FEMME FATALE - MIRROR, MIRROR ON THE WALL...

Imádom a körömlakkokat, mindig is szerettem őket, de a gépszíj az utóbbi 1-2 évben kapott el igazán. Rengeteg színű, finishű és márkájú lakkot harácsoltam össze, és közben kialakultak a kedvenceim is. A kékek sosem voltak a készletem központi részei, talán mert túl élénken élt bennem a késő kilencvenes éveket beborító királykék körömlakkok emléke - de tényleg, akkor úgy tűnt, hogy mindenki olyan lakkot hord, nem is értem... Aztán idén valami átkattant az agyamban és beköszöntött nálam a kék-korszak körömügyben is. Vettem is néhány csodaszépet, de az a lélegzetelállító, szívdobogtató érzés elmaradt, egyszerűen nem találtam meg a kék Bridget-emet. Aztán az Instát görgetve elém került egy kép, amin egy szinte már földöntúli kék lakk volt látható. Ez volt a Femme Fatale Mirror, Mirror on The Wall..., és mint kiderült, annyira népszerű árnyalat, hogy nagyjából állandóan készlethiányos minden Magyarországra szállító webshopban. Így esett, hogy majdnem négy hónapot vártam arra, hogy az enyém legyen, ami tudom, sokak szerint nem sok idő, de nekem egy örökkévalóságnak tűnt. 

A Mirror, Mirror on The Wall mondhatjuk, hogy teljesen trendi idén, hiszen a Pantone szerint 2016 színei a kék és a rózsaszín, éspedig a fenti lakkban mindkettő bőven megtalálható. Az alapszín egy hideg világoskék - néha már szinte ezüstbe hajlik, máskor már szinte zöldes - , benne rengeteg holografikus glitterrel, és ha mindez még nem lenne elég gyönyörű, megfejelték egy elég erős rózsaszín shimmerrel, aminek hála szinte minden fényviszonyban és mozdulatra más hatást kelt. Szavakkal, képekkel nem visszaadható, még élőben is folyton rácsodálkozós szépsége van. Csodálatos!

A lakk egy kis papírdobozban érkezik, és összesen 9 ml, ami azt jelenti, hogy nagyon fogok vele spórolni :)  Az ecsete átlagos, jól lehet vele dolgozni, viszont a sok glitter miatt a harmadik réteget már egy kicsit macerás felvinni. Merthogy sajnos ebből a lakkból kell a három réteg a képeken látható hatás eléréséhez, különben átlátszanak a körömvégek. Fedőlakk kell rá, mert érdesre szárad, és ha rám hallgattok, lehúzható alapot is használtok, különben lesznek bajok a lemosásánál. Tartósságot pont emiatt nem tudok mondani, viszont száradni gyorsan sikerült neki a három réteg ellenére is. 

Napsütésben

Nem tudom eldönteni egyébként, hogy ez egy tökéletes nyári lakk, vagy inkább télen fogom jobban szeretni. Szerintetek? Nekem hol egy sellő képe ugrik be róla, a másik pillanatban viszont a fagyot és a havas tájakat juttatja eszembe. Vajon Ariel vagy Elza viselné szívesebben, ha lenne rá lehetőségük?

Elérhető szokott lenni a Hypnotic Polish, a Color4Nails és a Dopenails oldalain, jelenleg csak utóbbin találtam meg 800 Rubeles áron.

Mit szóltok?
Ariel vagy Elza?