HABPARTY | NIVEA SILK MOUSSE CREME CARE & CREME SOFT

Néhány évvel ezelőtt a habosított kézmosók voltak divatban, idén pedig betört a szépségápolási piacra a tusfürdőhab. Nem követtem túlzottan az eseményeket, de azt hiszem, hogy a Nivea az elsők között dobta piacra ezt a kétségkívül mókás állagú tusfürdőt. Úgy gondoltam, hogy ha lúd, legyen kövér, ezért egyből kettő flakonnal vettem, hogy megtudjam, miben jobb ez mint a hagyományos állagú termékek. Az egyik a klasszikus kék színű Creme Care, a másik a világoskék Creme Soft. Hogy van-e bármi különbség a kettő között? Mindjárt elárulom!
A kivitelezés mind kívül, mind belül érdekes, hiszen a polcon nézve könnyen dezodornak tűnhet, míg használat során inkább érződik borotva- vagy hajhabnak, mintsem tusfürdőnek. Bevetés előtt alaposan fel kell rázni a flakont és ajánlatos óvatosan adagolni, mert egy pici nyomásból is óriási hab képződik. Apropó hab: nagyon tömör, kemény és bársonyos habot kapunk, amivel tényleg élmény a fürdés. Hogy jobb-e mint egy normál tusfürdő, azt nem tisztem eldönteni, szerintem ez teljesen egyéni preferencia kérdése.  Mindenesetre a bőrt biztosan nem szárítja, hiszen nem viszkettem és nem is igényeltem testápolót a használata után. Ezt a habos állagot szerintem azok fogják leginkább értékelni, akik egyébként is szeretik, ha habzik a fürdőkészítményük.
A Creme Care, vagyis a sötétkék flakonos tusfürdő a klasszikus, méltán népszerű Nivea illatot kapta, míg a világoskék, Creme Soft nevű társa egy kicsit enyhébb, finomabb illattal ajándékoz meg bennünket. Szerintem az első verzió abszolút uniszex illat, számomra kissé túl erőteljes is, míg az utóbbit minden bizonnyal imádni fogják a nők, annyira istenien lágy tisztaságillata van. Mindkét termék illata hosszan megmarad a bőrön, a sötétkéket még reggel is érezi véltem, amit bevallom, eddig nem sok tusfürdő tudott produkálni.
 A legnagyobb különbség számomra mégsem az illatban, hanem az állagból adódó teljesítményben keresendő. Mindkettőre igaz a fenti leírás, mely szerint a hab tömör és kemény, azonban a testemen eloszlatva a Creme Care-t én valahogy gazdagabbnak és krémesebbnek érezem, a Creme Soft használata során sokszor van olyan érzésem, mintha semmit sem kentem volna magamra, annyira légies. Emiatt ebből sokkal többet is használok egy-egy fürdés alkalmával, mert nem érzem úgy, hogy elég alaposan tisztítana, ami nyilván csak az én hülyeségem. Tehát a sötétkék flakonos Nivea használat során krémesebb és bársonyosabb, emiatt nagyobb tisztaságérzetet is biztosít (számomra), mint a világoskék társa. Utóbbinak viszont sokkal jobban szeretem az illatát.

Ha kedvelitek az új dolgokat, akkor érdemes egy próbát tenni vele. Én nem fogom erre leváltani a folyékony tusfürdőket, de valószínűleg mindig lesz itthon egy flakonnal, ha valami kevésbé hagyományosra vágynék. Nem a legolcsóbb kategória a drogériás tusfürdők szintjén, de ha egy kis változatosságra vágytok a zuhany alatt, akkor ez egy remek választás lehet.