LEGYEN VÖRÖS! | AVON PERFECT REDS

Bármennyire is szeretem a színeket, az igazság az, hogy a szívem mélyén mindig is vörös-párti leszek, ha körömről és ajkakról van szó. Kortalan, sikkes és mégis bármihez viselhető, legyen az kisestélyi vagy egy farmer-póló kombináció. Soha nem érzem magam olyan magabiztosnak, amint amikor vörös színt viselek magamon. Az Avon októberi újdonságai között akadtam rá a Perfect Reds elnevezésű termékekre, amik között a vörös (ha nem is ötven, de jó sok) árnyalatait találjuk rúzsok és körömlakkok formájában. Azonnal beleszerettem a koncepcióba és ebben a posztban megmutatok nektek egy csodaszép körömlakkot és egy még szebb rúzst a kollekcióból.

AVON TRUE COLOUR PERFECT REDS RÚZS || SCARLET SIREN
A csomagolás az Avontól már jól megszokott történet: fekete műanyag külső, ezüst színű test, jól záródó kupak és fent egy kis ablak, ami a színt mutatja. Az egyetlen változás az a kecses, piros betűkkel írt név a kupakon. Nagyon elegánssá teszi ez a felirat a külsejét, nekem tetszik.
Maga a rúzs enyhe illatú, krémes és hihetetlenül pigmentált: már egy húzással is megfelelő eredményt lehet elérni. A formulája miatt egyáltalán nem szárít, a viselése szinte észrevétlen. Felkenni könnyű, azért én egy kontúrceruzát ajánlanék mellé, de a megigazítása már abszolút gyerekjáték. A tartóssága közepes, az ivást még bírja, de evés után már ajánlatos felfrissíteni. Beszínezi az ajkakat, így teljes kopás után is marad némi pirosság a szánkon. A Scarlet Siren színe igazán csodálatos, bátran mondom, hogy ez most a legszebb vörös rúzsom. Nem érzem harsánynak, de mégis dögös. Meg kell jegyeznem, hogy a színeket tekintve nem minden újdonság, hiszen sok ismerőst fedeztem fel közöttük; a Lava Love nevű rúzs már jó ideje a birtokomban van. A formulában lehet, hogy történt némi változás, ezt nem tudom biztosan, mindenesetre készítettem egy összehasonlítást az ebben a kollekcióban is helyet kapó Lava Love-val és a matt Red Supreme-mel. Itt látszik a leginkább, hogy a Scarlett Siren egy bordós, mélyebb szín. Szerintem tökéletes őszi árnyalat, és egy neten talált kép tanúsága szerint a barna hajú, világos bőrűeknek (pacsi!) abszolút telitalálat. Ezt csak megerősíteni tudom. 


AVON TRUE COLOUR PERFECT REDS KÖRÖMLAKK || CHERRY JUBILEE
A Perfect Reds körömlakkok a Nailwear Pro+ családba tartoznak. Az üveg szintén a szokásos, elegáns szögletes megoldás és imádom hogy a lakkok kis dobozkában érkeznek. A Cherry Jubilee egy szépséges sötétbordó szín, amiben én egy kis barnás beütést is látni vélek. Két rétegben már megfelelően kiadja a színt, de a képeken hárommal láthatjátok. Az állaga szerintem ideális, nem híg de nem is sűrű, könnyen eloszlatható a körmökön. Én az Avon körömlakkok ecseteivel valamiért mindig bénázok, most sem volt másképp és ahogy láthatjátok, a "takarítás" során elég csúnyán befogta a körömágyamat a lakk. Ezt az egyet tudom felróni a Cherry Jubilee-nek hibaként, úgyhogy ha ezzel lakkoztok, akkor extra óvatosan tegyétek, és lemosásnál is inkább hagyjátok rajta a pamacsot fél percre a körmön, hogy leoldódjon a lakk és véletlenül se dörzsöljétek, mert utána durva lesz a helyzet... Alaplakk kötelező alá, ha nem akarjátok, hogy a körmötöket elszínezze, viszont fedőlakk nélkül is fantasztikus fénye van. A tartósságával nagyon elégedett vagyok, három napig teljesen hibátlan volt alap-és fedőlakk nélkül, ezután pedig nyomdáztam rá és kapott egy kis fedőlakkot, így összesen 7 napig viseltem, és akkor is csak azért mostam le, mert már untam. Nagyon különleges szín, és remek minőségű, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek. 

A Perfect Reds rúzsok és körömlakkok megvásárolhatóak az októberi katalógusból, a rúzsok 979, a körömlakkok pedig 799 forintba kerülnek.