BENTONIZMUS

Ha egyetlen márka termékeit használhatnám csak a további életemben, akkor gondolkodás nélkül a Bentont választanám, annyira szeretek mindent, amit eddig próbáltam tőlük. Benton-hívő lettem. Régóta tervezek már mesélni nektek a poszt főszereplőiről, mert tényleg szipiszupi cucc mindkettő, ráadásul akkora kiszerelésben dobják az ember után, hogy komoly sikerélményt jelent, amikor végre kifogy a flakon. Amit szeretek a Bentonban, az az egyszerűség. Nem gondolják túl a dolgokat, és ez pont tökéletes így,  hiszen a csiricsáré csomagolás, az illatos flancoskodás helyett a beltartalomra fektetik a hangsúlyt és ez többet ér mindennél. Előre szólok, hogy tömény ömlengés fog következni, de nem tehetek róla, tényleg imádok mindent tőlük.

Nagy Jolly Joker a rutinomban a Snail Bee High Content Skin, ami egy toner, de ne a hagyományos, bizsergetős-alkoholos drogériás tonikokra gondoljatok, hanem képzeljetek el egy vízállagú, önmagában is hidratáló és nyugtató tonikot, amit nagyjából 15 másodperc alatt beszippant a bőr. Tökéletesen előkészíti a terepet a többi kenceficének. Reggel és este is használom, sőt nyáron volt egy elég masszív időszak amikor csak ehhez nyúltam, mert olyan gatyarohasztó meleg volt, hogy képtelen voltam bármilyen nehezebb krémet elviselni. Ha hiszitek ha nem, képes volt annyira hidratálni és feltölteni a bőrömet, hogy önmagában is elegendő volt. Egyetlen dolgot róhatok fel neki, méghozzá a kiszerelését. Mint ahogy fentebb említettem, ez egy vízállagú készítmény, emiatt praktikusabb lenne a fújós flakon (mint a Cosrx tonereknél), de nem panaszkodom, már belejöttem a használatába és profin pacsmagolom a pofimra. 
A Snail Bee High Content Lotion neve elég megtévesztő, ugyanis egy lotionhöz képest bazira sűrű, és használat során nem is érzem sokkal könnyebbnek, mint az imádott Steam Cream-et. Azzal a céllal vettem meg, hogy majd a melegebb időben vele váltom fel, de a 35 fokokban a lotiont is soknak éreztem. Ettől eltekintve viszont nagyon szeretem, legyen bármilyen pocsék állapotban is az arcom, csak felkenem este és reggelre sokkal de sokkal jobb a helyzet. Nehéz leírni a hatását, de nem találok rá jobb szót, minthogy olyan flawless tőle a bőröm: kiegyenlít, puhít, feltölt és hamvasít. Igen, ezt így mindet együtt, ráadásul a pattanások is messzire elkerülnek, hiába sűrű és tömény ez a cucc, egyszerűen nem tömíti el a pórusokat. A négy csiga-méhes Benton készítményt együtt használva tökéletes eredményt kapok, a kombinált-vízhiányos, időnként száraz bőröm nagyon hálás nekik és csak imádkozni tudok, hogy soha ne vonják ki őket a forgalomból. Akartam így a végére egy szubjektív sorrendet felállítani, de az az igazság, hogy nem jutottam dűlőre. Az első helyre mindenképpen az esszenciát tenném, de utána gondban vagyok, mert mind a tonik, mind a krémek annyira jók, hogy nem tudnám őket egymás mögé sorolni. Zárásnak csak annyit tudnék mondani, hogy próbáljátok ki őket! Akár külön, akár egyben, veszíteni nem fogtok velük. Éljen a Bentonizmus!

Az esszenciáról és a Steam Cream-ről itt írtam, a csiga-méhes fátyolmaszkról pedig itt.
Beszerzési helyet illetően én az eBay-t, vagy a koreai webshopkat ajánlom (Wishtrend, BeautynetKorea vagy RubyRubyShop), de itthon is elérhetőek a Benton termékek, például itt vagy itt