DM LIFE BOOK 2017

Tavaly óriási sikernek örvendett a dm és a Papetri Paperworks együttműködésében megálmodott dm Life Book - olyannyira, hogy nekem nem is jutott belőle, pedig ha jól emlékszem, két körben is meg lehetett venni. Aztán semmi hír nem volt arról, hogy lesz-e folytatás a következő évre, de a népszerűséget látva volt okunk bizakodni. Szerencsére nem alaptalanul! 
Az az öröm ért, hogy az elsők között vehettem kézbe a 2017-es dm Life Bookot, a posztban pedig megmutatom, hogy mit is kaptok pontosan, ha úgy döntötök, hogy a jövő évben ezzel a csodaszépen illusztrált határidőnaplóval szeretnétek rendszert vinni az életetekbe.

 A Life Book november 3-tól váltható ki országszerte a dm üzletekben, 100 active beauty pont és 999 Ft ellenében. Ezúttal is a Papetri Paperworks illusztrációi díszítik az egész kiadványt, és az a legnagyobb különlegessége - szerintem - hogy mind a 13.000 Life Book más borítóval kerül forgalomba, tehát senkinek sem lesz ugyanolyan határidőnaplója! Nem tudom, hogy mennyi munka van ebben (csak sejtem, hogy rengeteg), mindenesetre nagyon ötletes dolognak tartom és ezzel egy csapásra túl is szárnyalták a tavalyi, évszakonként cserélhető borítót.

A Life Bookot ezúttal is egy lefóliázott kis dobozban kapjuk kézhez és az átlátszó tető alatt látható a borító mintája, úgyhogy lehet majd válogatni a nekünk tetsző borítók közül, nem lesz zsákbamacska. Nagyon sok változást látok a tavalyi kiadáshoz képest és azt kell mondanom, hogy a jövő évi sokkal átgondoltabb és praktikusabb lett, pedig a 2016-os sem volt rossz, sőt!
Az első változás mindjárt a kibontás után feltűnik, ugyanis kemény borítót és kompaktabb méretet kapunk. Ez a két dolog sokkal hordozhatóbbá teszi a Life Bookot, hiszen nem kell annyira félteni és sok helyet sem foglal: a szélessége a spirállal együtt 18 cm, a hosszúsága pedig 20 cm. Nem tudom, hogy ez szabványméret-e, mindenesetre nagyon ideális, mert abszolút táskába dobható, de írni is kényelmes bele.

 A 2017-es Life Bookot csodás illusztrációk díszítik kívül-belül és azt hiszem, hogy a természet élővilága nagy inspiráció volt a Papetrinek, legalábbis az eddig látott borítók és a belső tartalom alapján nekem ez jutott eszembe. Az én borítóm egy az egyben a medúzákat juttatja eszembe, aminek nagyon örülök, mert mindig is csodáltam ezeket a fura, szinte már földöntúli lényeket. Amit még kifejezetten imádok, azok az elválasztókon található illusztrációk: annyira vibrálóak és  megnyugtatóak egyszerre, hogy órákig is el tudnám nézegetni őket.

