LUSH | ROOTS HAJPAKOLÁS & BIG SAMPON

Annyira sajnálom, hogy illatokat nem képes átadni még a technika, ugyanis ha valamit, hát a Lush cuccoknak érdemes lenne mindenkinek alaposan megszaglászni. A poszt főszereplőivel sincsen ez másképp, egyszerűen fenomenális, függőséget okozó illatokról beszélünk. Na de hogy ne csak a legtriviálisabb dologról beszéljek a Lush hajravalóival kapcsolatban, csapjunk is a közepébe a dolognak!

Sokszor említettem már, hogy nagyon vékonyszálú, lelapulásra és zsírosodásra igencsak hajlamos hajkoronával rendelkezem, és nem kell mondanom, hogy ez sokszor nagy bosszúságot tud okozni.  Folyamatosan kísérletezgetek a hajápolási termékekkel, hátha megtalálom a Szent Grált, az Igazit, amitől egy kicsit nekem is Victoria's Secret - fejem lesz. Ha csak pár órácskára is... 
A Bigről már sok jót hallottam, így hónapok óta tervben volt, hogy kipróbálom, azonban mindig akadt valami új dolog, ami kiszorította szegényt a listámról. Amikor végül rendelésre adtam a fejem, hozzácsaptam a Roots nevezetű hajpakolást is, mert Lushék leírása szerint ez pont nekem való. 

Roots

A Roots igazság szerint inkább fejbőrpakolás, hiszen a fejbőrre kell felkenni - más kérdés, hogy egy derékig érő hajnál ez viszonylag vicces történet, de azért próbálkozik az ember. Mivel három fajta menta található az összetevők között, ezért a Roots is nagyon kellemes, édeskés menta illattal büszkélkedhet. Kicsit fogkrém-szerű, de kétségkívül imádnivaló. Egy nagyon sűrű krémről beszélünk, ezért tényleg elég hosszadalmas eloszlatni, én minden második hajmosásnál szoktam rá időt szakítani. Azért is fogalmazok így, mert érdemes - sőt kell is - várni egy kicsit a lemosással, hogy a pakolás kifejthesse a hatását. A menta teszi a dolgát, kellemesen bizsergető érzéssel ajándékoz meg. Nagyjából 20-30 perc múltával mosom le és azt kell hogy mondjam, nagyon elégedett vagyok. Először is, a lemosás során bele szoktam dörzsölni a hajhosszba is, már ekkor is érződik, hogy mennyivel puhább és simább lesz a haj, pedig ekkor még meg sem mostam, csak leöblítettem. Régebben sokszor viszketett a fejbőröm, ez a használata óta teljesen megszűnt. Szárítás után tényleg ad egy kis volument a hajnak, nem mondom hogy wow-hatású, de látszik és érződik. Összességében nagyon puha és egészséges hajat varázsol. Ha kitapasztaljuk a megfelelő mennyiséget, akkor gazdaságos a használata is, mert nem kell belőle sok. Nem kihagyhatatlan termék, de ha egy kis plusz ápolásra vágyunk, akkor ezzel nem lőhetünk mellé. 

Big


Big "szűzen"
A Big rettentően érdekes mind állagban, mind illatban. Bevallom, először kis híján felfordult a gyomrom az illatától, de minél többet szagolgattam, annál jobban megszerettem és most már el sem tudom képzelni, hogy van ennél tökéletesebb samponillat. Nagyon friss, tengert idéző markáns illata van, amit képtelen vagyok körbeírni, úgyhogy ha tehetitek, szagoljátok meg! A legjobb, hogy napokig! is lehet érezni a hajmosás után. Az állaga a másik furcsaság, ugyanis óriási sódarabok lapulnak a híg kocsonya - szerű samponban. Élmény vele hajat mosni, de nem csak a fentiek miatt, hanem azért is, mert egy pici mennyiség is hihetetlenül felhabzik. Ezért sem szabad abba a hibába esni, hogy sokat használunk belőle, mert csak pocsékba menne. A sódarabok nagyja a lefolyóban végzi. Már az első használat után nyilvánvalóvá vált, hogy ez a sampon egy kicsit szárít, így inkább zsírosabb hajra ajánlom, és még ekkor is elkél a balzsam mellé, különben nagyon nehéz lesz bánni a hajunkkal. Pontosan emiatt tértem át arra, hogy az első mosásnál egy másik sampont használok (Lush New- isteeni), és csak második mosásnál nyúlok a Bighez. Így használva nagyon jól helyrerakta a hajam, hosszabb ideig ki tudom húzni vele a hajmosást. Száradás után éterien könnyű és friss a hajam, vele és a Roots használatával sokkal kevésbé lapul le a frizurám. Szóval nálam maradéktalanul beváltotta az ígéreteit, így bátran kijelenthetem, hogy IMÁDOM.