MISS SPORTY ÚJDONSÁGOK I. | WONDER SMOOTH, WONDER METAL & GEL SHINE

Ma Miss Sporty újdonságokat mutatok nektek, méghozzá két részletben, ez a poszt lesz az első fele. Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki gyakorlatilag ezzel a márkával tanult meg sminkelni, hiszen olcsó, de ahhoz képest jó minőségű termékeket gyártottak már annak idején is, amikor még csak szárnypróbálgató sminkmániás voltam. Régóta nem vettem már a márkától semmilyen sminkcuccot (körömlakkot igen, azokat rendületlenül imádom), úgyhogy nagyon kíváncsi voltam arra, hogy manapság mit nyújt a Miss Sporty a vásárlóinak. Ebben a posztban a Wonder Smooth rúzsokat, a Wonder Metal lakkot és néhány új, őszi Gel Shine lakkot  mutatok, míg a következőben jönnek majd a szemrevalók a 100% Rock kiadásból. De nem is húzom tovább, lássuk a kencét!

WONDER SMOOTH RÚZSOK


A Wonder Smooth ajakrúzsok azt ígérik, hogy csodás, élénk színekkel vonják be az ajkakat, miközben megóvnak a szárazságtól és kicserepesedéstől, mivel tele vannak ápoló összetevőkkel. Összesen 14 árnyalat került a polcokra, vannak közöttük lilák, pirosak, pinkek, nudeok, és fémes színek is, úgyhogy szerintem majdnem mindenki talál magának valót.


Hozzám négy árnyalat került: kettő visszafogottabb nude árnyalat és kettő vadabb, party-szín. Vagyis vadnak tűnő... de majd mindjárt elmondom. Hogy a külcsínről is szóljak valamit, a csomagolása elég feltűnő, de egyben elég komolytalan is, nyilvánvaló, hogy a fiatalabb lányok a célcsoport, nekik pedig biztosan tetszik ez a kivitelezés. A rúzs sajnos nem tekerhető vissza teljesen, emiatt nekem az egyik már eleve sérülten érkezett, mert a csomagban leesett a kupak, a többit meg sejthetitek. 
Tipikus rúzsillatuk van, a formulájuk pedig nagyon krémes, emiatt végtelenül kellemes őket használni. Igazából engem teljesen az ajakápolókra emlékeztet a viselésük, ugyanis tényleg nem szárítanak, sőt, nagyon szépen kordában tartják a számat, ellenben ennek az az ára, hogy nem igazán hozták azt a vad pigmentáltságot mint amivel beharangozták ezeket a rúzsokat. Az én színeimet  rendesen kellett építgetni, amíg elértem azt a hatást, amit a képeken láthattok, és a két élénk szín egyáltalán nem azt adja vissza az ajkakon, amit a csomagolásban mutat magából. Ez nem feltétlenül baj, csak van, akinek csalódás lehet.

Egyébként a két nude árnyalatot nagyon megszerettem, abszolút hétköznap-kompatibilis színek, könnyű a kezelésük, nem kell azon aggódni, hogy elkenődött vagy hogy jól mutat-e még, ellenben tükör nélkül, fél kézzel megigazíthatóak bármikor. Meg is kell igazítani, mert elég hamar kopnak. A pink egy kicsit macerásabb már, ott érdemes egy ceruzát is bevetni mellé. Mindháromnak krémes a finishe, de nem zavaróan csillogóak. A lila pedig... Hát őszinte leszek, nem nyerte el a tetszésem. A finishe sheer-es,  emellett egy kicsit gyöngyházas is, szóval nekem borzasztóan 80-as évek, na meg nem is áll túl jól ez az árnyalat.


WONDER MAGIC & GEL SHINE LAKKOK


A Miss Sporty lakkokat nagyon szeretem, tele van velük a lakkos fiókom és a 150-es pirosnál a mai napig sem találtam szebb krém-pirosat. 
Az idei újdonságok között kaptak helyet a Wonder Magic lakkok, amelyek egész egyszerűen metál finishű körömlakkok, méghozzá négy színben. Hozzám a 030-as Wonder Copper került, ami - mint a neve is mutatja - egy réz színű darab, de találtok még aranyban, ezüstben és lilában is a polcokon. Személy szerint nem vagyok oda a metálos lakkokért, mert nem tudom őket szépen felkenni, de azt be kell látnom, hogy a Wonder Copper nagyon pofásan mutat a körmeimen. A legjobb pedig, hogy  lehet vele nyomdázni, ugyanis annyira brutál pigmentált, hogy csak na! Szóval ha valaki hiányolja a Moyra metálos lakkjait, annak ajánlom figyelmébe a Miss Sporty Wonder Magic lakkokat, mert vannak olyan jók nyomdázáshoz, mint a Moyrák voltak. Egy rétegben is fed, viszonylag gyorsan szárad (~15 perc), de egy fényesebb fedőlakk elkél rá.

A Lasting Color Gel Shine lakkok is gyarapodtak néhány őszi színnel, hozzám egy csodaszép sütőtök-sárga (561), egy sötét csokibarna (563) és egy lilásan irizáló pink (564) érkezett. Mindhárom hozza a Miss Sporty minőséget, a narancsos szín igazi krémes, sűrű darab, ami már egy rétegben is kiadja a színét, de azért kettő is elkél belőle. A barna már nem annyira krémes, itt az első réteg még olyan vízfestékszerűen foltos lesz, de a második kenésnél már orvosolni lehet a problémát. A pink inkább géles állagú, emiatt mindenképpen kell a szép végeredményhez a két réteg, de inkább a három. Az ecsetet én személy szerint nagyon szeretem, mert pont illik a körömformámhoz, így majdnem hiba nélkül tudok vele dolgozni. A pinket hagytam fenn hosszabb ideig, és azt kell mondjam, hogy jól teljesített: fedőlakk használata mellett 8 napig volt a körmeimen sérülés nélkül, mindössze a vége kopott meg. 

LASTING COLOR GEL SHINE 653 + WONDER METAL 030

NYOMADÁZVA
LASTING COLOR GEL SHINE 561
LASTING COLOR GEL SHINE 564
Amit még fel kell rónom a Miss Sportynak, és amit ezeknél  a daraboknál is tapasztaltam, az a sűrűsödés. Észrevettem (és egy barátnőm is jelezte) hogy néhány használat után hajlamosak a lakkok besűrűsödni, emiatt már nem lesznek olyan könnyen kezelhetőek és nem is adnak olyan szép eredményt. Szóval én azt ajánlom, hogy szerezzetek be melléjük egy üveg körömlakkhígítót is a drogériában (és NE körömlakklemosóval hígítsatok, mert azzal csak tönkreteszitek a lakkot). Egyébként meg imádom őket, mert nagyon szép színek, nem is tudom megmondani, melyik a kedvencem a három közül.