AVON LIFE BY KENZO TAKADA

Nem is tudom hogyan kezdjek hozzá az íráshoz, ugyanis egyszerűen nem értem, hogy lehet ez a parfüm kettő! csillagos a Krémmánián. (Még a Pink Sugar is összekapart hármat). Most vagy az én orrom rossz, vagy a többségnek volt túlzó az elvárása a név miatt, aki beállt a parfüm mögé, de a Life többet érdemel ennél, még akkor is, ha közel sem lett tökéletes.


Vidám új illatkreáció, melyeket Kenzo Takada nemzetközi illat- és divattervező KIZÁRÓLAG AZ AVON SZÁMÁRA álmodott meg! Luxus, virágos illat, mely az írisz eleganciáját ötvözi a vízililiommal és az ibolyával, így egy olyan egyedi illatkombinációt hoz létre, melyet Neked is meg kell tapasztalnod személyesen. Éld meg az élet szépségét!

Fejjegyek: citrusok, fehér tea, pirosalma, tündérrózsa
Szívjegyek: viola, fehér bazsarózsa, japáncseresznye
Alapjegyek: pacsuli, nősziromgyökér, ambrette magvak


Amikor kiderült, hogy az Avon nem mással, mint Kenzo Takadával kollaborál parfümügyben, fülig ért a szám. Nagyon vártam a debütálást, hiszen jól ismerem és szeretem a divatház alkotásait. A nagymamám signature illata sok éve már az "elefántos" Kenzo, nekem pedig óriási crushom volt anno a gimnazista éveimben a  Flower by Kenzo. Az Avon Life összetevőit elnézve és Takada bácsi eddigi kreációit ismerve valami brutál virágos illatorgiára számítottam. Virágosnak virágos, de kevésbé formabontó és izgalmas, mint a Kenzo kreációk általában. De kezdjük az elején!
Már az üveg is megosztó, sokan kritizálják a kupakot, de véleményem szerint az a legszebb része a csomagolásnak. Nagyon jól mutat a polcon az üvegcse, szerintem ez eddig az egyik legszebb kivitelezésű Avon parfüm, de csak a Casbah után (emlékszik még arra valaki?) Nekem inkább a felirat nem tetszik, szerintem nem illik hozzá ez a betűtípus és a piros szín. Az üveg masszív, de a kupak nem zár jól, így inkább nem ajánlom táskában hurcolásra.

Több emberen is kipróbáltam és az a helyzet, hogy a Life borzasztóan függ a bőr kémiájától, én ebben (is) látom a magyarázatot arra, hogy ennyire nem tetszik sokaknak. Rajtam szerencsére remekül működik, úgyhogy megpróbálom érzékeltetni, hogy mi is zajlik le a kifújás után. 
Az alkohol elpárolgását követően egy üde citrusos illat kezd el kibontakozni, amelyet a fehér tea lágyít. Pár perccel később elkezdenek felbukkanni a virágok, keretet adva ennek a citrusos frissességnek. Végül egy csöppet karcos, de mégis lágy, enyhén aquás virágillat bontakozik ki a bőrön, amit leginkább tavasszal és nyáron fogunk a leginkább értékelni, nem is értem miért ősszel dobták piacra ezt a parfümöt, a hideg nem az ő ideje. Azt kell mondanom, hogy ez egy igazán finom komfortillat, ami egyben az erőssége és a gyengesége is. Erősség azért, mert ez egy szuper nappali parfüm, ami  munkába, vásárláshoz, csajos délutánhoz, lótni-futni tökéletes. De pontosan emiatt lehetnek csalódottak azok, akik valami igazán Kenzosat, igazán egyedit vártak. 
A tartóssága egyébként hihetetlenül jó, nem is találkoztam még ennyire ragaszkodó Avon parfümmel, hiszen még fürdés után is érezhető enyhén a bőrön.

Én amondó vagyok, hogy mindenki tegyen vele egy próbát. Ne a katalógust simogatva és ne is ruhára fújva, hanem a bőrön tesztelve. Ha nem akartok zsábkbamacskát, akkor lehet rendelni az Avontól kis parfümmintákat, az épp elég mennyiség ahhoz, hogy eldöntsük, illik-e hozzánk a Life.
Hozzám illik, így örömmel fogom elhasználni majd a tavasszal, amikor már a Nap langyosan süt, a virágok szirmot bontanak és szerelem száll a levegőben.  

 Az Avon Life megrendelhető az októberi katalógusból most bevezető áron, 6999 forintért.