 A belső tartalom is átgondoltabb lett. A havi tervező ezúttal rubrikás elrendezésű és egy oldalra jut egy hónap, ellentétben az előző, egy oldalon két hónap felosztással. Annak is nagyon örülök, hogy most az illusztrációk nem lógnak bele a vonalak helyére, a 2016-os Life Booknál ez nagyon bántotta a szemem. 
Ha a havi tervező átgondolt, akkor a heti tervező kifejezetten tökéletes lett, ugyanis végre született egy naptár, ahol van bőven hely az írnivalónak! Az oldalpár bal felére került az adott hét, és minden naphoz egy korrekt nagyságú rubrika tartozik. A jobb oldalon pedig egy egész oldalnyi jegyzetelő hely áll rendelkezésünkre, ahová bármit be tudunk írni korlátok nélkül. Tavaly sokan kifogásolták, hogy a naptár nem volt beszámozva és a névnapok is hiányoztak. Nos, 2017-ben nem lesz ebből gondunk, ugyanis a dátumok, a nevek és az ünnepek is fel vannak tüntetve. A havi tervezőnél minden oldalon más, a hónaphoz illő illusztrációt kapunk, míg a heti tervezőnél évszakonként változik a rajz a lap alján. Az előző kiadásból már megszokott órarend, pénzügyi tervező, receptek- és mérőóraállás rögzítésére alkalmas oldalak megmaradtak, azonban az elsőt kivéve mindegyik frissítve lett egy kicsit. Szerintem előnyükre változtak, hiszen mindegyik sokkal logikusabb elrendezést kapott. A Life Book utolsó, harmadik szakasza csak jegyzetoldalakból áll; ezekből kapunk sima és vonalas lapokat is fele-fele arányban. A tervező végén ezúttal is egy mappa található. Ez nagyon praktikus, hiszen beletehetünk mindenféle papírt, borítékot és egyéb vacakot. Vagy éppen matricaíveket, mert bizony ki is maradtak dolgok az előző kiadáshoz képest. Nem lesznek benne: matricák, perforált bevásárlólista/teendők oldalak, fontos telefonszámok/nyitva tartási- és rendelési idő oldalak és reklámok sem.
Kapunk viszont egy helyes kis könyvjelzőt, amit a lap szélére lehet tűzni és jár hozzá egy adag ragadós jegyzetlap (post it) is. Ez jó ötlet, mert egy ilyen kaliberű határidőnaplót nagyjából lehetetlenség egyből ott kinyitni, ahol éppen tartunk benne.
A felnőtt színezők a virágkorukat élik, bár én úgy érzem, hogy mostanra egy kicsit csitult a hisztéria, de még mindig nagy divat a színezés, ezért is lett volna kár kihagyni ezt a ziccert. A 2017-es Life Bookban nem is hagyták ki, összesen három cuki fekete-fehér oldal vár arra, hogy életre keltsük őket színes ceruzák segítségével. Ami még nagyon aranyos és egyben inspiráló is, azok a Céljaim és Utazásaim elnevezésű oldalak a Life Book elején. Itt a kis buborékokba beleírhatunk mindenféle álmot, vágyat és úti célt, hogy aztán az év elteltével megnézhessük, mi minden valósult meg belőlük. Apróság ugyan, de ez által sokkal személyesebbé válik a Life Book.

Összességében ez egy csodaszép és hibátlan kis határidőnapló lett, tele hasznos oldalakkal, igazán praktikus naptárrésszel és sok üres hellyel, ami miatt még teljesen személyre is szabható.  Az illusztrációk most is fantasztikusak, a Papetri nagyot alkotott és azt gondolom, hogy a dm tényleg odafigyel a vásárlói visszajelzésekre, mert mindent kijavítottak, amit az első Life Bookban kifogásolni lehetett.

Ugyan sok képet készítettem, de az alábbi rövid videóban végig is lapozom nektek a 2017-es Life Bookot, hogy egyben lássátok az egészet:


Azt hiszem, hogy a gyűrűs kalendáriumon és a 18 hónapos határidőnaplóm a jövő évben szabadságra megy, mert ebben a Life Bookban minden benne van, amire csak szükségem lehet.  
Köszönöm a dm-nek a lehetőséget, hogy egyike lehettem azoknak, akik elsőként vehették birtokba ezt a kis csodát!

Ha nektek is annyira tetszik mint nekem, akkor november 3-tól irány a dm, és szerezzétek be a saját, egyedi borítójú Life Bookotokat 100 pont + 999 Ft ellenében. De siessetek, nehogy úgy járjatok, mint én tavaly! Van egy olyan érzésem, hogy gyorsan fog fogyni.