TÁRSAIM A NYÁRBAN ÉS A KÁDBAN

Kár temetni a nyarat, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a szeptember még  javában tartogat nekünk napsütést és meleget a tarsolyában, még ha utóbbiból nem is azt a gatyarohasztó fajtát. Szerencsére idén nyáron nem volt gyakori a kánikula, de januári gyerekként és elkötelezett ősz-tél rajongóként nekem ezek a rövid időszakok is éppen elég keservesek voltak. Meleg időben igyekszem a lehető legkevesebb kozmetikumot használni, mert egyszerűen nem bírom elviselni magamon még a legkönnyebb formulájú krémet, testápolót sem. Ellenben ha valamiben tobzódtam idén nyáron, akkor az a tusfürdő volt. Nyilván ilyenkor mindenki (remélhetőleg) többet fürdik a megszokottnál, de én sajnos felvettem egy rossz szokást is ezzel kapcsolatban. Régen tipikusan az a lány voltam, aki ha kibontott egy flakon tusfürdőt (sampont, testápolót, etc.), akkor addig nem kezdett újat, amíg a használatban lévő el nem fogyott. Ez valahogy olyan evidens és magától értetődő volt számomra. Nem tudom mi történt, talán a bloggerkedés hatása, de egyszer csak azt vettem észre, hogy tucatjával sorakoznak a felbontott tubusok a kád szélén, a polcon, a fiókokban és lassan már a plafonról is lógnak. Egyszerűen nem bírom ki, hogy ne próbáljak ki mindent, azonnal. Ennek az új rossz szokásnak köszönhető a mai poszt témája, ugyanis ebben a nagy tobzódásban megállapíthattam, hogy nem csak a télies illatú tusfürdők között találni kincseket, úgyhogy most megmutatom nektek az idei nyaram abszolút kedvenc kádbavalóit!

BABA CSERESZNYÉS TUSFÜRDŐ
Ez egy nagyon ambivalens kapcsolat közöttük, ugyanis bárki, aki egy kicsit is ismer az tudja rólam, hogy ki nem állhatom a cseresznyét. Szép gyümölcs, jól mutat a fülre akasztva meg a képeken, de köszönöm, nem kérek belőle. Így amikor megjelent a Baba cseresznyés illatú tusfürdője, nem igazán rohantam megvenni. Végül tőlem függetlenül (köszi anyu!) mégis hozzám került és innen már nem nehéz kitalálni, ugye... :)
Aki igazi, autentikus cseresznyeillatra vágyik, az bizony csalódni fog, szögezzük ezt le mindjárt az elején. Azok viszont, akik imádják a műcseresznye ízt, menjenek is most azonnal bevásárolni, mert a Baba megalkotta annak az íznek az illatváltozatát. Minőségre hozza a márkától eddig megszokott szintet, vagyis jót és sokat kapuk elég kedvező áron. Ez ugye egy gélesebb állagú termék, ami tökéletes ezekre a meleg nyári napokra, sokkal könnyebbek és frissítőbbek az ilyenek, mint a nehéz krémtusfürdők. Közepesen habzik és a színe élénkpiros, ami elég szokatlan ugyan a tusfürdők között, de egyébként mókás dolog. 
A beltartalom 400 ml és beszerezhető nagyjából minden drogériában és a nagyobb áruházakban is. 
Most a DM-ben szeptember 14-ig akciós, ha hármat vesztek, akkor csak 399 Ft darabja.

