KEDVENC MÁRKÁK | SALLY HANSEN


Egy sorozatot szeretnék útjára indítani, ami nem tudom mennyire lesz rendszeres, vagy meddig fog tartani, majd elválik. Egyébként a körömlakkos fiókomban való pakolászás közben jött az ötlet, mert végignéztem a választékon és elgondolkodtam azon, hogy ha csak három-négy márka lakkjait tarthatnám meg a fiók lakói közül, akkor melyek lennének azok. Mondhatnám, hogy nehéz volt a választás, de nem. Egyértelmű, hogy imádom a lakkokat, olyan vagyok mint Gombóc Artúr ebből a szempontól, de azért azt én is látom és érzem, hogy minőségben nagyon nem kiegyenlített a helyzet, főleg drogériás viszonylatban. A Sally Hansen nem a legolcsóbb kategória a versenyzők között, emlékszem amikor bevezették Magyarországra a termékeiket és megláttam az árcédulát, egyből az jutott eszembe, hogy hülye leszek ennyit kifizetni egy körömlakkért. Így az első Sally Hansen lakkomat ha jól emlékszem féláron vettem kuponnal, aztán annyira megszerettem az egészet úgy ahogy van (a kivitelezés, a mennyiség, a formula, a színek, az ecset), hogy szépen lassan beszereztem belőlük egy kisebb hadsereget. Ebben a posztban a kedvenceimet szedtem össze, azokat amiket a leggyakrabban használok, amiket már újravettem, vagy újra fogok ha egyszer elfogynak. Ezek mind a Complete Salon Manicure vonalból vannak, a géles változatot még nem próbáltam, mert ezekkel is teljesen elégedett vagyok fényesség tekintetében (no meg egyébként is használok fedőlakkot). Igazából nem tudok rájuk semmi rosszat mondani,  a minőségük szerintem kifogástalan, gyorsan száradnak, viszonylag tartósak is (azért viszonylag, mert én mindig használok fedőlakkot, így nem tudom pontosan meghatározni a tényleges tartósságot) és az ecsetük egy álom! Imádom az ilyen lekerekített, kicsit szélesebb ecseteket, mert nagyon könnyű és gyors velük a munka. Ha valamibe bele lehet kötni, az az enyhe sűrűsödés, ami hosszabb idő után kezd fellépni, de azt gondolom, hogy bizonyos idő után minden lakk elkezd egy kicsit masszívabb állagot felvenni, és egy közel 15ml-es kiszerelés esetében ez kicsit sem meglepő.  Apropó kiszerelés! Én szeretem hogy ennyire sokat adnak a pénzünkért, de érdemes ez esetben okosan vásárolni és olyan árnyalatokat választani, amit gyakran és szívesen kenünk fel, különben örök életünkre a nyakunkon marad az üveg. 
Az első lakkom a márkától az All Fired Up volt, amit azóta már újra is vásároltam, mert annyira megkedveltem ezt a vibráló, élénk pirosat. Főleg a melegebb, napsütéses időszakban szeretem viselni, mert ez egy vidám piros, tele élettel.


A kedvencem mégsem ez, hanem a bordóspiros Wine Not, ami egyszerűen annyira őszies és vampy, hogy kívánni sem lehetne szebbet. Egyébként tökéletes mása a China Glase csodaszép, 2013-as Autumn Nights kollekciójában helyet kapó Red-y and Willig nevű lakknak, talán egy icipici árnyalatnyi eltérés van a kettő között, de a finish és a szín is dettó ugyanaz. Nude vonalon is találtam szívemnek kedveset, méghozzá a Naked Ambition nevű csodát, ami egy kicsit   sárgásabb tónusú, világos nude árnyalat és ami remekül harmonizál a bőrszínemmel. Ezt egyébként -mint a következőt is - másodkézből vettem és nem tudok betelni vele, pedig az üzletben valószínűleg milliószor elmentem mellette. Végül a Back to the Fuchsia annyira vidám, élénk és feltűnő, hogy mindig rácsodálkozom, pedig van hasonló árnyalatom itthon nem is egy, mégis a Sally Hansen-féle lakk valahogy jobban elvarázsolt mint a többi. Ez egy tipikus nyári szín, ami akár a kézen, akár a lábkörmökön is használható és garantáltan  feldobja a legunalmasabb hétköznapokat is, ráadásul egy kicsit lilásan irizál, szóval abszolút különleges szín.

Hogy ne csak a színes lakkokról essen szó, jöjjön két kedvenc a színtelen vonalból. A Double Duty elég híres lakkos körökben, úgyhogy borzasztóan örültem, amikor a barátnőm meglepett vele. Ez ugye alap -és fedőlakként is használható termék, ami ráadául még ápolja is a körmöket. Sajnos nekem mint fedőlakk nem vált be, mert rettenetesen lassan szárad, és bár a fénye csodás, nincs türelmem órákat várni. Viszont alaplakknak imádom. Kiegyenlít minden apró hibát, és sosem hagyta, hogy elszíneződjön a körmöm a lakkoktól, emellett alapként valahogy a száradása is sokkal gyorsabb, mint a lakk fölé kenve.  Közel sem tökéletes termék, de egyike a kedvenc alaplakkjaimnak.


Az egyik kedvenc körömerősítőm is a Sally Hansentől van, méghozzá a Diamond Strength nevezetű lakk. Bavallom, amióta felfedeztem az Eveline 8 in 1-et, azóta őt egy kicsit hanyagolom, mint erősítő lakkot, mert az Eveline sokkal hatékonyabb, viszont a DS remekül szuperál alaplakként is, így gyakran ezt kenem a színes lakkok alá, így nemcsak hatékony alaplakkom van, hanem tutira erősíti is a körmeim. Róla írtam már egy posztot még a blogolás kezdetén, itt találjátok. A Sally Hansen lakkokat és egyéb termékeiket beszerezhetitek a drogériákban, vagy online a Notino webáruházból