matálosnak magát, olyannyira, hogy benti fényben is elég feltűnő árnyalat. Őt követi a Cinemattic Kiss, ami szép fémes hatású ugyan, de nem olyan szemkiverősen, mint a Matterialistic, és leginkább napfényben fedi fel az igazi arcát. A Matte About You a leggyengébb ebben a tekintetben, mert ott nagyon kellett keresnem a metálos finist, kicsit elviszi a bulit a szín fantasztikus vibrálása. A lenti kép nem túl jó, de ezen látni a legjobban, hogy miről is beszéltem.

A Matterialistic nagyon különleges szín. Bevallom, hogy nekem ezelőtt eszembe sem jutott volna sötétbarna rúzst kenni a számra, de ezek után simán jöhet!
A textúrája szuper, könnyen lehet vele dolgozni és hamar szárad. Két réteget ajánlatos belőle felvinni, mert hajlamos egy nagyon picit foltosodni, de a második réteggel ez teljesen kiküszöbölhető.  Annak ellenére, hogy matt rúzs, nem szárítja extrém mód az ajkakat, igazából észre sem lehet venni, hogy fent van. A használata előtt természetesen ajánlatos jól előkészíteni az ajkakat. Nem fogja meg poharat, és ha nagyon vigyázok rá, akkor jó sokáig hibátlanul megmarad az ajkaimon. Az evés-ivás már kicsit kikezdte, de attól tartok, ez nálam egyéni probléma. Belülről kifele kopik, de nem foltosan.
Sima hétköznapra egy kicsit extrém ez a szín, de nyáresti buliba vagy csak simán bevállalós lányoknak telitalálat!
A Matte About You egy csodaszép korallszín, amit már vagy ezer éve vadászok magamnak.
A felvitele egyszerű, azonban egy rétegben borzasztóan foltos marad, így muszáj egy kicsit építgetni. Sajnos nekem még két rétegben sem tökéletes, pedig kipróbáltam ezer módon: vastagabb-vékonyabb rétegekben, megvártam míg az első megszárad, és úgy vittem fel a másikat és fordítva, azonban sosem lett tökéletes az eredmény. Ha kettőnél többet kentem fel, akkor egyrészt nagyon lehetett érezni a jelenlétét, másrészt darabokban lepergett itt-ott, ami szintén nem túl gusztusos látvány. A tartóssága is elmarad a többiekétől, pár órán belül már magától lekopik nálam, igaz, hogy azt szépen teszi.
Ahogy fent említettem, neki a legkevésbé metálos a finise, de kárpótol érte a szín intenzitása. Ezt bizony méterekről kiszúrja bárki, egy kicsit neonos is az árnyalat, főleg erős napsütésben.
Elég rapszodikus a kapcsolatunk: a színe miatt imádom, a foltosodás miatt haragszom rá. Szerintem ez a szín napközben is megállja a helyét, lebarnult bőrön istenien mutathat - azért fehéren sem rossz :)Végezetül hadd mutassam be a kedvencemet a három közül: a tökéletes, utánozhatatlan és csodaszép pinket! Tudom, elég uncsi vagyok, hogy egy ilyen "hétköznapi" színt kiáltok ki kedvencnek, de az a helyzet, hogy ez a szín egyrészt csodaszép, másrészt pedig oly mértékben Pannás, hogy akár én is kitalálhattam volna.
Bónuszként minden tökéletes vele kapcsolatban: egy rétegben fed, egyáltalán nem foltos, könnyű vele dolgozni (a három közül vele a legegyszerűbb), sokáig fent marad, nem emeli ki extrém módon a száj hibáit, nem szárít, és bárhova, bármikor viselhető. A finisén látszik, hogy nem hétköznapi, mégsem fognak megbámulni a nénikék a buszon egy szép hétfő reggelen sem. IMÁDOM!

Nekem nagyon bejöttek ezek a rúzsok, így nyárra remek választás, és tényleg igazán különlegesen mutatnak az ajkakon. A Matterialistic és a Cinemattic Kiss instant szerelem számomra, főleg az utóbbi elvarázsolt el teljesen, hiszen kifogástalan a minősége.


Az Amore Mattallics rúzsokat megvásárolhatjátok a Milani webshopjában 2890 Ft-os áron. A kollekció limitált, és egyelőre hét árnyalatban érhetőek el idehaza.


Szeretitek a különlegesebb rúzsokat?
Hogy tetszenek ezek a Milani rúzsok?