ORIGINAL SOURCE EXTREME TINGLE XXX MINT
A megmentőm és a szent grálom kánikula idején! Eszméletlen módon felfrissít csupán egy pillanat alatt és szerencsére ez a frissességérzet megmarad még egy kis ideig, úgyhogy aki hozzám hasonlóan csak zombi üzemmódban létezik 30 fok fölött, annak ez kötelező. Nekem a Original Source fenti terméke nagyon bevált a meleg ellen, tényleg hozza amit ígér és minden más tulajdonságát is csak dicsérni tudom, ráadásul vegán termék és nem kísérleteznek állatokon.  Férfi tusfürdőként van aposztrofálva, de ne higgyétek el, mert ez egy tipikusan uniszex darab. Az illata csodás, friss és fejbevágóan mentolos, a bőrrel érintkezve viszont én érzek benne egy kis édeskés felhangot is, pont emiatt mindig a kék Mentos cukorka jut eszembe róla. 
Elérhető a nagyobb drogériákban (DM, Rossmann, Müller) és áruházakban (Tesco) nagyjából 500-600 forintos áron.

KORRES BASIL LEMON TUSFÜRDŐ
Basil lemon, vagyis bazsalikomos citrom. Annyira bizarr ez a kombináció, én a bazsalikomot csak a paradicsomos tésztámon szerettem. Eddig! Egy meglepetéscsomag részeként jutott hozzám és bevallom, magamtól nem ezt az illatot választottam volna, de még szerencse, hogy nem volt beleszólásom. A citrom és a bazsalikom isteni párosítás, ha csak rá gondolok, elönt a gondtalanság érzése és szinte hallom a szikláknak csapódó hullámokat, a soha el nem csituló sirályokat és az orromban érzem azt a bársonyosan friss és sós, fülledt aromát, tudjátok, azt a tipikus nyaralós illatot, ami csak a tengerpartok sajátja. Szerelmes vagyok ebbe az illatba és ezentúl nem fog úgy eltelni nyár, hogy ne legyen belőle egy flakon a polcomon. A Korres terméke a legdrágább a listámon, de vigasztal a tudat, hogy minőséget kapok a pénzemért. Géles állagú, közepesen habzó és sokáig illatozó tusfürdőről beszélünk, amiből elég egy egészen kis adag is, így végeredményben gazdaságosnak mondanám. 
Megvásárolható a Lookfantastic oldalon, most akciósan, 6.40 fontért adják a 250 ml-t.

KNEIPP AROMA HABFÜRDŐ "JÓKEDV" 
Végezetül egy kakukktojás, hiszen ő nem tusfürdő, hanem habfürdő, de annyira fantasztikus, hogy muszáj mesélnem róla. Igazából elég lenne annyit mondanom, hogy a kupakjára tettek egy matricát, mely szerint legyen szíves a kedves vásárló nem meginni a flakon tartalmát. Viccesnek tűnik, de ez a figyelmeztetés nem alaptalan, ugyanis annyira élethű gyümölcslé illattal (és színnel) áldották meg ezt a habfürdőt, hogy egy vakteszten szagolva senki meg nem mondaná, hogy nem fogyasztásra való. Zseniális, komolyan. Ez a maracuja-grapefruit illatpárosítás kapta a Jókedv fantázianevet és tényleg nagyon energizáló, felpörgető habfürdőről beszélünk, szóval alvás előtti relaxáláshoz nem pont ezt ajánlanám. Nagyon jól habzik, csodás kis halmok születnek a vízen és mély narancsszínre színezi azt, de kipróbáltam tusfürdőként is, és úgy is szuper, nem szárítja a bőrt. Nagyon tetszik ez a termék és ahogy néztem, kifejezetten érdekes párosítások vannak, úgyhogy a vörös mákos- kenderes Boldogság lesz a következő áldozatom.
A 400ml-es habfürdő 1500 Ft körül kapható a drogériákban és a nagyobb áruházakban, vagy online a Kneipp webshopjában

                                                                   
Ezek voltak tehát az idei nyaram kedvencei a fürdést illetően, de őszintén szólva már nagyon várom az őszt és vele együtt a fűszeresebb, teltebb illatú krémes tusfürdőket. Meg igazából úgy mindent, úgyhogy iparkodj ősz!

Nektek volt valami kifejezett kedvencetek a nyáron?