ESTI KÉNYEZTETÉS LUSH TERMÉKEKKEL


Imádom ezt az évszakot és a hideget, és igen, tudom. Tudom, hogy a legtöbben nem így éreztek, de egy dologgal szerintem senki nem vitatkozik, ha télről van szó:  nincs jobb annál, mint egy átkozottul hosszú nap után ledobni a ruhánkat és az átfagyott porcikáinkat életre kelteni egy kádnyi forró, illatos vízben. Nekem ez olyan, mint egy reset gomb a fejemben: a kádból kikelve egy teljesen új ember vagyok, a vízzel együtt eltűnik a lefolyóban a napi nyűg és minden piszlicsáré apróság, csak a nyugalom és a béke jár át egy kádban töltött órácska után. Imádom bevetni a fiókban sorakozó fürdőbombákat és egyéb fürdőtermékeket, és kifejezetten élvezem, hogy nincs két egyforma élmény, amióta a klasszikus habfürdőt leváltottam ezekre a különlegességekre. Sokféle fürdőcsodát végigpróbáltam az utóbbi évben, és valahogy mindig a Lush-nál lyukadok ki, mert eddig egy termékükben sem tudtam csalódni. Ismét kipróbálhattam tőlük néhány új dolgot, ismerjétek meg őket ti is!

A fürdőbombák közül legutóbb a  Never Mind The Ballistics volt bevetésen, ami egy igazán frissítő illatú, felpörgető darab volt. A lime és a narancs adta az illatát, a víz pedig narancssárgára szelídült az őrült színkavalkád után, így tényleg olyan érzés volt, mintha egy kád narancslében áztattam volna magam. Azt szeretem a Lush fürdőbombáiban, hogy telis tele vannak tápláló vajakkal és olajokkal, ebbe például egy vagon kakaóvajat pakoltak, ennek köszönhetően pedig hihetetlenül puha lett a bőröm a fürdés után.  Viszont a kád is csúszós marad utána, úgyhogy csak óvatosan szédelegjünk ki belőle!

Habfürdők terén sincs oka panaszra a márkának, a kedvenc varázspálcámon kívül legutóbb a mókás kis Snowie-t használgattam, aki nem más, mint David Bowie iránti tisztelgésből született. Két részben használtam el, de mivel őrült nagy habot csinált, így azt mondom, hogy talán 3-4 alkalomra is elég lehet, ha spórolósabb vagy. Az illata nagyon érdekes, kicsit citrusos, friss. Bevallom, nagyot mosolyogtam, mert engem egy az egyben arra a porszívóillatosító rudacskára emlékeztetett, amit gyermekkoromban használt anya a régi Eta rakétaporszívónkba. Visszahozta a gyerekkoromat két fürdés erejéig :) Fotót nem készítettem róla, de nem színezte el a vizet, bár a kis villámok próbálkoztak, de nem lett végül számottevő a dolog. A hóember felszínén látszó csillámokat sem érzékeltem a fürdővízben, ellenben nagyon szupi volt vele áztatni magam, mert az óriási habok kárpótoltak a csillámokért cserébe. 

Tavaly már volt szerencsém a FUN fürdőgyurmához, idén pedig egy másik összeállítást próbáltam, méghozzá az Elf On The Shelf nevezetűt. Isteni karácsony- illata van, nem tudom mit érzek ki belőle, de talán a gyömbér teszi. Ezek a gyurmák használhatóak fürdővízben, zuhanyozáshoz, hajmosáshoz egyaránt és mindegyik módon szuperül teljesítenek, de én a legjobban fürdővízben feloldva szeretem, szuper habot és illatot csinál. Vállalkozó kedvűek gyurmázhatnak is vele, én idén már kihagytam ezt a mókát, mert tavaly iszonyú macerás volt tárolni az összegyúrt, szétcincált darabokat, úgyhogy most csak éppen annyit török le amennyire szükségem van, a többit pedig gondosan visszacsomagolom a celofánba.


A végére hagytam a legjobbat, a non plus ultrát, a szerelmemet, amihez még feleségül is mennék, ha megkérne. Bemutatom Sleepy-t, aki megszerettette velem a testápolózást. Esélyem sem volt nem szeretni, mert annyira addiktív és isteni az illata, hogy nem tudok úgy elhaladni a tégely mellett, hogy ne csavarjam le a tetejét és szagoljak bele. Levendula az alapja, de ne a klasszikus molyirtós levendulára gondoljatok, hanem egy megszelidített, lágy és végtelenül nőies illatú levendulára, ami a bőrre kenve szó szerint bekúszik a lelkedbe és mosolyt csal az arcodra. Nagyon nyugodtan tudok tőle aludni és ha néha, nagy ritkán megébredek éjszaka, mindig megérzem magamon az illatot, sőt még reggel is jelen van. De hogy ne csak az illatáról áradozzak, meg kell jegyeznem azt is, hogy a hidratáló képessége szuper, ezt kenem többek között a borzasztóan kiszárad könyökömre is, és pár nap alatt rendbe is hozza.  Gyorsan beszívódik, nem ragad, pedig elég sűrű krém, ennek ellenére nem érzi az ember nehéznek. Apró csillámok vannak benne, ami a bőrön nem igazán köszön vissza, legalábbis én nem tapasztaltam. A Snow Fairy testkondícionálóval használom felváltva és ők ketten óriási kedvenceim lettek ezen a télen, de ha csak egyet választhatnék kettejük közül, akkor a Sleepy lenne az.


Ti mivel lazítotok egy stresszes nap után?
Próbáltatok már valamit a fentiek közül?